X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok, kérek egy kis infót!

1. Alap játékban (2,5+bonus) meg lehet gyõzni a Yaki és a Ka'ak hajók pilótáit, hogy bocsájtsák az én rendelkezésemre a hajójukat? Xenon-t már sikerrel foglaltam, de a fentiekkel eddig még nem volt szerencsém... <#gun>

2. A világhálón az okosok azt írják, hogy a Solar Power Plant-nak is van yield-je (100%, 150%, 250%, 450%), de az én galaxis térképemen mindenhol csak 100%-ot látok. Valami ötlet?

3. Mi szerepe van a másodlagos alapanyagnak, a gyárakban? Kötelezõ használni? Ha nem, akkor származik belõle bármi elõny?

4. Van valami mód arra, hogy feltegyem a jelenlegi mentett állásaimra az XTM-et? Hiányozik a küldetések, és elérendõ célok garmadája, viszont a M7esrõl és a HQról nem szivesen mondanék le... <#help>

Elõre is köszi. <#vigyor4>
RJoco
OK
Köszi!

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Federation's end
Xenon sector 865
Fortune faded

ezekben a szektorokban találhatók a gyárhajók. (Amaranth, panos)

Boron orca zephrain szektorban.
Ozias Fortune faded szektorban.

Egy split elephant érdekelne mert tetszik nagyon. De olyan roncsot még nem találtam. Sajnos csak kb a beszerzési áron lehet megjavítani õket. (kicsivel olcsóbban)

Trading dock gondolom a saját Hq miatt kell neked <#vigyor> Én is azért keresem,de úgy tûnik abból nincs roncs. Úgy gondolom, hogy argon szektorokban kéne lennie de még nem találtam.

RJoco
Nemtom hol lehet Faunus, de az majd engem is érdekelne.

TL-eket találtál már?
Mert engem az is érdekelne.
Meg Trading Dock.

Ja, kereskedni azt nem érdemes a roncsokkal,mert az eladási ár a helyreállítási árral egy súlyban van.

Faunus roncsot szeretnék már végre találni. Valaki esetleg nem akadt egyre ? Panos már 3 is akadt,de nem igazán érdekelnek.

A mobil ore hajó az csak ore-t tud kitermelni vagy mondjuk nividiumot, esetleg silicont is tud ?

Az XTM térkép jobb alsó sarkában lévõ új szektorokban vannak termelõ hajók (panos és társai) amiket 23 milláért meg némi nyersanyagért helyre lehet állítani. Ez ugye harmadár. Pár bázis is fellelhetõ de felejtõsek szerintem.
Egy Ozias-t is helyreállítottam amihez máshogy nem tudok hozzájutni. (honnan lehet vásárolni?)

A yaki szektorokban már egész barátságos árú roncsok vannak. 5 milla meg a Xenon M0-ból kinyert nyersanyag (na meg pár hozzávaló még) és lesz pl: argon eq dokkod. De számos boron hajó is található szintén harmad áron. (shark igen sok)
Xenon szektorokban is akadnak roncsok igen szép számmal. Persze ehhez már némi tûzerõ szükséges <#nyes>

A hold szektorban pedig rengeteg terran hajót találsz horribilis árakon és eszméletlen nyersanyag szükséglettel.

RJoco
Megvolt, mi volt a gond. Csak az 1.86-os script installer volt meg. Felraktam a 2.12-est, azzal sikerült.

Azért elég durva, hogy minden Titán 57 milla+nyersi.

President's End-ben nem találtam Trading Station-t. Ott nincs?

A Xenon M0 nem javitható, semmilyen infót nem ir ki róla.

ÉS csak a hajókat nem lehetne átpakolni ? Nekem tetszik az XTM. De ha jól sejtem akkor az XTM-es hajók és dolgok mennek a levesbe ha ezt használom ?

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

persze hogy nem mûködik

és igen, már megjelent.

Ahhoz hogy tudj ezzel a moddal játszani, rakd fel megint az X3-at (ne töröld le az elõzõt amelyet XTM-el használsz) csak a mentésekre figyelj.

