DarthUni#4657
Az X3-nál is ellehet érni hogy ne szaggasson halálra, az Én konfigom az alábbi: AMD Semptron 2800 proci, Abit 754-es alaplap, 1 giga ram,és egy ati raderon 9600 pro 128 mb-os kártya. Egy ilyen konfigon ne használj anizotropikus szürést, ill antialisinget, a felbontást rakd nyugodtan 1280x1024x32-re, a textur ill shader: high, és a glowe-ot kapcsold ki. Így nekem átlagosan 20-30 fps-en fut a game. Érdemes még a hotkey cheat-el letakarítani a szektorokból azokat az aszteroidákat amikre úgyse fogsz bányát építeni, mert így is növelheted a sebeséget.
Sajna a sztoriban van 3 pálya ahol még minimális beállítás mellet is halálra szaggat, ezek azok a részek ahol aszteroidák belselyében kell manőverezni, ill. egy bázis belselyében. Akinek nincs erőműje otthon annak érdemes itt levenni teljesen minimumra a configot, akkor átlehet vinni ezeket is;)
Van a sztoriban egy rész ahol fatert kell üldözni egy aszteroida belsejében, közben meg téged kergetnek a kha'akok, na itt nekem voltak olyan szakaszok ahol még minimális beállítás mellet is beszagatot, valszeg program hiba, mivel nincs semmi olyan objektum ami ezt okozná, itt van egy trükk, amivel könnyen át lehet vinni ezt a pályát: (aki maga akarja át vinni az ne olvassa tovább)
azon a részen ahol az alagútban oszlopok vannak, ha többször neki mész a falnak kijutsz az alagútból a "semmibe". Itt kívűl is végig mész és megkeresed a kijáratot, majd megvárod a téged üldöző kha'akokat és jó messziről szépen lelövöd őket (még csak nem is fognak védekezni), majd bemész a kijáraton keresztül az alagútba és elindúlsz visszafelé. Egy idő után megjelenik egy animáció és a pályát át is vitted.;)
Azért írtam le ezt a megoldást, mert én itt szívtam a legtöbbet, mire rájöttem erre a kis trükre.
Amúgy a storyval az a gond nagyon rövid, egy nap alatt simán végig lehet tolni:(
de majd biztos lesz folytatása;)