F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • maniac78
    Pajzsbontásra egy Aegirt használok BEMP-vel, minden más FLAK rajta, nehogy komolyabb kárt tegyen az ellenséges hajóban (néha azért ki kellett kapcsolnom). Szorosan mögötte a HCF (1KM körül). Ha lőtávolba ér a hajó, ennél kb 9km, elkezdem bontani a pajzsot, először a nagyobb dózist, azután már csak fazonigazítás, ő is lőtávolba ér és kb 4-5km távolságból gyorsbillentyűvel kiadom a parancsot az ugrásra, persze ekkorra, már szinte semmi pajzsa sincs a kiszemelt hajónak, de gondosan vigyázok nehogy a burok sérüljön. Szóval mielőtt az Aegir elugrik, egy másik kapuhoz áttransportálom magam a HCF-be és padlógáz! Amíg ott van az Aegir azt lövi úgyis, itt újabb mentés ha elég közel vagyok hozzá (2-3km már megfelelő) érdemes a legrövidebb úton menni és minél közelebb kerülni hozzá amíg a másik hajódat lövi, aki persze nem viszonozza a tüzet, esetleg hurkokat leírni a PPC lövedékek elől.

1-5% pajzsnál már engedni szokta a boardingot, ezt gyorsbillentyűvel intézem (Shift+C) és közben a távolságra figyelek a túl közel nem jó, mert könnyen belefordulhatsz, és igyekezz a hátába kerülni és ott is maradni. A HCF-en csak Ion Distruptorok vannak (Fire Selected target módban). szóval kiadod a parancsot boardingra én többször szoktam, mert úgy vettem észre, hogy akkor több ember megy át, itt újabb mentés.

És jön a kézügyesség, minél tovább vagy a közelben, annál több katona megy át, tehát ki kéne manőverezni. De kb 20-30% pajzsnál már ugrásra parancsolom, mert bár ellenféltől függő (tűzerő), de éppenhogy csak marad pajzs mire ugrik! Ugrani az Aegir mögé szoktam, mert ha több fordulós a dolog, ue a szisztéma.
    Bármiylen korvettet megeszik a HCF, ha mögötte maradsz, anélkül hogy el kéne ugranod. Tehát javaslom előbb ezeken gyakorolj. Ha HCF-nek adod ki az ugrás parancsot érdemes (Shift+J) megtenni, mert közben tudzs vele manőverezni és nem is áll meg. Ha több fordulós a foglalás a kapuválasztásnál figyelj arra, hogy ellenfele ne essen az útba.

Vagyis elugrassz mondjuk az É kaputól a K-hez, értelem szerűen téged fog követni a legrövidebb úton, arra pedig nem kellene M6 vagy annál nagyobb hajónak kószálni, de még M3-nak sem, mert szeretik szétlőni a pajzsnélküli "majdnem az enyimé" feliratú hajókat! Még valami az Aegirrel pajzsbontásnál figyelj arra, hogy feléd vegye az irányt, mert ha nem szemből lövöd nehéz leszedni a pajzsát, persze az Aegirt tedd üresbe közben.

Ui: ha érdekel és kezdessz belerázódni, szólj és adok még egy titkos receptet is. Ezzel gyorsíthatod a foglalást, de csak többfordulós meneteknél.
    Még egy tipp, Xenon P Raider foglalása esetén érdemes leszedni a kíséretet előtte, mert ahoz ugyebár nem kell Aegir, vagyis nincs FLAK a vadászok ellen.