Baró jó. Ez már meg is jelent ? XTM-el mûködik ?

Roguey's mod V3.2

http://www.youtube.com/v/ro3LcyZ0Lu4

Feltettem még anno a tiltott terület scriptet és az a nagy helyzet, hogy hiába tiltok meg egy szektort (kapok róla üzit is ugye) szarnak rá a hajóim és utaznak át a tiltott szektoron keresztül.

Ezt lehetne orvosolni ?

Na igen,de én olyan térképet szeretnék amin a roncsok szerepelnek..

Kössz a tippet ! Már cibálom.

Koordináta nincs, ugyanis azt mondtátok, hogy nincs létezõ hajó belõle ezért nem lehet megjavítani. Én meg betermeltem. Tehát nem tudok koordinátát mondani róla.
De nem nehéz észre venni. Ahogy belépsz a rendszerbe kb fél képernyõnyit fordulsz balra és kb egy negyed képernyõnyit lefelé. MÁr a kaputól látható a roncs. De csak egészen közel lehet rákattintani.
Xenon M0 Wreck -nek van írva ha jól emlékszem.

aki esetleg még nem látta volna, íme egy ötletes megoldás a hajók javítására, és XTM kompatibilis. Elõször is, itt ez a fórum oldal:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=189152&start=0

Itt ugyebár star trek hajók vannak, ám van egy állomás is: drydock. Ez egész pontosan egy TL, amelybe bele ülhetsz. Képes javítani hajókat, ráadásul manuálisan! Hogyan is?
-nos, elõször is manuálisan a dockba repülsz (nem dockolsz, csak alá repülsz, feltehetõleg nagy hajóval) Aztán egy kisebb hajóval át dockolsz a TL-ként jelölt szárazdockba. Ezután átülsz az alsó turretbe, és bemountolod a Repair laser-t amelyet valamilyen moddal biztos meg tudsz szerezni. Majd pedig, lövöd vele a hajót, ezzel javítja. Egyszerû és ötletes! :D

RJoco
Nekem pedig azt irja ki.
Nem hajlandó felrakni.

Tedd fel a Station/Complex Relocator scriptet. A TL-ednek lesz olyan parancsa, amivel felkapja, és oda viszi, ahova mondod...

Az X1 sztoriját biztosan, az X2-t talán (mintha emlékeznék belõle valami bitang nagy hajó szétszedésére és utánna valami ünnepségre) végigtoltam. Az X3-nál belekezdtem, de a versenyig már nem jutottam el, nem kötött le. A Bala Gi féle missziókat elkezdtem, eljutottam a jacht megszerzéséig, meg az Otas Scarabot is összeszedtem az XTM-bõl, meg gyüjtögettem a sok vackot a Sohneneknek, de igazán nem kötnek le az elõre definiált történetszálak.
A TC-ben megcsináltam a terran és a goner plotot, meg elkezdtem a Terracorp ranglétrán felkapaszkodást, de félretettem. Megvárom a 2.0-t. Valahogy túl könnyû lett.

Ahogy visszajöttem a Ru XTM-be, meglepõdtem, kicsit, milyen nehéz egy AHEPT-ekkel felszerelt hajóval szétszedni egy P-t vagy sok LX-et, a TC-hez képest...

Ebben a fórumban, a nyitó post vége felé megtalálod a script Reunionos verziójának letöltési linkjét. A Ru verzió még két darabból áll, mindkettõ kell.
Utilize Debris, Repair Debris.
A TS és nagyobb hajók speciális hajóparancsainál megjelenik 3 parancs: assess, repair, utilize debris. Kijelölsz egy hajó vagy állomás roncsot, az assess-el megmondja, mibõl mennyi kell a feljavításhoz, és azt is, milyen hajó vagy állomás roncsa ami elõtted van. Az utiliize szétszedi a roncsot és berakja a cuccot a hjódba, ha van hely. A parancs kiadása után az 1-re indul a szétszedés, vagy megmondja, mennyi hely kéne ahhoz, hogy lebontsa. A repair meg felépíti.

