-
Scamel #18790 Jó reggelt!
Hétvégén sikerült jelentős előrelépéseket tennem, mesélek. :)
Még mindig piszkálta a csőrömet a Leviathan küldetés.
Már eljutottam odáig a Titannal és a Cerberussal, hogy a támadó Xenonoknak és utánuk érkező Kha'ak-oknak méltó ellenfél lettem (apránként fejlődik a "nagyhajós" technikám is) de mivel túlságosan lefoglalt a csatározás, közben nem maradt elegendő kapacitásom a Leviathanra is figyelni, a Kha'ak GKYON elintézte. Többször is.
Mérgemben úgy döntöttem hogy visszajövök egy csillagrombolóval, és megnézzük ahhoz mit szólnak a szemetek.
Mivel az Otas állomáson már minden hajó megvásárolható, megvettem a Castrum-ot. Felszereltem mindennel, GPPC-BPPC-AFLAK fegyverekkel rogyásig. Bekapcsoltam rajta az extra pajzsvédelmet (köszi kisviku a leírásokat!
) és újra elvállaltam a küldetést.
A Cerberust otthon hagytam, beültem a Castrumba, a Titan-t meg elhívtam hátvédnek.
Hátbakker. Ez a Castrum egy vadállat!
Mikor elkezdődött az ereszdelahajamat, bezavartam a sűrűjébe, használva a "point to point jump"-ot. Igyekeztem (hehe, ezzel hajóval az "igyekezni" fogalom egy kicsit sántít) manőverezni vele, hogy lehetőleg a Leviathan és a támadók között helyzkedjen el. Szóval a Castrum úgy kiosztott mindenkit, hogy csak néztem ki a fejemből! A pajzsa meg szinte nem is csökkent! Arra az egyre kellett csak figyelnem, hogy manőverezés közben nehogy véletlenül letaroljak szövetségest :) Szerintem a Titan csak dísznek jött... :)
Szóval a küldetés elvégezve, de szerintem ez már a túl könnyű kategória...
Viszont gondom van a hajóval, ugyanis nem lehet rá dokkolni. Semmivel. A technikai adatok szerint egy rakat hajó férne bele, de nem él ez az opció. Van valami trükkje? Visszakerestem a fórumon erről, és többen írtatok ilyen dokkolási problémát (állomásokkal kapcsolatban is) de konkrét megoldást nem találtam a sorok közt.
Közben a Terranokkal is kapcsolatba kerültem. Az XTM-ben be van kapcsolva a Terran jelenlét, Heretics Endből át tudtam menni a Földre. Előtte megnéztem a Terran repumat, (kemény 10 volt) szóval reménykedtem hogy ha belépek a rendszerbe, nem csőretöltött sodrófával fognak várni :)
Ami azt illeti sehogy nem vártak. Mindenki "kék", a rendszerben cirkálnak a katonai hajók minden kategóriában, de kereskedelem az nulla.
Mivel a sztori vonalat nem tudom végigvinni az XTM-Otas kezdés miatt (jól gondolom?), ezért az egyetlen repu növelő lehetőség a kereskedelem? Mivel ellenségnek nyomát sem láttam sehol, így más talán nem marad. Fura, mert az egész földi térség olyan kihaltnak tűnik.
Bevittem három kereskedőhajót sector trade paranccsal, és otthagytam őket dolgozni. Elég vérszegény amit csinálnak, bár a repum elkezdett lassan novekedni, már vagy 1200 környékén lehet. Van valami egyéb lehetőség a reput hatékonyabban növelni a Terran térségben? Lehetőleg nem valami scripttel, hanem "normális" játékmenettel.