8.Valahol ezidőtájt kisebb xenon inváziót kellett megállítani a Nopileos' Memória! szektorban, ahol egy igen kellemes, szinte mindenki mindenki ellen küzdelem alakult ki. A piratok is közreműködtek a xenon invázió lefolytásában, miközben heveny csata alakult ki köztük és az Argon, és egyéb más hajók közöt. Nyilván énsem maradtam ki a buliból, és miután elsöpörtük a xenon kiáramlást, bősszen nekiálltam
megfegyelmezni a kalózkodó rosszfiúkat. Néhány hajóra mint xenon n, m, L sikerült is szert tennem, de ami fontosabb megtaláltam a
déli kaput, ami egyenessen abba a xenon szektorba vezet ahol majd a kristályt kell felkutatni. A busterrel tett reménytelen kísérletek arra ösztökéltek hogy más módot kerítsek szóban forgó tárgy összeszedésére, így két szektorral odébb a verseny (Freedom's Reach) színhelyén a kapu és a trading dokk síkjára merőlegessen felfelé haladva (a kaputól) találtam egy elhagyott kis versenyhajót. Eltulajdonítottam
beszálltam, és kerestem egy felszerelés dokkot, majd ügyessen feltuningoltam. Ahogy végeztem a pofozgatással sikerült kisajtolni belólle 1140 egységnyi sebességet. Ezzel már prímán be lehet gyűjteni
bármit annélkül hogy utolérnének. Sokaknak hagyományos módon is megoldható volt a dolog, én inkább lazábbra vettem a műveletet.
Bárhogyis döntesz, a hajóddal nagyjából középre kell manőverezni a szektorban, majd megjelennek az elhagyott csomagok, és az egyikben ráakadsz a fekete kristályra. Gyorsan szedd fel, és irány a
Goner templom.