X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez tök furcsa... tudom, kövezés lesz, meg hogy mit húzom itt az emberek idegeit, de nekem béta patch nélkül is játszható marad a game, még akkor is ha valaki PSG-zik a környéken. A gépben egy Radeon9800 SE@Pro ketyeg.

A játszható azt jelenti, hogy szaggatni szaggat, föleg az elsõ lövésnél áll le, de utána nem marad 1FPS-en, hanem felmegy a nálam megszokott "harci sebességre" - szemre 8-10-15 FPS, tehát van esélyem leszedni a PSG-zõst. Tehát nem lesz folyamatos, de nem is lesz sokkal trébb annál ami egyébként szokott, harc közben. Persze valószinû ha 5-en PSG-znek a környéken, akkor jobban járok egy hard resettel mint azzal, ha kivárom a következõ képkocka megjelenését. 😊

De ettõl függetlenül egyetértek veled, fõleg hogy becsülettel kipengetted a lét nekik. Hozzáteszem, ha jól olvasom a fórumot, valakinek meg bevált a béta patch....

Csak halkan megjegyzem: asszem van olyan script, ami kiszedi a játékból a PSG-t az AI irányitotta hajóból. Elég csúnya megoldás ugyan, de lehet, hogy jobb mint a semmi.

Én meg gondban vagyok. Valaki ajánlotta, hogy red lightba tegyem az elso SPP-t. Ott is van, már complex van belole, de igy nem jó. Minden komplexet egy bányával kellene kezdeni. Most cipelhetem a bányákból a cuccot.

off:
Jöttem melóba, erre egy majom áttért a dupla felezõn szembe velem. Én meg kerestem a control-S -t. <#nevetes1> Ez már káros.

nekem teljesen megszüntette a PSG-vel kapcsolatos kemény grafikai lagot ez a beta patch.
Nekem is kijavította a PSG-t, a mass driver meg nem is szaggatott soha. Ennek ellenére nem használom a patch-et, mert még mindig nem nyögték ki, hogy kompatibilisek lesznek-e a mentett állások a végleges verzióval vagy nem (több heti "munkámat" csak nem bízom a szerencsére).
A Boron Orca tényleg nagyon béna ha harcról van szó... Alpha Flakot, meg PBE-t tettem rá, de elõbb megdöglött, mint sánta antilop a szavannán... mindegy... azért cipekedni jó lesz.
Sokan leírják az Ospreyt, mert drága és a tornyai is elõnytelenül vannak elhelyezve...- hát nem tudom.-én ezt vettem elsõnek, nem centaurt, rádobtam vagy 4-5 Beta PSG-t a frontra aztán hadd szóljon... Hát ami szembõl jött az rakétástul mindenestül "elmálott" az elsõ rohamnál (még a pirate novák is)szóval jó poén, én ajánlom...
Hát nemtom, nekem javított rajta, már ha 4-5 PSG megy mellettem akkor sem szaggat aszteroidás övezetben sem... <#nemtudom>
Felraktam én is ezt a beta peccset és ez egy nagy lófaszjóska!
Egy fos, semmi nem változott.Ugyanolyan szarul fut, ugyanúgy nincs kijavítva a PSG probléma, ugyanúgy szaggat.
Most azon filózom, hogy felveszem videóra különbözõ beállításokkal a játékot és elküldöm az egosoftnak.Elõször nekik, aztán megkeresem azt a helyet ahol fel lehet õket jelenteni, mint nálunk a fogyasztóvédelmi felügyelõség.Bármennyire is szeretem ezt a játékot, meg bármennyire is odavagyok értük, azért menjnek már a pic*ba! Hát nehogy már azt akarják nekem bemesélni, hogy nem tudnak összehozni több hónappal a kiadás után egy olyan verziót, ami normálisan fut...

