X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elvileg 1.3 óta egy gyár nem fejezi be a termelési ciklust, ha nincs a létrejövõ terméknek hely, azaz nem veszhet el a crystal sem. Nem teszteltem, csak a patch leírásban olvastam.
Az RS.UPS -ra gondolsz?
http://a-zcomp.eu/
Vazze, most veszem észre hogy az elsõ complexemben, ha tele a raktár akkor is gyárt de az altûnik a semmibe. <#gunyos1>#gunyos1> Node pont a crystal vesszen el??? Mintha lenne erre valami javitas nem? Legalább raktározodna a cristaly is.
Nekem csak az UTimen van MK3.
<#zavart1>#zavart1>
Én meg 1,2 milkót költöttem a zsákmányolt novára. Tök kopaszon zsákmányoltam. A javítás 650e cr, Ahept, pajzsok stb. Lehet, hogy egy új jobb lett volna...
Igen fáradtan próbálkoztam a telepítéssel, ezért ezt nem néztem meg ….
A mûködését tekintve igen hasznos, bár kicsit borsos az ára, ha azt nézzük, hogy pl. két hajóra a 2 jump drive és 2 mk3 ez 1.2 millió és még a hajó áráról ne is beszéljünk...
De szerintem megéri manuálisan nem tudtam úgy telepakolni EC-vel a szilícium bányát mint ahogy a script-el mûködõ hajó teszi..
Az elõzõ rész az Omicron Lyrae-s csatával fejezõdött be, amikor megmentesz egy egész Argon bolygónyi embert a teljes kipusztítástól, megmented az Argonokat és az összes fajt a kiírtástól.
A csatában barátod, Bret az élete áldozásával ment meg Téged, Julian Brennant és Saya Kho-t azaz a csajt.A Khaak M0 (anyahajó) mielõtt a Khaak Destroyerek fegyvereibõl összegyûjtött energiával lesújtana a bolgygóra (á lá Halálcsillag), Bret barátod berepül a kényes pontra és felrobban az egész szar.Te eközben az idõt kihasználva megmented Apádat a Khaakok fogságából, majd Ban Danna átviteti az Argon One-ra ápolás miatt.
A yield számitáshoz van a neten egy complexcalculator.xls - itt megadot a yieldet meg hogy milyen factoryt teszel rá, és máris megmondja, mennyit fog termelni ciklusonként/óránként.
Az XLS egyébként sok másra is jó, itt lehet például látni, melyik gyárnak mi/mennyi kell, mibe kerül, sõt, komplett komplexumok termelését is lehet vele analizálni.
És természetesen kiderül, hogy a legnagyobb profitot ismét az SPP-k (XL) hozza :)
Nem mertem még megpróbálni a Colossus+ 30 hajós támadást Xenonéknál, lehet hogy a Khaakoknál lesz majd.
Inkább veszek mégegy Titánt és nem fog érdekelni ez a vadászgépes okoskodás.
A Titánnal csak az a bajom, hogy olyan rohadt lassú, hogy az nem igaz.Más kérdés hogy menekülésre nincs ok...
Amúgy köszi, Andrew !
No, ez a belassulós dolog nekem csak és kizárólag csatában fordul elõ.De most már hagyom nem nagyon idegesítem magam rajta, úgysem lehet megoldani.
Sector trade: adott sectoron belül le-föl rohangál a hajó, és igyekszik a legngyobb profitot termelni azáltal, hogy a legolcsóbban vásárol és a legdrágábban ad el.
One Vision. One Purpose.
Keveset van idom játszani, ezért egyelor így állok:
Vane egy Wheatfarm-om Home of Light-ban, ez viszonlyag jól termelget, de max olyan 200-300 egy nap. M-es farm, lehet ezért termel olyan lassan, de nagyobbra nem is volt lé, illteve nem is lehetett kapni. Ezt úgy hoztam össze hogy az elején Silicon-nal kereskedtem a Mercury-vel, amíg lett 1.2 milka.
Miután meglett a Wheatfarm, vettem 2 db Mercury-t, azok kereskednek. Bejártam a fél univerzumot amíg találtam 25MJ pajzsot rájuk - úgy gondoltam ez fontos miután az egyik majdnem felkenodott egy kapura és a javítás többe került mint az egész aznapi profit - az Argon Sector-okban bezzeg nem volt, csak miután megvettem 9-et a 3 Mercury-ra, egy messzi szektorbol, ugy hogy a pajszsgyárat támadó kalózok felhoje közt kellett bedokkoljak ...
Most meg, miután elkaptam 2 Falcon-t és eladtam oket, vettem egy Silicon-bányát, azt rátettem egy petemnyi aszteroidára. Kérdés: meddig termel egy bánya ? Vettem mineral scanner-t, azzal megnéztem az aszteroidát, azt mondta Yield: 43 Silicon. Az most sok vagy kevés ? Megérte rátenni egy 1.2 milkás bányát ? Meddig fog menni ? Honnan tudom, lesz e profit vagy nem ? Mi lesz ha elfogy a Silicon ?
