-
Scamel #18746 Itt a fórumon korábban már értekeztek róla a srácok, viszonylag jól kell időzíteni.
Mikor belépsz a rendszerbe ahol a Galleon dekkol, csatlakozik hozzád a két Otas kísérő. Ezek után megközelíted a Galleont, ekkor "indul a buli" :)
Első fázis:
Kirajzanak a vadászok a gyomrából, és az első feladat őket kicsomagolni a kasztniból. Én ezt úgy oldottam meg, hogy elhúztam a Galleontól messzire, legalább az ne rombolja a pajzsaimat, majd mikor biztonságos távolságba kerültem tőle, nekiestem a vadászoknak. Némi pofozkodás után elfogytak, ekkor jött a következő fázis:
A Galleontól még mindig lőtávolon kívül ráeresztettem néhány Typhoon rakétát, had örüljön :) Közben a két kísérőm is elkezdte bosszantani. Mikor a Galleon pajzsa kb a felére csökkent, (közben az én pajzsaim valamennyire visszatöltődtek) nekiestem PPC-kkel mint tót az ólajtónak... No itt követtem el az első hibát :) Ugyanis a BPPC-k mikor bajutottak a pajzsa alá, a Hull-t iszonyat hamar szétkapták, és a Galleonból csak törmelék maradt... Ez meg azért történt, mert hosszabb sorozatot küldtem mint kellett volna. Már rég úton voltak a halálos lövedékek mikor az épp becsapódók kivégezték a pajzsot, a később érkező lövedékek meg bevégeztek mindent... Reload. :)
Ugyanitt újra, már figyeltem hogy rövidebb sorozatokat küldjek a PPC-kkel, így mikor a pajzs már a végét járta, átváltottam BHEPT-re. No itt jött a harmadik fázis:
A fórumon olvastam korábban, hogy nagyon kell figyelni, mikor kellően lecsökken a Galleon hull-ja.
Meg fogja adni magát, pontosabban kiereszti a Scarabot. De ebben a fázisban a fegyvereiddel lőtávolban kell hogy légy, ugyanis a két Otas kísérő csak akkor "hallgat" a megadásra, ha lőtávolban vagy. Ha messze vagy, akkor folytatják a lövöldözést, és a Galleon idő előtt széteshet, az meg ugye mission failed...
Miután a kalóz kiköpte az ellopott hajót, azt hiszem akart valamit még partizánkodni, de gyorsan pontot tettem a dolog végére PPC-vel :)
Ezek után már "csak" haza kellett kísérni a Scarabot. Az egyik szektorban összefutottunk egy Xenon inváziós flottával, de épp a kalózokkal küzdöttek, a lőtávolunkon kívül... Mivel a küldetés szerint nekem a Scarabot kellett kísérnem, úgy döntöttem jófiú leszek, és békén hagyom a civakodókat míg belém nem kötnek. Egymással voltak elfoglalva, szóval háborítatlanul haladhattunk tovább, így hagytam had aprítsák csak egymást :) Kb. ennyi :)