-
Scamel #18726 őőő... Ez az a küldetés amikor kapsz egy BBS üzenetet, hogy a Levi prototípus bajban van és ha tudsz, akkor menj megvédeni?
Tegnap belefutottam ebbe Argon Prime EQ dockjában. Mivel már elég sokat kolbászoltam a Cerberussal kergetve a kalózokat, úgy gondoltam megpróbálok egy ilyen "komolyabb" küldetést is... Szóval nagy arccal berontottam a célként megjelölt Danna's Chance-be, és mentem (volna) a Leviathanhoz. Ugyanis az a rakomány kalóz akik csőre töltött mordályokkal vártak ezt bőszen igyekeztek megakadályozni...
Miután átharaptam a torkukat, tepertem a megadott koordináták felé, nem tudtam milyen a küldetés, esetleg elkésem-e.
Nem késtem el. Ott várt a Leviathan egy kis kísérettel - meg egy rakat Xenonnal. Egy K, két Q vagy 4 P meg a slepp... Na mondom, nekem reszeltek, bocsi, csak eltévedtem, húzok is innen nyugisabb helyekre
Ahelyett hogy fejjel a falnak rontottam volna, betáraztam a PCC-ket, és elkezdtem oldalazva távolodni félgázon. A gonosz falka el is indult utánam, mint a kopó a vérszagra. Nem unatkoztam... Távolodtomban célpontként kijelöltem a P-ket, és rájuk küldtem egy-egy Hammerhead rakétát (tele van a rakterem velük, a kalózok csomót elszórtak...) a P-ket szépen le is szedtem így, meglehetősen bembának tűntek. Mikor a kíséretet így leamortizáltam, felbátorodtam, és szembefordultam a nyomomban lihegő két Q-val. Durva volt, de sikerült őket szétszedni, a pajzsaim viszont a felére estek a küzdelemben. A K jóval lemaradva mögöttük még nem volt lőtávolban, így újabb hátraarc, és egy kis pajzstöltős-fogócska kezdődött... Épp a K sebessége környékén haladtam, hogy kontrolláljam a biztonságos távolságot, amikor eszembe jutottak megint a Hammerhead-ek. A Q-k ellen hatástalanok voltak, mert azok hatékonyan védekeztek a rakéták ellen is, nemhogy még egy ilyen lassú torpedó ellen. viszont K-val még nem találkoztam közelről, nem tudtam hogyan fog reagálni a torpedókra, gondoltam kipróbálom... Hm. Nem mondom hogy kacsavadászatnak éreztem, mert azért izgultam egy kicsit, de néhány Hammerhead, és a K-ból hamarosan csillagköd lett
Szóval jók ezek a torpedók, ha nincs az ellenfélen olyan fegyver amivel eltalálná. :) Úgy meglepődtem a könnyű sikeren, hogy azt hittem kész is vagyok a küldetéssel, elkezdtem összeszedni a széthullott konténereket. Nem kellett volna, pontosabban... Ugyanis a Xenonok után megjelent egy rakat Khaa'k csatahajó is a Leviathan közelében, de mire odaértem késő volt... Mission failed
Ha egy ilyet elszúrtam, akkor ennek a küldetésnek annyi? Mármint újra nem fogom megkapni ugye? Erről van valami tapasztalat?
Egyébként a Khaa'k-ok ott maradtak, és elindultak a szektor közepe felé, úgyhogy később mikor visszatértem megnézni mi a helyzet, épp ment a csihipuhi a kalózok és a Khaa'k-ok között, úgyhogy beszálltam "romeltakarítani"
Bocsi a hosszú irományért :)