-
SaGa #17602 A szükséges mEngine is telepítve van?
A squadok létrehozását annak a hajónak a piracy/squad menüjében tudod létrehozni, amelyikben ülsz.
Először létrehozod a squad-ot, majd hozzáadod a hajókat. Mindig az lesz a leader, amelyiket először rendelted hozzá. A saját hajódat nem adhatod egy squadhoz sem.
Most néztem a doksit, 98 squad-ot hozhatsz létre összesen és mindegyiknek adhatsz parancsot, hogy milyen típusú hajókat támadjanak.
Párszor én is nekifutottam, mire kitököltem a jó sorrendet az egyes parancsoknál.
Első lépés: Create/name squadron. Az első kérdése, hogy hányadik squadot akarod létrehozni/átnevezni. A második kérdés a squad neve.
Második lépés: hajók hozzárendelése a squadhoz. Akár a ship assign, akár a ship type assign parancsot választod, a térképen ki kell jelöld, melyik szektor melyik hajóit akarod hozzáadni.
Ja igen: minden hajóhnál be kell kapcsolni az AI módot. Ezt megteheted hajónként az additional command-oknál, vagy a saját hajód General menüjének Global setup/Management pontjában.
Mindenképp érdemes egy magasabb szintű AI-t a leader hajóba tenni.
AI-kat vehetsz a Hacker stationokon (csak ott, a többin az AI adás-vétel illegális), illetve a kilőtt hajók körül fellehető Excape Pod-okból tudod begyüjteni a General, Retrieve AI/Astronaut paranccsal. 800 m-en belül kell lenni és meg kell várni míg befejeződik a művelet. Az Extrakt/install AI-val pakolhatod a hajóidba az adatbázisból a pilótákat. Érdemes a Trade MK3-asokat is ezzel kezeltetni (a Gameplay beállításoknál kapcsolható be).
Az AI-k maguk kezelik a hajóik sérüléseit, gondoskodnak a squad fegyver/drone/EC ellátásáról, stb...
Ha van már ComAI-d (magas, talán 18-as szintű AI-ból csinál ilyet a Hacker station, pár óra alatt), akkor minimum 8-as szintű pikótát beültetsz egy M5-ösbe, és elküldöd scout/patrol feladatra. Riasztja a squadját, ha gond van, azok meg takarítanak.
stb... stb...
Mindenképp kell a doksi, mert nagyon szerteágazó a cucc.