X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ehatároztam hogy kipucolom és orellusokkal összekötöm a khaakok rendszereit ennek köszönhetõen gyakorlatilag kiírtom a khaakokat...(amiket elméletileg nem lehet)
aztán jöhetnek a xenonok utánna a pirátok...
(a bail signal extensönt letöröltem most mert már egy egész xenon rendszernyi hajót löttem magamnak... és ez így nem jó....
ja és végül egy kérdés:
láttam egy ojan scriptet amivel lehet venni assault troopokat és lehet velük állomást foglalni<#violent>#violent>
ez jó csak a letöltési helyrõl nem tudom leszedni xai corp valaki látta vagy használta már ezt a scriptet?
Amúgy a fizikai lerakás is lényeges. Több gyárammal volt az a gond, hogy nagy a nagy hajók összetörték magukat a szomszédos aszteroidán vagy gyáron, dokkolás közben, mert rosszul raktam le a hub-ot vagy a gyárat...
Ok, de azért egy technikai dolog más, mint egy játék lényegét érintõ....
Si vis pacem, para bellum.
2: Emlékeim szerint az elsõ két gyár összekötéséhez kettõ kell, mert egyet elhasznál a hub-hoz, de lehet, hogy tévedek. Az biztos, hogy minden utólag hozzáadotthoz kell egy.
3: ha van a komplexben olyan, ami felhasználja a másik termékét, akkor szép egyenletesen kapja amennyi kell. A komplexen belül nem tudod megszabni, hogy az egyik soyerynek ennyi, a másiknak annyi. Van az egész komplexnek egy raktára, oda kerülnek a termékek és onnan is szedik kifele azt, amit kell. Ha felesleged van, akkor el tudod adni, illetve ha kelendõ a köztes termék és jó alacsony árat adsz meg, lehet, hgoy hamarabb elhordják, mint felhasználnád. A köztes trmékek kereskedelmét meg tudod akadályozni, de nem egyenként, hanem vagy eladhatja a komplex ezeket (bármelyiket) vagy nem. Az árakkal lehet hangolni, hogy mit ne. Vagy azt mondod, hogy nem eladó, de ráállítasz pár hajót, amik elhordják az általad meghatározott feltételek szerint.
1, Lerakom a gyárakat, és összekötöm õket. OK. Ezexerint ha régebben raktam le gyárakat, és mûködnek jó ideje, akkor is összeköthetem õket utólag? (nyilván egyéb paraméterek fennállása mellett, 5km, illetve legyen érteleme)
2, "Azaz: veszel 3 gyárat, meg 3 konstrukciós kitet." 3 gyárhoz nem 2 kell? A két alapanyagot is össze kell kötni?
3, Mi van nem sorbanlévõ gyártásnál? Pl: 1 SPP, 3 Soyfarm, 2 Soyery?
Itt ugye az SPP 5 gyárnak szállít, és a többiek is keresztbe-kasul.
Így már világos a roncs sorsa.
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
A Castrum jó kérdés, esetleg valami telepítési hiba?
Próbáltad már újrarakni? Az lehet megoldja.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
De sokára jutog még el a 9 Valhalláig. <#ijedt>#ijedt>
Valaki nem tudja a választ, hogy nálam miért nincs Castrum és Xenon roncs a 101-es szektorban?
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
sztem az jó leszz kb 4500-nak-is én is beterveztem egy mantis foglalását
de ahhoz kell egy pár katona....
RJoco
Asszem 2300 katona védi, egyszer már próbáltam.
A komplexépítés menete:
1. Lerakod a gyárakat kb. 5 km távólságra egymástól.
2. Összekötöd az elsõ 2 állomást - elõször az egyiket jelölöd ki, majd a másikat, amivel össze akarod kötni. Majd lerakod a HUB-ot, ami elvileg bármilyen messze lehet az összekötött gyárraktól.
3. A következõ összekötésnél kiválasztod a komplexed, majd a következõ listán a lehetséges gyárakat, amiket össze tudsz kötni. Ezt minden kitnél el kell játszani. Az elsõ mindig a komplex.
A gép mindig úgy alakítja a csöveket, hogy az neki jó legyen és egyik gyárból másikba mehet csõ, nem kell közvetlenül a HUB-ra csatlakoznia, nem csillagpontos rendszerben dolgozik.
Ha valamelyik anyagod nyersanyagja egy másiknak, akkor autómatikusan átküldi oda a cuccot. A gyárak beindulásához kell némi idõ.
Ha önfenntartó komplexed van, akkor EC-vel érdemes feltölteni.
A HUB az elsõ elem, amit létrehoz a komplex építésekor a program.