A roncs kapukat is fel lehet javítani. Ezeket párban kell. Kijelölöd az elsõt, kiadod a repair parancsot, majd átmész a másik roncshoz és ott is repair. Amikor elkészül a két kapu összeköttetésben lesz egymással. A kapuk feljaívátáshoz már TL kell, annyi cuccot igényel, de általában a hajókhoz is. 10000EC, plusz egy halom egyéb, meg sok pénz. A kapu 5 milla, egy komyolabb hajó 20-25 milla+alapanyagok 1-2 millió értékben.

Valami közelebbi koordináta kéne. Elmentem a Starburst-ért, majd azzal be a 101-be, hogy tudjam hova is kell menni majd a TS-sel. Kb fél órát bújócskáztam az ottani Xenon kontingenssel az aszteroidok között, de egyetlen roncsot se találtam. Állomást se, csak 3 K-t, 1 J-t meg egy tonna kisebbet.

Lehet, hogy véletlenszerû pozíciókba kerül?

AZ XTM kezdések is variálódnak. Ha ugyanazt a kezdést választod többször egymás után, más szektorban és/vagy más felszereléssel kezdesz minden alkalommal. Kezdlsenként minima 3 verziót láttam eddig.

RJoco
Ja, onnan leszedhetõ...

RJoco
Oldalam?

RJoco
Persze, hülye azért nem vagyok!
Inkább a Win 7 tehet be neki. Majd megpróbálom XP alatt felrakni a scripteket.

Hát ez nem jött be. Bárhogy is manõverezek összetörik az állomás a kapun.
Esetleg egy mûködõ link ehhez : station complex relocator ?
Egy Teherhajó belsejében nem lenne gondom vele....

Kipróbálom.....
Csak kéne egy tractor beam

nemérdekes, az a lényeg hogy a tiéd legyen. mihejt át érsz a kapun az utánnad jön (szerintem, igazság szerint én nem próbáltam még állomást vontatni, ám azt hallottam hogy átférnek.)

Ez most komoly ? Van olyan állomás ami fizikailag át sem fér a kapun.

át lehet húzni állomásokat is tractorral o.o

Ez egy jó ötlet. Csakhogy én pár szektorral arrább szeretném vinni.
Vadásztam a neten és úgy látom a "station complex relocator" kell nekem. De nem találok letöltõ linket ami él is még....

Valaki ki tudna segíteni ?

tractor beam-el el

Tök olcsóért meg tudtam javítani egy Eq dokkot. Össze lehetne csomizni és elvinni ahova szeretném ?

Véletlenül nem a TC-hez való verzsönt szedted le ? A reunionhoz valók lejjebb vannak. Két csomagot is le kell szedned.

RJoco
Nekem ezt irja ki:
Unable to open script package

De azért majd még megpróbálom másképp.

Itt a link :
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=2729149#2729149

A command slot dolog nem ment nekem, így kicsit körülményes a dolog.
Lecsupálod a scripteket,majd felrakod õket. Én egy Orca-t használtam eddig,de megjavítottam egy Ozias roncsot és most az lett az állomás hurcibáló hajóm <#beka2>

A command menüben az additional résznél jelennek meg az új parancsok.
Az assets (vagy ilyesmi) mondja meg egy üziben, hogy a KIVÁLASZTOTT roncs mennyibõl és mibõl javíthat meg.
A repair debris parancs megjavítja a roncsot, ha van a raktérben cucc hozzá, meg cash a számládon.
Az utilize pedig szétszedi neked. De vigyázat !! Van mikor többet fizetsz mint amennyit kapsz érte.

Átlinkelnéd a térképet ? Kössz <#kacsint><#finom>

mond csak, játszottál valaha is story módba? >.<

lol persze hogy nem lehet. Nincs Xenon M0 model a dat file-okban. Annó még az X-Tensionba votl amugy...

RJoco
Hogy lehet a hajókat, állomásokat szétszedni, újjáépiteni?
Milyen script kell hozzá?
XTM nem tartalmazza?
Milyen szoftver kell a hajóra?
Milyen hajó kell hozzá? Otas Scarab, TL méretû esetleg?

