X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. Alap játékban (2,5+bonus) meg lehet gyõzni a Yaki és a Ka'ak hajók pilótáit, hogy bocsájtsák az én rendelkezésemre a hajójukat? Xenon-t már sikerrel foglaltam, de a fentiekkel eddig még nem volt szerencsém... <#gun>#gun>
2. A világhálón az okosok azt írják, hogy a Solar Power Plant-nak is van yield-je (100%, 150%, 250%, 450%), de az én galaxis térképemen mindenhol csak 100%-ot látok. Valami ötlet?
3. Mi szerepe van a másodlagos alapanyagnak, a gyárakban? Kötelezõ használni? Ha nem, akkor származik belõle bármi elõny?
4. Van valami mód arra, hogy feltegyem a jelenlegi mentett állásaimra az XTM-et? Hiányozik a küldetések, és elérendõ célok garmadája, viszont a M7esrõl és a HQról nem szivesen mondanék le... <#help>#help>
Elõre is köszi. <#vigyor4>#vigyor4>
Xenon sector 865
Fortune faded
ezekben a szektorokban találhatók a gyárhajók. (Amaranth, panos)
Ozias Fortune faded szektorban.
Egy split elephant érdekelne mert tetszik nagyon. De olyan roncsot még nem találtam. Sajnos csak kb a beszerzési áron lehet megjavítani õket. (kicsivel olcsóbban)
Trading dock gondolom a saját Hq miatt kell neked <#vigyor>#vigyor> Én is azért keresem,de úgy tûnik abból nincs roncs. Úgy gondolom, hogy argon szektorokban kéne lennie de még nem találtam.
TL-eket találtál már?
Mert engem az is érdekelne.
Meg Trading Dock.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Faunus roncsot szeretnék már végre találni. Valaki esetleg nem akadt egyre ? Panos már 3 is akadt,de nem igazán érdekelnek.
A mobil ore hajó az csak ore-t tud kitermelni vagy mondjuk nividiumot, esetleg silicont is tud ?
Egy Ozias-t is helyreállítottam amihez máshogy nem tudok hozzájutni. (honnan lehet vásárolni?)
A yaki szektorokban már egész barátságos árú roncsok vannak. 5 milla meg a Xenon M0-ból kinyert nyersanyag (na meg pár hozzávaló még) és lesz pl: argon eq dokkod. De számos boron hajó is található szintén harmad áron. (shark igen sok)
Xenon szektorokban is akadnak roncsok igen szép számmal. Persze ehhez már némi tûzerõ szükséges <#nyes>#nyes>
A hold szektorban pedig rengeteg terran hajót találsz horribilis árakon és eszméletlen nyersanyag szükséglettel.
Azért elég durva, hogy minden Titán 57 milla+nyersi.
President's End-ben nem találtam Trading Station-t. Ott nincs?
A Xenon M0 nem javitható, semmilyen infót nem ir ki róla.
és igen, már megjelent.
Ahhoz hogy tudj ezzel a moddal játszani, rakd fel megint az X3-at (ne töröld le az elõzõt amelyet XTM-el használsz) csak a mentésekre figyelj.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Ezt lehetne orvosolni ?
De nem nehéz észre venni. Ahogy belépsz a rendszerbe kb fél képernyõnyit fordulsz balra és kb egy negyed képernyõnyit lefelé. MÁr a kaputól látható a roncs. De csak egészen közel lehet rákattintani.
Xenon M0 Wreck -nek van írva ha jól emlékszem.
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=189152&start=0
Itt ugyebár star trek hajók vannak, ám van egy állomás is: drydock. Ez egész pontosan egy TL, amelybe bele ülhetsz. Képes javítani hajókat, ráadásul manuálisan! Hogyan is?
-nos, elõször is manuálisan a dockba repülsz (nem dockolsz, csak alá repülsz, feltehetõleg nagy hajóval) Aztán egy kisebb hajóval át dockolsz a TL-ként jelölt szárazdockba. Ezután átülsz az alsó turretbe, és bemountolod a Repair laser-t amelyet valamilyen moddal biztos meg tudsz szerezni. Majd pedig, lövöd vele a hajót, ezzel javítja. Egyszerû és ötletes! :D
Nem hajlandó felrakni.
A TC-ben megcsináltam a terran és a goner plotot, meg elkezdtem a Terracorp ranglétrán felkapaszkodást, de félretettem. Megvárom a 2.0-t. Valahogy túl könnyû lett.
Ahogy visszajöttem a Ru XTM-be, meglepõdtem, kicsit, milyen nehéz egy AHEPT-ekkel felszerelt hajóval szétszedni egy P-t vagy sok LX-et, a TC-hez képest...
Utilize Debris, Repair Debris.
A TS és nagyobb hajók speciális hajóparancsainál megjelenik 3 parancs: assess, repair, utilize debris. Kijelölsz egy hajó vagy állomás roncsot, az assess-el megmondja, mibõl mennyi kell a feljavításhoz, és azt is, milyen hajó vagy állomás roncsa ami elõtted van. Az utiliize szétszedi a roncsot és berakja a cuccot a hjódba, ha van hely. A parancs kiadása után az 1-re indul a szétszedés, vagy megmondja, mennyi hely kéne ahhoz, hogy lebontsa. A repair meg felépíti.