De az jól esik mi, hogy dõl a lé, mert a sok faszfej veszi és veszi a játékot, mert ez olyan nekik mint a drog! Én is beleestem ebbe, mert jóhiszemû vagyok, de ez már nevetséges.Annyian, de annyian írnak nekik naponta, a rengeteg rajongó, a sok barom aki megvette és azok is akik nem, hogy ez nem megy és egyszerûen semmi olyan reakció, hogy normálisan lehessen élvezni.
Én nem akarom azt, hogy mindent a legminimálisabbra állítsak, hogy menjen, mert akkor mi a fa*omért ruházok be szászezreket egy gépbe? Kutyakötelességük olyanra megcsinálni, hogy elfogadható legyen.

Még akkor is ha ez valami beta verzió, de már nem várok semmi csodát.

Hát asszem én még nem voltam ennyire ellenszenves itt, meg ennyire tahó sem, de el vagyok keseredve.Az X2-nél is voltak ilyen gondok, de ott nem kellett öt-hat peccs mire megoldották, ment az már másodikra is...

[NST]Cifu
Szvsz talán az is bejátszhat a témába, hogy a Colossus az M1, a Phoenix meg M2...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hétvégi hosszas, kemény megfeszített játékkal sikerült vennem egy Phoenix-et, fel is szereltem 10 GJ-os pajzsal egybõl, meg mindennel ami szem szájnak ingere. Érdekes módon, ugye a Colossus-nak is rettentõ sok idõ kall a pajzs újragenerálódásához... Viszont a Phoenix-nek olyan gyorsan hízik vissza, hogy 10-15 pirate hajó sem tudja megsebezni mert hamarabb visszatölti a generátor mint amit õk sebeznek... csak tudnám miért? 9 db 1GJ-os pajzsot nehezebb tölteni mint 1 db 10GJ-osat?
De a lényeget nem írtad kisviku...hogy rakjam át ? Mert nem akar átmenni. Talán hozzászokott már a TP cockpit-jéhez v. ott jó a kávéautomata...mitt'omén. 😄
Jajh hát izé...elírtam 😊 Természetesen nem TL-be akarom én tenni. TP-bõl TS-be. 😊
Tényleg nem írt róla senki, de ha lehet ne egy TL-be rakd át a szerencsétlen pilótádat, mert lehet hogy a hajó 100x nagyobb a másiknál, de kizárólag Shipyardra és EQ Dockba tud beállni, tehát nem igazán kereskedelemre való.
Hacsak nem állomásokkal akarsz kereskedni... 😊

Ja és mégvalami...a saját statisztikáknál található egy 'Secret Containers Found' sor is...errõl se nagyon írt még senki. Talált valaki ilyet? Elvileg az állomásokon található és nem is szem elõtt és ilyet találtam az X2-ben nem 1x...de ott kicsit másképp volt a dokkolás. Ahol a hajók álltak beljebb volt mint a bejárat és útközben találgattam ilyeneket. Most meg ha nem kérek dokkolás csak simán beszállok az épület bejáratán, akkor át tudok menni falon meg mindenen...érdekes. De én szeretnék titkos konténereket találni ! 😊)
A hajónak adható parancsoknál a speciális részben van egy MOVE PILOT TO NEW SHIP lehetõség...én errõl még eddig senkit nem láttam írni. Most ez mindenkinek müködik simán és érthetõen v. senki nem használta még? Nekem most kellene mert van egy 25-ös UT-m akit át szeretnék ültetni egy méretesebb TL-be amivel nagyobb hasznot hozna csakhogy nem müködik ez az izé. Elõször 1 kijelölendõ hajót kér aztán pedig egy állomást...és nem történik semmi 😞 Valaki tudja mi a megoldás ?
Amaro
Naná hogy lefagyott egy gép (ebben a hidegben?!) ki kell mennem dolgozni. <#boxer> Jóccakát mindenkinek, éjszaka megnézem a station scriptet, ha lesz erõm.

