Asgard képes kilőni a Typhoon torpedókat, amik igencsak meggyepálják az ellen pajzsát. Kis hajókat simán elpusztítanak. Így le szoktam szedni olyan 500 MJ-ra kiszemelt áldozatom pajzsát. Mikor elég közel van ledokkoltatom a HCF-et, áttranszportálok és leszedem a maradékot, majd át a katonákat. Az egész raktérrel gyorsgomb segítségével. Többször is kiadom a parancsot, mert van amikor az első átküldött csapat elhull és jön az üzi, hogy megvédte magát a hajó.
Ha a pajzsom jól áll és képes vagyok elhúzni, akkor kergetőzünk egy kicsit, ha nem áll jól, akkor visszadokkolok az Asgard-ra (Docking Computer), majd ledokkoltatom ismét a HCF-et - láss csodát, feltöltődtek a pajzsok - áttranszportálok és 5km-en belül maradok, hogy átmenjen a szükséges mennyiségű katona.
Így lényegében akárhányszor újratölthetem a pajzsot, ráadásúl az Asgard 10 GJ-ja elég jól bírja, főleg, hogy 4,5km-ről már rá tudok dokkolni, ilyenkor valsz a másik hajó még lőtávon kívűl van vagyis alig kap lövedéket is, mikor a HCF-fel elhúzok mellőle.