S mi az a Sector trade, fingom sincs. Hol kell beállítani. Egyébként jól vagyok, melyhez hasonló jókat kivánok nektek is.
Hubi
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Itt elvileg nagyon sokminden megtalálható az X univerzuimból térképek leírások etc. Érdemes olvasgatni... Csak angolul tudóknak.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Megtaláltam:nofrog110km a neve
Majd este kipróbálom ezt a move ship-es dolgot mert most sajnos dolgozok :(
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Station trader. Visszahozta a kedvem a játékhoz. Pont azt csinálja, amit vártam tõle. Az állomásokhoz rendelt jumpdrive-os szállítóhajók okosan kiválasztják a jump distance-en belül a legjobb eladási helyet, odaugranak, eladják, visszaugranak. Ugyanez megy resource vásárlással.
Tegnapelõtt este két órát csak azzal töltöttem, hogy ezt kézzel menedzseltem. Rendesen jön a pénz, de már unalmas volt.
Mellétettem azt a scriptet, amivel be lehet állítani, hogy egy komplexumban mi számít terméknek és mi nem. A kettõvel együtt babásan be lehet állítani egy állomást, hogy csak néha kelljen ránézni, ha pl. egy hajót akarok beszerzésre és eladásra is használni.
Így nyugodtan kószálhatok, keresgélhetek küldetéseket. Kaptam tegnap egy félmillást bérgyilok küldetést. Rendesen fájt a szívem szétlõni azt a gyönyörû bõrborítású hajót (talán egy ray volt, nem biztos), inkább szeretnék egy olyat magamnak, csak ne kerülne zillióba. :)
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Most van egy pasas akinel van egy kristaly. Aszongya a message menuben hogy repujek el valami Freeman vagy mi bazisra ahol o dokolt es ha el probal rohanni hasznajam a jumpdrivot.
De konyorgom honnan kene nekem tudnom hogy az hol van ahova menni kell?
Jah esakkor a J gomb az micsoda mert ha lenyomom akkor gyorsabban megyen a gepem de akarmilyen parancsot vagy akarmit megnyomok akkor leal es idegesito. Pl leal akkoris amikor a terkepet lekerem.
Es akkor most telepakoltam a gepet Energy Cell dolgokkal de azokat hogy hasznalom? Ugyertem magat a jumpdrivot hogy hansznalom?
Egyébként arra jó volt ez az alant belinkelt táblázat, hogy megtudtam: a busterre felmegy hat ágy is! <#buck>#buck> Addig abban hiszemben éltem, hogy az X2-es boron makóban ülök! <#vigyor5>#vigyor5>
Tegnap két és háromnegyed órás küzdelem után sikerült elkapnom végre egy novát. Nem addig lõttem, hanem addig töltöttem vissza mire kiugrott... Fogalmam sincs hányszor próbáltam meg. Próbáltam lassan, fokozatosan, hagytam hogy visszatöltõdjön a pajzsa, a végén meg már nem érdekelt, lõttem amig meg nem halt, utána reload. A táblázat egyébként tényleg nem túl jó, mert a Nova Raiderre (ilyet kaptam el) 3 25 MJ-és pajzsot ír, de ahogy észrevettem csak kettõ megy fel rá.
Tényleg, valaki mondja már el, hogy mi lett az X2 sztori vége. Nem játszottam végig. Mi lett azzal a nõcivel, aki ki akart nyírni bennünket?
Teljesen áttervezetett típusokhoz - teherhajó, nehézbombázó, vadászgép, felderítõ, stb.. - juthattok hozzá. A legjobb ûrhajófajtákért meg kell harcolni és ki kell õket menteni jól õrzött helyekrõl."
Ez mit takar???<#buck>#buck>
Xenon vagy khaak hajókra gondolt?
Ja zöld és kis kék robbanás felhõ körülötte.
kisviku: nem keserítelek el, de nálam is belassul pár helyen a game, pedig nekem még nincs 30 vadászom és még xenonokkal sem találkoztam. Ore Belt-be be sem megyek, pedig ott van ore és silicon bányám is. FPS 6-7. Máshol meg 30-40.
Apropó: A ködöt nem lehet kikapcsolni? Gyorsabb lenne tõle pár szektor...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Rájöttem ez a HEPT...<#wow3>#wow3>
Köszönöm a segítséget, amit eddig adtatok! Igaz még az elején vagyok, de ha nem olvastam volna a topicot, már begolyóztam volna. Kicsit én is X3-drogos lettem (Ezért vettem egy 6600GT kareszt, meg még 1GB ramot)<#idiota>#idiota>
Egy dolog, viszont zavart eddig: AZ UT-im és a gyárhoz rendelt kereskedõim maguktól nem használták a jumpdrive-ot. Elég sok idõm elment, hogy mindig irányítgassam õket, mert ha maguktól indultak volna 3-4 szektorral arébb beszerezni, a szokásos "feltöltötték már a gyárat mire odaért" probléma adódik.
