-
SaGa Jr #5231 A Tractor beam vontatásra/mozgatásra használható dolog, nem fegyver. A GHEPT meg a legerősebb nem csatahajó kategóriás ágyú (azok a PPC-k).
Az M6-osok bizony nagyon gyéren manővereznek a vadászokhoz képest. Másként kell velük bánni de ezt a téma első 10-20 oldalán elég jól le is írták már előttem páran. Olvasgass nyugodtan, mondjuk az egész téma elejétől kezdve. Hosszú lesz ugyan, de megéri hidd el.
A fegyvereket esetleg csoportosítsd ha már ilyen összeállítást használsz. 1-es fegyvercsoportba menjenek a HEPT-ek, a 2-esbe meg a PAC-ok. M4-M5-TS-TP ellen bőven elegendő a PAC is. Kevesebbet eszik, gyorsabb és könyebb vele lelőni a célt.
M3-M6 ellen meg használd a HEPT köteget. Ne rakd egybe a kettőt mert nincs értelme. Ha már egyszer a program engedi a fegyverek csoportosítását és akár külön használatát is, élj vele.
A Protect ship csak annyit tesz, hogy amíg nem lőnek rád, az ágyú sem lő (kalóz szektorokban nagyon jó, ha nem akarsz feleslegesen harcolni, mert a kalózok nagyon ritkán ugranak eleve neked és ha nem kötsz beléjük békén is hagynak). Ha megtámadnak akkor a támadókat lövi. Rakétára nem vadászik magától, arra a rocket defense beállítás való (de az meg lő amúgy ellenséges gépekre is nem csak rakétára). Amúgy M6 ellen nem nagyon akad veszélyes rakéta. :-)
M6-on én is hasonló fegyverzetet telepítettem. Tornyokba a legjobb PAC ágyúk protect paranccsal, míg előlre AHEPT-ek, plusz ha jól emlékszem típustól függően ionágyú is befigyelt 2 db képében. Ezek seperc alatt lekaptak bármiről pajzsokat és szinte semmit nem fogyasztottak mellé. Azt ha nem volt már pajzs, akkor 2-3 lövés a HEPT-ekből és csókolom a célpontnak.
Rakétának bepakoltam Typhoon rakétákat (sokkal jobbak egy telitalálatnál mint akármelyik nagy pusztító rakéta vagy torpedó) és ezekkel vígan megküldtem már messziről a kiszemelt erősebb célpontokat (TL, M1, M2, M6). Gyorsan legyilkolják a legnagyobb hajókat is és mivel egyszerre sok rakéta megy ki, nem is tudják mindet leszedni. Még a GJ-os pajzsokat is elég jó iramban gyengítik ezek a nem túl drága rakéták.
Az sem rossz megoldás, ha ionokkal legyilkolod a vadászok pajzsait, majd egy gyors és jól forduló célkövető rakétát küldesz utánuk (nem Silkworm és egyéb erősek, mert azok baromi lassúak és nem a legjobb a fordulékonyságuk sem). Ezekből a rakétákból rengeteg elfér a raktérben és egy pajzs nélküli vadásszal 1-2 db gyorsan elbánik.