Amaro
A semminél több, és abban marhára igaza van a csapatnak, hogyha pl. egy TL simán beszippant egy SPP-t, miért ne fogadhatna egy nyamvadt TS-t? <#wow1> ilozÁ: pótoltam a hiányosságot, fent van a két említett szkript a lapon, minimális leírással. Azt olvastam, hogy MKIII (majdnem MP3-at írtam <#rolleyes>) és jumpdrive muszáj a hajókra, annyira, hogy be is rendeli magának, ha van az állomáson elég pénz.

[NST]Cifu
Én is rögtön rohantam elolvasni a scriptet, de a jelek alapján nem ér sokat sajna.

ilozÁ
Nagyon szívesen ajánlom mindenkinek az általad szerkesztett oldalt, mert jó!
Nagyon sok hasznos információt gyûjtöttem be Nálad. És ezúton is megköszönöm a munkádat, emellett a script-es segítséget is köszönöm. Nézelõdöm a játékkal kapcsolatos helyeken folyamatosan és próbálkozom megoldani de még nem sikerült.

Amaro
Jó bornak is kell a cégér <#dumcsi> Azért küzdök vele, hogy néha odanézzetek, és találjatok is kedvetekre való dolgokat, remélhetõleg. Még egy ötlet a Station Trader-hez: tudomásom szerint szerint beépítetten használja a tiltott terület menedzsert , lehet, hogy be kell állítani, milyen szektorba/állomásra nem léphet be a hajó - csak tipp, máshol volt ilyen kritérium.

ilozÁ
Ez már motoszkált bennem is... Most nincs mk3 a hajókon, de ha veszek rá akkor sem látom az új parancsokat a „Trade” menüben...

Amaro
Ja, még valami a dokkolós linkhez, kisvikunak nem gond, de ha valaki nem tud angolul, egy fontos információ: NE ülj SOHA a TL-ba vagy M1-be dokkoló kisebb hajóba, mert a beparkolás után az ûrben találod magad egy szál... szkafander nélkül. <#bdead> Tehát máshonnan utasítsd az ellátóhajót, hogy hozza a napi sajtót meg a reggeli kávédat. ilozÁ : a Station Trader használja az MKIII-at, van a hajón? Bocs, hogy kérdem, de ez szokott a leggyakoribb hiba lenni.

ilozÁ
Ok! Jelentkeznék teszternek, de a helyzet állása szerint nem biztos, hogy ez eredményes lenne. Sajna nálam ez a fránya script nem mûködik… úgyhogy még várom az ötleteket, azzal kapcsolatban, hogy tudnám mûködésre bírni… <#conf>

Egyébként azok melyeket Tõled leszedtem azok mennek… (jó a reklám?) <#wink>

Amaro
Ezért kell az EGO topicban kezdeni <#wave> Amit nem próbáltam, azt nem teszem fel a portálra, bár azt hiszem, ezzel a szokásommal szakítani fogok, mert biztos sok jó cucc van, és Ti majd kielemzitek <#vigyor3>

ilozÁ
Nálad kezdtem, de ezt "StationTrader" script-et nem találtam... <#shakehead>

Amaro
Még állomásuk is van <#alien2> Egy eldugott aszteroidán a világ végén <#alien>
A szkript témára egy pillanat erejéig visszatérve, van a közösségnek egy kategorizált szkriptindexe , ha valamit kerestek, érdemes itt kezdeni ( és nálam folytatni <#nyes> )

van egy kérdésem is: tudja valaki, hogy a "presentation" ( bemutató? poszter? szóróanyag?😊 ) mi célt szolgál, el lehet-e adni valahol,vagy kezdeni vele valamit? Több hajó is szórt ilyet, azzal van tele a fél rakterem, pedig nem pici...

Ötszektornyi távolságot beállítani szerintem nem túl jó ötlet. Legalábbis, ahogy az X2-bõl emlékszem. Ott már három szektornyi távolság is meg tudta keverni a dolgokat. Egyszerûen mire odaérnek a szállítók már vagy eladták a cumót vagy feltöltötte az állmoást más. Viszont ezzel kapcsolatban eszembe jutott valami. Mi van ha magas szintû UT pilótát állítasz be a gyárad mellé egy szállítóval? Mivel a magas szintû pilcsi, legalábbis amikor útézik, akkor használja a jumpdrive-ot. Hátha megmarad ez a jó szokása. Tudom ez pazarlásnak hangzik, de ki lehet képezni sok UT-pilótát is.