Azaz: veszel 3 gyárat, meg 3 konstrukciós kitet. Leteszed az elsõ gyárat. Leteszed az elsõ konstrukciós kitet. Megkérdi, hogy hova kösse. Mivel egy gyárad van a szektorban, ahhoz. Megkérdi, hogy hova tegye a Hub-ot. Megmutatod. Leteszed a következõ gyárat, majd összekötöd az elõzõvel. A hub lesz az a pont, ahova be tudnak dokkolni a hajók.
Létezik script is, az a nagyon nay gyárak (XXL fabs) és a nagy, sok kampóval ellátott hub-okat teszi a játékba.
Úgyhogy inkább megkérdem.
Az állomásokat összekötni csak úgy lehet, hogy egy állomást egy másikkal?
Egy állomásba mehet több construction kit, de egy állomásból mehet több is különbözõekbe? (pl Solar PP több gyárat lát el). És a Constuction HUB az script?
Egy Otas HCF-el és egy Otas Custodiannal na meg kb 4000 marine-al elfoglalható kb 1 óra alatt.
Meglehetõsen nehéz és idõigényes de 430 milliót ér.... kicsit jobb mint egy Q.
Szerintem van collect ware in the sector parancs. Vagy valami ilyesmi.
Az összeszedésre létezik script. Warecollector a neve.
Érdekes. Megvan de nincs a menüben. Talán valami bug.
Ezek szerint úgy fest igen. Csak azt nem értem mi abban a játék ha mész a galaxisban és kiugráltatsz mindenkit a hajójából ? Semmi kihívás nincs benne. Ezzel szemben a hajófoglalásnál el kell látnod pl: a marine gyárakat hogy legyenek katonák és egy K-t vagy J-t sem egyszerû elfoglalni.
A kha'ak-ok szándékosan lapulnak ? Mert nálam a Xenonok sétálgatnak bizonyos szektorokban de a kha'ak-ok nem. Be kell mennem értük a szektoraikba. Nem lehet valahogy felpiszkálni õket is ?
Nem tudom már ki írta nekem,de jelentem az összes bázis visszaépül ! Igaz kell hozzá vagy 6-12 órányi játékidõ
Eõször a trading station majd az EQ dokk és végül a shipyard is. Tegnap szúrta ki szó szerint a szememet.
Vagy a közelben lévõ mamoth vagy csak úgy simán nem tudom,de épp repesztettem az arrow-al mikor az AI leb@szott elém egy EQ dokkot. Hát kicsit lekapartam a festését... <#vigyor>#vigyor>
ezt eggyütt használva próbáld ki jobban megéri mint a hcf-szerintem
persze lehet mellette hcf-et is használni
De most végre eldobált 6 GPPC-t egy J. Holnap ...... ööööööööö, vagyis ma gõzerõvel rágyúrok az elsõ HCF-re. Azután meg majd dõl a lé. <#eplus2>#eplus2>
Igenis féljél egy M3-asban ,amikor felrobban melletted egy M2-es.
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Ráadásul, amikor felrobban a J, vagy K csak rakétákat dobál el. Már vagy 20 alkalommal szop...tt meg így.
Tudja valaki, hogy milyen változást hozott a 0.75 patch?
Felejtsd el a Kha'ak szektorokat. Valhallával meg pláne.
A hajó parancsainál meg lehet adni, hogy kik az ellenségek is kik nem.
Még mindig azzal az anomáliával kûzdök hogy az eredetileg a szektor védelmére kirendelt hajók nem csak a xenonoknak meg kalózoknak esnek neki hanem mindennek.
Egyik alkalommal épp átpattantam az egyik ilyen rakoncátlan hajómba hogy mentsem a repumat és azt láttam hogy tiszta piros az egész térkép. Mindneki ellenség.
Visszaszáltam a másik ladikba ott meg nem voltak pirosak. Ezek szerint egyes hajóim hadban állnak ? De miért és hogy lehetne ezt javítani ?
Nálam is csinálta, de volt, hogy nem, igaz akkor volt egy J is a szektorban.
Mindezt úgy, hogy 1 mentett állásból töltöttem be 3-szor és csak a 2.nál nem csinálta az említett ok miatt.
Valakinek valami tipp?
Ezeket használom
-BBS extras
-Debris Repair/utilization
-Unlimited salvage insurance
-Mercenary Guild
-Move to coordinates
-System override software Mk2
-Nvidium mines
kiírtottam az egész bagánst :P
Spaceweed - fû, space fuel - alkohol, rabszolgák, és más hajókat manipuláló szoftver.