-
SaGa Jr #6576 Igazság szerint nekem ami nagyon feldobta a játékmenetet (már az Xtended mod mellett), az a Mercenaries és az Assassin guild script volt.
Az előbbiben zsoldosnak állhat az ember. Vannak védelmi feladatok (kezdve állomás védelemtől egészen a szektorvédelemig, hogy ne jusson át egyetlen támadó hajó se a védendő szektorba), támadó feladatok (pusztíts el konvojokat vag állomást, vadássz le csatahajót, írtsd ki egy szektor haderejét vagy támogassad a támadó erőket), beszerzés (szállíts le megadott időn belül a megadott állomsára x db hajót egy bizonyos típusból, vagy x db fegyvert, stb.). De akad még járőrözés kiemelten veszélyes területeken (akkor válik veszélyessé mikor elvállalja az ember).
Jó időre le tudja kötni az embert a dolog, ha már belépett. A pénz dőlni fog, de egynémely feladat határideje elég húzós lehet vagy a feladat amit elvállalt az ember. A leginkább szopatós küldetés amivel eddig találkoztam egy kísérői meló volt, ahol egy teherhajót kellett sértetlenül átvinni egyharci zónán. Khaakok és Xenon egységek vívták csatájukat kedélyesen ráúszva a védendő célpontomra és rám is. Hát volt ízzadás nem is kicsit. A fél "flottám" ott maradt de azért is megcsináltam. :D
Az assassin guild küldetései meg gyilkolásról szólnak. Állítólag van valami végső nagy díj ami a 15-ös szintet elérő gyilkosoknak az ölébe hull, de addig még nem jutottam el. Szintezve van az előrejutás és a feladatok nehézsége. Szépen le kell vadászni a célpontot aki egyik rendszerből tart egy másikba. Kezdetben sima kis TP hajókra vadászik az ember, majd TS hajókra, aztán kapnak ezek a célpontok kíséretet. Jön ezután az M6 széia kísérettel és a vége a dolognak olyan 14. szint környékén hogy M1-es a célpont M2-es és M6-os hajók kíséretében, plus az ezeken szállított vadászok támogatásával. Jelenleg még mindig csak ott tartok, hogy TL hajók a fő célpontok M6-os kísérettel.
A pénz itt a feladat nehézségétől függő. Kezdetben csóri 20-30K, de például 4-5-ös szintű gyilkosként elvállalt 4-5ös szintű feladatokért már 6 számjegyű összeget lehet bezsebelni. Mondjuk kell is, mert egynémely célpont hajlamos helyi segítséget is kérni, ekkor meg a megítélésünk viharos gyorsasággal zuhanni kezdhet és lehet fáradozni a visszaszerzésen.
Ezzel a 2 scripttel én jól elláttam magamat harcolnivalóbal. Alapvetően nem vagyok oda a nagy gyárakért és flottákért, de ahogy haladok előlre, kénytelen leszek belekóstolni a flottaparancsnoki megbízásba, mert ha bejönnek célpontnak a kísérettel rendelkező M2-es hajók, akkor nagy szívásoknak nézek elébe a kis M7-esemmel. :-)
No de majd ha kijön végre az Xtended mod .7-es változata, na akkor jó időre el leszek szerintem megint a progival. Addig jegeltem a játékot é csak várok.