Más: a Xenon küldis leírásokon felingerelve, én is elkezdtem nagyon keresni az unknown objecteket. Találtam is egyet. Ó, mondom remek, és szemem elõtt már pergett is a pénztárgép számlálója (mondom: még nagyon az elején tartok), megindultam befogni. De egy idõ után azt vettem észre, hogy távolodok tõle, ahelyett hogy közelednék. Nem téridõ görbület volt, nem is párhuzamos valóság, nem is antiuniverzum buborék, de még nem is bug, hanem tényleg gyorsabban repült mint én. Ment 200-al, én meg a busterben 175-el. Akkor néztem meg jobban a camerán. UFO! <#vigyor2> Itt is itt vannak. Ugyanolyanok mint az X2-ben (standard repülõ csészealj), csak mintha a forgó peremen most lennének fények is.
Nekem Boron Orcám van, aminél rögvest megjegyeztem, hogy a hátsó turret csak BIZONYOS SZÖGEKBEN HAJLANDÓ LÕNI.Ez azt jelenti, hogy lõ az a szerencsétlen, de pont a hajó legértékesebb részeit nem látja csak a felsõ és alsó sarkokat.Így igazán sokra nem használható.
Tehát nem szartak a kútba,csak a szélére és belesöpörték, ahogy ezt egy ízes magyar ember mondaná...<#vigyor>

Viszont van még valami, ha már így kivesézzük újra a játékot.
Ugye, ha egy Pirate szektorban lõsz le egy kalózt, nem kapsz semmit függetlenül hogy van licenszed avagy nincs.Ezen az elven kedvem szottyant (volna) kifosztani Pirate szektorokban lévõ gyárakat.
Sajnos támadásnál vagy az Argonok jelentkeznek, hogy ne ba*tassam õket vagy valamelyik faj, úgyhogy az hogy egy állomás Pirate szektorban van, még nem jelenti, hogy a kalózoké.

Huhh ez kimerítõ válasz.Köszönet érte, sok újdonságot megtudtam.Ennek a TS/TP dokkolás a nagy hajókba c.dologról tudsz eg linket küldeni?Mert nem igazán lehet rákeresni a fórumon, ugyanis az Ego azt mondja, hogy túl vannak terhelve, ezért a szavas keresés nem megy.

ilozÁ
Üdvözlet!
Nos éreztem, hogy ez nem lesz egyszerû: a letöltött StationTrader-V1.24-21.01.2006.spk scrpt-et (csomagot) a cycrow féle telepítõvel (v1.21) feltettem. A script editort bekapcsoltam, a reinit script cache menüpontra csaptam egy enter-t de nem történik semmi…<#falbav>
Nézegettem a scriptek között, de ott sincs nyoma.. (a cykrow telepítõ advanced fülén pedig minden jónak néz ki setup.plugin.strader.xml)<#conf>
Esetleg, ha van ötletetek akkor azt szívesen fogadom. Esetleg a "hagyományos" script-et is (e-mail)...

Most hogy kiderült, hogy a Nova hátsó turret az bug, nem lehet hogy a boron sharknál is bug van és azért nem megy? Visszatöltöttem oda mielõtt megvettem, és vettem helyette egy boron rayt, azon úgy néz ki hogy megy minden fegyver rendesen.
Amaro
"Másik komoly kérdésem: ha egy TL hajóval véletlenül le találok zúzni egy állomást, esik miatta a faji reputációm? 😊 Nézegettem a konkurrens AI kristálygyárakat az egyik ipari komplexumom szomszédságában és ez jutott eszembe."
<#hehe><#hehe><#hehe><#taps>

Megépítettem a 4. gyárrendszerem alapjait egy silicon mine, SPP XL és egy crystal fab (és jó sok ûrragasztó) segítségével. 😊

Most jutottam el oda, hogy ha manuálisan akarom a termékeim eladni, akkor a teljes játékidõben kereshetem a jó árakat . Dõl a pénz is, de ezt a részét már unom.