És nem maradt idõm vadászni!!!! <#mf2>#mf2>
Aztán sokatok tanácsára felraktam a station trader scriptet. Hát ez hiányzott. Kezdõknek ideális. Csak ajánlani tudom...
Azóta beindult az élet, járnak a hajóim, és UGRÁLNAK!!!!
És dõl a lé!
Ja és van idõm a "talált" Mambával kalózokat írtani!!
Ilozá: A station trader scriptben a menüpontok akkor jelennek meg, ha a hajód hozzá van rendelve egy gyárhoz. Ja és én is a cycrow félw telepítõvel raktam fel, igaz, elõtte kipróbáltam manuálisan is. Script editor > plugin.strader > run
Van egy apró dolog a station tradernél: a hajók szintjéhez képest vásárolnak fighterdrone-okat. Szintenként alapban 4-et. Annyi pénzem nincs, hogy mindegyiken ennyi drone legyen ezért én levettem 2-re. Várom az elsõ hajó elestét.
Ja és az UT-im mióta elkezdték használni a jumpdrive-ot pár óra alatt 21-22-esre fejlõdtek.<#wow1>#wow1>
Láma Kérdés: melyik fegyver az amelyik a pirate novákon (is) van és zöld, meg mikor lõnek, akkor kék hangrobbanásfelhõ van körülötte? Elég hatékony...
Ja és a hajó elfogással kapcsolatban annyit, hogy nekem eddig sem a rakéta+BPAC, sem a sima BPAC, sem a HEPT nem hozott nagy sikereket. Eddig 1 db Nova adta meg magát, az is akkor, amikor a hullja már 60%-os lett.
Bustert nem sikerült még fognom - inkább lõnek mindhalálig <#mf2>#mf2>
Viszont 3 pirate novából is kiesett Unknown object, úgyhogy már van 3.<#zavart1>#zavart1>
Én elkezdtem a story line-t, most ott tartok ahol a mammoth-okat kéne bevédeni,de
attól kezdve, hogy kirak a hajómba harcolni egyszerûen játszhatatlanná válik úgy belassul... (mondjuk ezt a részt nem próbáltam beta patch-el) Ore Beltre amúgy is mindenki panaszkodik a fórumon szóval én még a közelébe se mentem eddig.
Van tökéletes hely, ha vki. biztonságban akar építkezni Preachers Refugee-ban (is)... Silicon és Ore is van közel egymáshoz és a yieldjük eddig több volt mint elég...Az itteni komplexumom kb.15 db gyárat számlál (plusz amiket a gép dobál le a szektorban) és még mindig simán fut a játék. <#smile>#smile>
Ami a harcokat illeti, hát talán majd a 6 Gigás processzorral...
Én komolyan mondtam, hogy videóra veszem a játékot és elküldöm valamelyikõtöknek nézze már meg milyen.Az a legdurvább, hogy ha teljesen kikapcsolok mindent, leveszek mindent a legkisebb beállításra, akkor is ugyanolyan mint ha le sem vettem volna.Tehát semmi sem változik! Miért?
Kipróbáltam az 1280-as felbontást amit ajánlottatok, hogy "arra van optimalizáva", de tapasztalataim szerint minden játéknál (ez sem kivétel ez alól), ha felrakod nagyobb felbontásra, igencsak kajálja az erõforrásokat.
Eleinte azt mondtam, hogy én már hozzászoktam a sebességhez, de nem szabad ennyivel beérni.Az hogy jó a játék maga, szép is,játszható is, élvezetet is okoz, nem kárpótol abban, ha a sebessége miatt szarul fut.
Az egy dolog, hogy megyek a Titánnal és lezúzok mindenkit gyorsan ergo nem kell a gépnek annyit számolgatni, mert nincs objektum amit mozgatni kell, de mi van ha nem CSAK ezt akarom.
Mondjuk szeretnék repkedni a Colossusból kifelé a Novámmal és elfogni pár hajót, de amikor kirepül a többi harminc hajóm, képregény-szerû lesz a játékmenet...
És mondom mégyegyszer,hogy lehet az, hogy tök mindegy mit állítok be ugyanúgy megy??? Nem kéne valaminek változni? Parancsot adok a gépnek hogy ne használjon annyi erõforrást és semmi nem változik? Akkor minek vannak ezek a beállítási lehetõségek?
A példám: Loomanckstrat's Leagcy az egy relatív üres szektor, nincs "fölös" állomás, nincsen csak egy pár aszteroida, nincsen nebula (gázfelhõ) ami lassítaná.Ide jumpolok be a Colossussal és támadok be 8-10 kalózt.Tök mindegy milyen beállításokat alkalmazok, fullon is és minimumon is ugyanúgy szaggat, élvezhetetlen.