-
droidka #7232 Miért ne? Örülök, ha felkeltettem az érdeklődésed! Tudtam, hogy az atombomba(említése) hatni fog! 
Sajnos elég kötött a játékmenete... Dehát 2002-ben még nem nagyon voltak ilyen "azt csinálsz amit akarsz" stílusú űrszimulátorok! Főleg olyanok, amikben nagyobb hajókat is lehetett volna vezetni...(Sajnos ez sincs.) Mondom, ez nem egy kategória az X-szel!(Sajnos.) Mondhatom azt, hogy végő soron fejletlenebb. Olyan értelemben, hogy ez szimplán a történetre volt kihegyezve (mint az akkori ilyesmi játékok többsége).Az irányítása kicsit komplikáltabb, tán' nehezebb volt, mint az X3-é, de nekem nem okozott gondot, asszem'.
De ennek a játéknak tényleg a reálishoz, hihetőhöz nagyon közeli fizikai modellezése volt a legnagyobb erénye!!!Az akkori szinten brutálisnak számító garfika mellett.Meg ugye fegyverek!!!... A legvégén kaptunk egy rövid időre egy olyan kibott brutális plazmaágyút, hogy ihaj!
Az űrcsaták elég jók voltak! Sokkal élvezetesebbek voltak mint pl: a Freelancerben (az nekem kevésbe tetszett)!!!... Az űrharc az X-wing Alliancetől tán picit (nem is tudom pontosan megfogalmazni) MÁSABB... Részben tán'az irányításból kifolyólag.(De nekem az X-wing:Alliance is nagyon bejött!!!)De tulajdonképpen a vezérlést leszámítva az XWA-szal azonos stílusú a műfaja. Abban is volt forgó ágyútorony, ebbe itt nem lehetett bemászni.(Bár az XWA-ban az szerintem manuálisan teljesen használhatatlan volt az előretartást kijelző szálkereszt hiánya miatt!...) A lövegtornyokat itt cserébe le is lehetett választani minirepülő üzemmódba!...
Itt is volt alrendszer célzás!!! És ennek már azért ÓRIÁSI szerepe volt a pajzs kilövésénél!!! Az már nem volt mindegy, hogy hova lő az ember!!!...
Meg emlékezetesek voltak a mozis részek!!!(Kettő biztos.)
Ami fórumot, kritikát olvastam erről, tényleg mindegyik a fizikai motorjáról áradozott, hidd el! És nem véletlenül!(Persze nyilván nem volt tökéletes, de messze a legjobb ebben a műfajban, még ma is!!!!! Az X-nek is minimum így kéne kinéznie ezen a téren!!!Ebből kifolyólag tényleg ajánlom a hiányosságai ellenére is! Mert ha sikerül megcsinálnia az embernek a néha nagyon nehéz küldetéseket, akkor azért az nem volt rossz!!!He-he. A 93% az szerintem nem volt jogtalan!!!...