Valószínûleg felteszem a sector trader scriptet, így a kereskedõim tudják csinálni amit eddig én csináltam. Igazából a sell ware for best price scriptet futtattam "kézzel", mert túl lassúnak találtam, hogy 5 sectoron átcammognak valamit eadni, aztán ott rájönnek, hogy azt már el se lehet adni, mert valaki más telepakolta a raktárat. 😊

A harci tevékenységem is leszûkült arra, hogy a xenon sectorokban csalogattam el K-kat és J-ket a susnyásba, ahol szép nyugisan kivégeztem õket a Centaurommal.
sikerült 4 db márkás Unknown Object rakétát beraktározni, ha jön egy jó kis XI megbízás, gyorsított eljárás keretében végzek rovarirtást. 😊

Az egyik K közelébe repülve valami brutális fegyerrel lõttek rám, amit még nem láttam korábban. Csak robbanásokat hallttam magam körül mindenfelé és ment le a pajzsom mint a szélvész. Ez volt a Flak Artillery Array? Nagy területre ható nagy sebzést okozó fegyver? Mert kitárni sehogy sem tudtam elõtte, igaz 104-gyel száguldó centaurral nem is nagyon lehet kis távolságról kitérni semmi elõl.

Másik komoly kérdésem: ha egy TL hajóval véletlenül le találok zúzni egy állomást, esik miatta a faji reputációm? 😊 Nézegettem a konkurrens AI kristálygyárakat az egyik ipari komplexumom szomszédságában és ez jutott eszembe. <#violent> <#vigyor1>
Amaro
Roguey oldalán van egy nagyon szépen alakuló hajó adatbázis - még nincs kész, találtam hibát is, de érdemes megnézni - ha majd kész lesz, és hozzájárul, gyártok belõle egy letölthetõ verziót a portálra.

Amaro
Sorban visszafelé: A Nova-turret az bug. Van hozzá scriptes javítás, és kezdem úgy érezni, hogy amit a community scriptben megold, azt az Egosoft nagyon hátrasorolja a megoldandó problémák rangsorában. / A jumpdrive-ot tényleg szinte csak a sztoriban használják (állítólag, én még nem játszottam a sztorit), ám megint csak egy szkript: az X3 Response Fleet, alias 'jump to protect' installálása után próbálj meg szétlõni egy split állomást, vagy egy paranid M1-et, és hamarosan nézheted, hogy ugrik be a fél flottájuk a szektorba <#nevetes1> - látványnak se rossz. / A szkennelés-százaléklevonás probléma megszûnik, ha van az adott fajnál licenszed, de a licensz pont csökkenti a rangnövekedési rátát, szóval nehéz ügy. / Utoljára, ami eszembe jutott: írtad már Te is, más is, hogy a bedokkolást/feltöltést jobban is megoldhatták volna : van szkript, ami nem tesz mást, csak lehetõvé teszi a TS/TP dokkolást TL-be, és a TP dokkolást M1-be.

Töltsd fel az SG.hu privát galériádba és onnan linkeld be ide.Akkor akár egy megásat is be tudsz rakni.

Mégegy dolog.
Argon Nova Sentinel és Nova Vanguard-on nekem nem megy a hátsó turret.Sem úgy hogy én irányítom, sem automatán.Legalábbis ha AHEPT-et rakok be.Persze az ellenfélnél nem így van...
Direkt kipróbáltam és vettem Vanguardot,Raidert,Sentinelt és egyiknél sem megy.Ez vagy bug vagy nem lehet AHEPT-et rakni, csak akkor minek engedélyezi???