Találtam térképet:

Hosho-ban vannak a hajók és 3-5 állomás, pl space eq dock.
Hieiben meg több állomás.

Amikor elõször beléptem a szektorokba, arra gondoltam, a yakik, amikor elfoglalták a területet, gondosan szétlõtték amit találtak...

OI-ban egy Elder Shivan Dragon aprítja a népet.

Amelyik a térkép bal szélén lévõ függõleges "sávból" jobbra indul, van egy pár gyár. Az alulról a másodikban (még mndíg a bal szélsõ sávban) meg több hajó is. Pl egy paranid nagy dög rögtön a déli kapu mellett...

Ez már szét van lõve. Ki lehet jelölni. KI is írja, hogy Xenon M0 roncs.
De én csak szétszedni tudom. Nem néznéd meg, hogy neked sikerül legalább elemezned,hogy mi kéne hozzá ? Mentesz egyet és kamikaze módszerrel bemész. Orca bõven elég gyors hozzá. Esetleg eltereléskéne elõre küldesz kacsának valamilyen hajót hogy elcsalja õket.

Mellesleg melyik yaki szektorban vannak roncsok ? Ugrálok már fél órája de még egyet sem találtam náluk.

Ha "utólag" lõtték szét, azaz nem volt ott az új játék indulásakor a roncsa, akkor nem lehet vele kezdeni semmit. Kijelölni sem. Ha ki tudod jelölni, akkor - elvileg - szét is lehet szedni, meg össze is lehet rakni.

A 101-es Xenon szektorban találsz M0-ás roncsot. De nekem nem reagált a parancsra még akkor sem ha közel mentem hozzá.
AZ OZias elég gyors a mûvelethez. Az Orca gyorsabb nála, szóval azzal is simán meglehet nézni szerintem.

Ebben a szektorban kell megcsinálni a fõ sztori egyik küldetését is. A Black Crystal-os asszem.

Passz, még nem találtam olyat...
Ha xenon szektorban van, nem hiszem, hogy a Dolphin Super Freighter XL-lel a maga kemény 56m/s tempójával meglátogatom...Kettõ van belõle, mindkettõt "lõttem a bucsuba". A többit eladogattam. A khaakok is besegítettek kicsit. Mire kitakarítottam egy argon szektort, volt vagy 20 elhagyott hajó meg két fordulónyi AI és asztronauta. Még szerencse, hogy ennyi, mert a fejpénz, amit a khaak flotta (40+hajó) szétrugdalásáért adtak, kemény 50k Cr volt. Ennyit egy utas szállításon is lehet keresni. A Merc Guild szektorvédelmi bulijai ennyiért úgy másfél millát adnak 1-es szinten...

Egyébként kicsit meglepõdtem. A TC verziója a scriptnek simán szétkapta a terepen fellelhetõ bármely két állomást egy darab 11000-es rakterû TS-be, itt meg a 14500-as rakterû fentebb jelzett nagy bálnába se tudja belepakolni egyiket se. 13000+ helyet igényel, így a pajzsok, meg 500 EC már túl sokat foglalnak...

Xenon M0-át tényleg csak szétszedni lehet, megjavítani nem ? mert nekem nem siekrült <#rolleyes>

Igaz,de a lebontáshoz is pénz kell. Ráadásul volt olyan roncs aminek aszétszedéséhez 800.000 kreditet kért és a kinyert anyagok értek vagy 300.000-et.... Nem jól van ez így.

Nem értem mi abban a poén, hogy ugyan annyiért állítom helyre mint amennyiért megvehetném.

Az idegen hajókhoz valóban könnyen hozzájuthatsz így. Tegnap szereztem így egy Goner Ozias-t. Nem is tudok venni ilyet sehol. Szép hajó és nem is olyan drága. KI is dobtam a cap-olt Orca-t és az dolgozik helyette.

President's end-ben található néhány Kha'ak hajó. Azok még érdekesek. A többi felejtõs.
Na meg a térkép jobb alsó részében találtam mindenféle termelõ hajót,csak Faunust nem. Pedig arra hajtottam.