F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • SaGa Jr
    Hiába veszel 3 pajzsot, ha egy adott hajó nem tud annyit használni. Meg kell nézni mennyi fér rá és csak annyit venni, esetleg egy tartalékot, de azt úgysem üzemeli be, csak a helyet foglalja. De általában úgyis max számú pajzzsal lehet kapni a vadászokat.

Az oldalazás lehetséges és eleve beépített lehetőség. A jó öreg W-A-S-D billentyűkkel megy. Ezekkel fel-balra-le-jobbra lehet elmozdulni. Nem éppen gyors mozgást biztosít, de vadászoknál elég jól lehet vele játszogatni. Nagyobb hajóknál már nem annyira jó.

Az ércfejtőhöz azért nem árt némi egyéb dolog sem. Többek között ha jól emlékszem szükséges nekik kaja, ruházat meg energiacella is hogy egyáltalán működjön. Szóval be kell majd állítani egy hajót arra, hogy beszerezze az állomásnak a működéshez szükséges anyagokat, míg egy másikat arra, hogy eladja. Ki kell adni nekik parancsba hogy home base legyen a bázis, majd beállítani nekik a trade parancsokban a megfelelő értékeket.
    Meg aztán az állomásnál is be kell állítani, hogy mennyiért adod a cuccot, mennyiért veszed az alapanyagokat, idegenek is kereskedhessenek vagy sem, mennyi pénze lehet az állomásnak, milyen messze mehetnek a hajók amiket hozzá rendeltél, szóval jó macerás szerintem. Sokkal egyszerűbb a sector-universe trader hajók használata. Kevesebb nyűg, gyorsabb pénzhozam.

Az állomások telepítéséhez kell egy TL hajó valóban. Ha az bedokkolt a hajógyárba (shipyard) ahonnan vásárolni akarjuk az állomást, csak akkor tudjuk megvenni. De nem kell ezért ilyen hajót vásárolni. Minden faj belső szektoraiban van felbérehető TL hajó. Csak kapcsolatba kell lépni a kapitányával és megkérni hogy dokkoljon be valahova és szállítson neked. Elmondja mennyiért csinálja a dolgot. Bedokkol te vásárolsz, majd szólsz a hajó kapitányának, hogy kövessen vagy egy általad kijelölt koordinátára menjen. Ha odaért a megfelelő helyre lehet kipakoltatni vele az állomást és kész is vagy.

A kereskedelemhez én meg egyszerűen kiszemeltem a paranid fajt a hajószerzésre. Azért őket, mert a fő sztoriban úgyis lesz velük gondunk, szóval akkor miért ne az ő hajóikat vegyem el? :-)
    Persze nem a saját szektoraikban garázdálkodtam ellenük, hanem másutt. Szereztem így 4 nagy teherhajót (TS super freighter kategóriásokat), majd kettőt eladtam, kettőt felszereltem és beküldtem őket kereskedni. Az egyiket Ore Beltbe, a másikat meg Power Circle-be. Azonnal nekiláttak energiacellákkal üzletelni és dőlt a lé. Egy órán belül visszajött az első hajó Mk3-as Trade Software-ének ára, míg újabb két óra múlva az egyik már el is érte az universal treder minimál rangját (8-as szintű lett a pilóta) és átállítottam sector trade-ről, universe-re.

Ezalatt én vígan kerestem az orvgyilkos küldetéseket, vadászgattam a kalózokat és gyűjtöttem befelé a széthagyott gépeket. "Gyorsan" gazdaggá váltam. Nőtt a harci rangom és a kereskedelmi is a 2 traderemnek hála.