Van Jumpdrive, fõleg a nagy hajókon.De nem használják egyáltalán.
Ez a TL-es dolog meg kicsit érthetetlen számomra.Pl. amikor Light of Heart-ból szállítattam el egy XL-es SPP-t, szépen elhozta.Nem ment neki semminek, nem lõtték szét, nem "tévedt el", stb.Csak hát sok idõ.Addig mehetsz és intézheted a többi dolgodat...A hajóik, fõleg a TL-ek sosincsenek maxra húzva, tehát egy TL Mammoth megy asszem 80-at, de amivel szállítatsz, az csak 60-al megy.

Le lehet Scannelni minden hajót, barátit is, de AZÉRT SZÁZALÉKLEVONÁS JÁR!
Igen,igen.Kiírja, hogy "illegal cargo scan" és azt veszed észre, hogy az adott fajnál csökken a reputációd.

Na ez meg hogy sikerült...érdekes 😊
Találtam 2 érdekességet...egyik,h a saját statistikámban nekem a favorit ship tipus sosem változott még. Mindig Buster-t ír, pedig már rég elfelejtettem azt a hajótipust. Nektek is ?
Másik,h találtam egy érdekes BBS bejegyzést az eltünedezgetõ gyárakról. Többeknek volt már ezzel problémája, de úgy látszik ez nem is bug. A Yaki fiúknak van valami cloacker device-ük és õk csenik el ha jól értettem.
Csináltam screenshot-ot a BBS bejegyzésrõl Megpróbálom berakni ide a képet, amit csináltam róla. Remélem sikerül...
Hát nem sikerült. 20K-s limit te jó ég !!! Na mind1...szóval a Yakik csinálják
Ha van hátsó turret-ed és megadod neki az orders részben,h turret missile defence, akkor az leszedi a rakétát. Már ha hátulról jön feléd. A Falcon-on nincs ilyen, úgyhogy ideje lenne Nova-ra váltanod. Kapj el egy Pirate Nova-t úgy,h kistrafelve kicselezed a hátsó turret-ét. A támadás elõtt mentés, elõbb-utóbb összejön 😊
Szerintem, ez direkt azért van hogy ösztönözzön hogy vegyél TL-t is. Amugy ki a franc adna min. 19 millát TL-ért, ha pár ezerért is elviszi valaki a gyárad.

ilozÁ
Ez az 5 ugrás inkább az eladás miatt van beállítva, lehet külön szabályozni a vétel és az eladás távolságát?

ilozÁ
Most, hogy mondod tényleg. Eddig nem is figyeltem, ez cska azért zavaró, mert manuálisan kell elküldeni, hogy vétetlenül se tévedjen xenon szektorba.. (megkerülve a fél világot)...

ilozÁ
Hali!
Köszönöm a gyors segítséget!
"Próbálj nyomni egy reinit script cache- parancsot.... apropó: script editort aktiváltad már?" Ezt azért nem tettem meg, mert már a cycrow féle telepítõvel indított script-ek simán mûködtek...
Este kipróbálom és leírom a szerencsétlenkedésemet... <#wink>

[NST]Cifu
Nem tudom feltünt-e, de az NPC hajókon én még nem láttam jump drive-ot (talán a Khaak hajókat leszámítva).

[NST]Cifu
Mert a TS az elindulásakor nézi csak az árat. Ha közben a közelebbi SPP-ben lezuhannak az árak, az nem zavarja. De szvsz ha 1 ugrásra is van SPP, akkor ne 5 ugrást adj meg max., mert a csigatempó miatt úgysem ér idõben vissza...

Na. Kemény két nap játék kellett ahhoz, hogy végre valami perspektívát is lássak a játékban. Tegnap estére lett meg az elsõ UT-ém, a mai reggeli készülõdés alatt sétával több mint 1 ml-ót termelt. Ha hazaérek rögtön állítom be a másikat.