A roncs kapukat is fel lehet javítani. Ezeket párban kell. Kijelölöd az elsõt, kiadod a repair parancsot, majd átmész a másik roncshoz és ott is repair. Amikor elkészül a két kapu összeköttetésben lesz egymással. A kapuk feljaívátáshoz már TL kell, annyi cuccot igényel, de általában a hajókhoz is. 10000EC, plusz egy halom egyéb, meg sok pénz. A kapu 5 milla, egy komyolabb hajó 20-25 milla+alapanyagok 1-2 millió értékben.
Lehet, hogy véletlenszerû pozíciókba kerül?
AZ XTM kezdések is variálódnak. Ha ugyanazt a kezdést választod többször egymás után, más szektorban és/vagy más felszereléssel kezdesz minden alkalommal. Kezdlsenként minima 3 verziót láttam eddig.
Inkább a Win 7 tehet be neki. Majd megpróbálom XP alatt felrakni a scripteket.
Esetleg egy mûködõ link ehhez : station complex relocator ?
Egy Teherhajó belsejében nem lenne gondom vele....
Csak kéne egy tractor beam
Vadásztam a neten és úgy látom a "station complex relocator" kell nekem. De nem találok letöltõ linket ami él is még....
Valaki ki tudna segíteni ?
Unable to open script package
De azért majd még megpróbálom másképp.
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=2729149#2729149
A command slot dolog nem ment nekem, így kicsit körülményes a dolog.
Lecsupálod a scripteket,majd felrakod õket. Én egy Orca-t használtam eddig,de megjavítottam egy Ozias roncsot és most az lett az állomás hurcibáló hajóm <#beka2>#beka2>
A command menüben az additional résznél jelennek meg az új parancsok.
Az assets (vagy ilyesmi) mondja meg egy üziben, hogy a KIVÁLASZTOTT roncs mennyibõl és mibõl javíthat meg.
A repair debris parancs megjavítja a roncsot, ha van a raktérben cucc hozzá, meg cash a számládon.
Az utilize pedig szétszedi neked. De vigyázat !! Van mikor többet fizetsz mint amennyit kapsz érte.
Milyen script kell hozzá?
XTM nem tartalmazza?
Milyen szoftver kell a hajóra?
Milyen hajó kell hozzá? Otas Scarab, TL méretû esetleg?
Hosho-ban vannak a hajók és 3-5 állomás, pl space eq dock.
Hieiben meg több állomás.
Amikor elõször beléptem a szektorokba, arra gondoltam, a yakik, amikor elfoglalták a területet, gondosan szétlõtték amit találtak...
OI-ban egy Elder Shivan Dragon aprítja a népet.
De én csak szétszedni tudom. Nem néznéd meg, hogy neked sikerül legalább elemezned,hogy mi kéne hozzá ? Mentesz egyet és kamikaze módszerrel bemész. Orca bõven elég gyors hozzá. Esetleg eltereléskéne elõre küldesz kacsának valamilyen hajót hogy elcsalja õket.
Mellesleg melyik yaki szektorban vannak roncsok ? Ugrálok már fél órája de még egyet sem találtam náluk.
AZ OZias elég gyors a mûvelethez. Az Orca gyorsabb nála, szóval azzal is simán meglehet nézni szerintem.
Ebben a szektorban kell megcsinálni a fõ sztori egyik küldetését is. A Black Crystal-os asszem.
Ha xenon szektorban van, nem hiszem, hogy a Dolphin Super Freighter XL-lel a maga kemény 56m/s tempójával meglátogatom...Kettõ van belõle, mindkettõt "lõttem a bucsuba". A többit eladogattam. A khaakok is besegítettek kicsit. Mire kitakarítottam egy argon szektort, volt vagy 20 elhagyott hajó meg két fordulónyi AI és asztronauta. Még szerencse, hogy ennyi, mert a fejpénz, amit a khaak flotta (40+hajó) szétrugdalásáért adtak, kemény 50k Cr volt. Ennyit egy utas szállításon is lehet keresni. A Merc Guild szektorvédelmi bulijai ennyiért úgy másfél millát adnak 1-es szinten...
Egyébként kicsit meglepõdtem. A TC verziója a scriptnek simán szétkapta a terepen fellelhetõ bármely két állomást egy darab 11000-es rakterû TS-be, itt meg a 14500-as rakterû fentebb jelzett nagy bálnába se tudja belepakolni egyiket se. 13000+ helyet igényel, így a pajzsok, meg 500 EC már túl sokat foglalnak...
Nem értem mi abban a poén, hogy ugyan annyiért állítom helyre mint amennyiért megvehetném.
Az idegen hajókhoz valóban könnyen hozzájuthatsz így. Tegnap szereztem így egy Goner Ozias-t. Nem is tudok venni ilyet sehol. Szép hajó és nem is olyan drága. KI is dobtam a cap-olt Orca-t és az dolgozik helyette.
President's end-ben található néhány Kha'ak hajó. Azok még érdekesek. A többi felejtõs.
Na meg a térkép jobb alsó részében találtam mindenféle termelõ hajót,csak Faunust nem. Pedig arra hajtottam.