-
Ace McCloud #5809 Szevasztok !
Nemrég fejeztem be az X2 történetszálát, és megrendeltem a cdGalaxistól az eredeti játékot. Ki is hozták, nagyon faxán megy, csak kézikönyvet nem mellékeltek hozzá, így a regkódomat sem kaptam meg, aminek köszönhetően az Egosoft oldaláról nem igazán tudok töltögetni. Ezen apróság ellenére oltári faja a játék 2.01 verzió egy p4 3.2 prescott 2gb ram, 7800 bliss kareszon gyönyörűen fut 1024x768 felbontásban. A látványvilágától majd hanyattestem, pedíg az x2 sem volt semmi :). Ami kicsit fájdalom, hogy ugyan próbálkoztak lendületmegmaradásos trükkökkel a hajóknál, de minden más fizikai törvényszerűséget teljessen figyelmen kívül hagytak, és ez kissé furin jön ki. Szerintem a dokkolókampó óriási ötlet, de egy komplexumnál nyugottan összedobhattak volna valami kis dokkolóállomást mint a trading centernél, vagy valami hasonlót. Amikor az aszteroidákat lövöldözi önfeledten az ember, akkoris kissé zavaró hogy jobban lassulnak a szétvetődő darabkái mintha vízben lennének.
A magyarítás kérdését annakidején felvetettem a magyarítás portálon, és azt a választ kaptam, hogy boldogan megcsinálják, amint elárulom nekik hogy mely fileokat, és milyen programmal lehet szerkesztgetni, de írtóra örülök hogy hozzáfogtatok, és lefordítjátok a program szövegfájljait!!! :).Ha nem gond, szerintem mindent fordítsatok le, hiába hangzik kicsit furcsán az anyanyelvünkön egynémely kifejezés, illetve a neveket, vagy spec. a hajók neveit hagyjátok angolul. Elismerésem és köszönetem a munkátokért, főleg ha a feladat végeztével közkincsé teszitek a munkátok gyümölcsét. Remélem nem mondok nagy blődséget, de a mobimouse is sok segítséget jelenthet(könnyen letölthető egynémely oldalról, és roppant könnyű a használata, bár bizonyára már ti is ismeritek).
Lenne pár kérdésem a játékkal kapcsolatban !
Nem ismeritek a módját véletlenül hogy (ha lehet) az x2 ben elért eredményeinket (hamár a sztoriszál onnan folytatódik) átinportálni az x3 ba??
Illetve az Amaro x3 oldaláról letölthető ship creator 7.8 (vagy 8.7 nem emléxem pontossan melyik verzió) álltal beinportálható mindenféle klassz SW, BSG, Babylon5 StarGate hajók és objektumokat miképp jeleníthetőek meg a játékban??
Behúztam őket a creatorba, dolgozott velük vagy 15 percet, minden jelzés zöldre váltott, és hopp mégsem látok egyetlen ezen filmekből való hajót sem az x3 univerzumában!!!! :O(
Vala nékem egy Gameportos ódon joysticom amit az x2 ben prímán tudtam konfigurálni, de itt az x3 ban sajna sem az érzékenységét, sem semmi mást nem tudtam állítani, csupán hogy ezt a szerkezetet szeretném szorongatni játék alatt, viszont evvel még a kezdeti busterem is lassan fordul, képzelem hogy egy nagyobb hajónál mit produkál majd...
Ismertek véletlenül valami trükköt amivel ezen panaszokat orvosolni tudnám, ill azok a felhasználók akik hasonló hasfájással küzdenek(nem szeretném cserélni a kedves kis botkormányom!)???
Köszi a sok segítségért amit a portál oldalaiból merítettem, és Kisviku hozzászólásai nekem is hiányoznak :)