Ahogy kezdtem: elmentem superfrightert vadászni. Nem vittem túlzásba, mert egy mercuryt és egy kajmánt kaptam el. Ezt is megéreztem, a split sectorokból kiküldenek, az argonoknál meg éppen hogy nem vehetek hadihajókat (nem mintha eddig meg tudtam volna fizetni õket). Ezen kívül elkaptam még egy falcont, pár bustert, és valami M5-öt. Az elkapott hajókból megtartottam a caimant (ez volt a legjobb állapotban, megmaradtak rajta a fegyverek). Ennek most már örülök, mert ahogy észrevettem megint a split hajók a leggyorsabbak, a kajmán SF létére megy majd 90-et (89,88888). A többit eladtam és a pénzt javításra költöttem. Az mkIII-as trade computerre már nem maradt pénz, ezért csinálni kellett pár fuvart manuálisan a hajóval, majd irány a sector trade. Home of Ligth-ban az elején gyorsan fejlõdött a pilóta, majd nem csinált semmit, ezért átküldtem a szomszédos szektorokba. Azok sem voltak az igaziak, ezért a hosszú út ellenére jobbnak láttam Profit Share-ben folytatni. Az nagyon bejött, mire észrevettem már kilences szinten volt a pilóta. Csak elõbb manuálisan ki kellett irtanom három kalózt a szektorból. Jelenleg ez az UT-ém van, én meg a kezdeti Busterban ülõk, és megvan még az elkapott M5-ös, egyszerûen azért, mert annyi pénzért nem éri meg eladni, amit adnának érte! :-)

Tulajdonképpen ez eddig egyszerûen hangzik, pedig sok idõ van mögötte. Rengeteget töltöttem vissza állásokat, azért, hogy ugorjon már ki a nyomorult. De most már jobbára nem ugrik <#boxer>, helyette megnyuvad a hajójával együtt. pedig igyekszem mindent úgy csinálni, ahogy a FAQ-ban van. Mondjuk szerintem sztorifüggõ is a dolog, a fõvonalat unalmamban vittem. Addig ugráltak ki, amíg azt a kristályt vissza nem szereztük a attól a faszitól. Aki most a lányát keresi rajtam, pedig nekem inkább a hajója kéne... <#buck> Szal azóta senki nem ugrabugrál, akárhányszor töltöm vissza, pedig kéne már egy Nova. <#wink>

Még valami az UT-rõl: hányas szinttõl kezdi használni a jumpdrivetot? Nekem úgy tûnik kb 20-tól, de nem figyeltem pontosan. Kilences szinten és még egy darabig nem használta, pedig vettem bele neki EC-t. Ja, és akkor ne adjuk ki neki megint a strat u. t. parancsot, amikor tele a raktere, mert tuti leáll, ugyanis miután a parancsot megkapta, azt kezdi el keresni, hogy mit vegyen.
Igen, ez nekem is fáj.... amikor XL-es Solar Plantot kell hozni pl az Argon Prime környékére... fizetném én az energia árát is, ha odaérne hipp-hopp.

Meg kellene jelennie legalább 3 új parancsnak a hajók trade menüjében: import station, export station és maintain station.

Az elsõ kettõ a bestbuy/bestsell párosnak felel meg (csak intelligens és gyorsabb), a harmadik pedig egyszerre ad és vesz, attól függõen hogy áll az állomás a nyersanyagokkal és a késztermékekkel.

Próbálj nyomni egy reinit script cache- parancsot.... apropó: script editort aktiváltad már? Ha nem, akkor menj a játékos átnevezése menüpontra, és új névnek add meg hogy "Thereshallbewings" (idézõjelek nélkül és nagy T-vel). Lassan gépelj, hogy ne téveszd el... ha jól irtad be, akkor a pilótát nem nevezi át, ellenben aktiválódik a script editor. Utána fognak mûködni a scriptek...

ilozÁ
Nem tudom, de engem igazán az zavar, hogy a felbérelhetõ Tl-ek miért nem használnak jump drive-ot? Argon Prime-ból küldtem egyet el Omicron Lyrae-be de a barom át akart repülni a 347-es Xenon szektoron, ez nem sikerült neki…
Abban én sem találtam semmilyen logikus összefüggést, hogy az Ai miként és miért telepít gyárakat…