X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Ezzel a mûsorral speciel még nem.
Merre található?
Játszanak mást is?
Kívánságmûsor is van?
<#vigyor4>

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Azért én kiváncsi leszek az infinityre, ha végre elkészül..

http://www.infinity.cwi.hu/
[NST]Cifu
Erre. De csak textúrázatlan 3D modellek vannak még...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

OFF/
"Azért készülget BFG MOD pl. a Sin of a Solar Empire-höz" Igeeen??
Nem vagyok nagy PC gamer, csak X3-mal és 40K-val foglalkozom, de ráhajtok erre is.
Váltottam néhány levelet Mechmasterrel:
"I'm glad you like my models. Non of my models have ever appeared in any game or mod, someone did try to use some of my tanks in a Battlefield 1942 mod a couple of years ago but the level of detail was simply too high and my BFG models are even more so.

Game models (often termed 'realtime') tend to be low polygon and use clever texturing tricks like bumpmaps and normal maps to add minor surface detail but on my models almost everything is modeled. I guess this is what stands them apart, detail wise, from many of the other BFG models that have appeared on the net, the downside is that the models run to over one and a half million polygons each. Even the best game engine, running on the fastest computer would struggle to handle that much data efficiently in real time.

I would love to see my work appear in a game like X3 but unless some keen game modeler wants to convert the ships it isn't likely to happen. I believe the usual procedure is to render normal maps using the high detail model and then fit them to a low polygon model that the game can handle, but its not something I have any experience of myself."

Volt egy gyenge próbálkozása is egy animációra is, de nem túl jó.
/ON

Kids, don\'t try this at home!

Ezt a hirdetõtáblát már biztosan láttátok...

[NST]Cifu
Kíváncsi lennék egy poligonszámra, szvsz a renderen lévõ Cobra nem lehet sokkal bonyolultabb, mint egynémely shipyard vagy M0 az XTM-bõl.

Itt egy kissé összetettebb a probléma szvsz. Ahogy fejlõdik a játékok grafikája, a MOD-okkal szembeni elvárás is egyre magasabb. Viszont nagyon nehéz egy MOD fejlesztése akkor, ha egy-egy 3D modell megalkotása textúrázva már akár több száz munkaórát is felemészthet.

Mintapélda: hajdan a Quake-hez, majd Quake 2-hõz, és a végül a Half-Life-hoz embertelen mennyiségû MOD készült. Nem tudom ki mennyire foglalkozott vele anno, de én emlékszem arra, hogy a HL MOD-oknál csak a released MOD-ok felsorolása 100 felett járt 2000 környékén, mindben custom modellek, fegyverek, stb. Csakhogy az akkori modellek poligonszáma mai szemmel már megmosolyogtató, és a textúrák mérete, kidolgozottsága is szerény.

Ahogy a grafika egyre összetettebb lett az egyre újabb játékokban, a MOD-ok száma drasztikusan elkezdett zsugorodni. Ma ott tartunk, hogy egy Crysis-hez vagy UT3-hoz lassan egy év után sem jött még ki említésre méltó szintû MOD. Márpedig nem az idõ a probléma, hiszen akkor meg lehet nézni hogy mennyi MOD jött ki a Half-Life 2-höz, ami lassan 4 éves játék. Ha jól számoltam a múltkor, kb. tucatnyi Full Conversion (teljes pálya, karakter és fegyvermodell csere) jött ki HL2-höz.

A BFG esetén sem a hajómodellek összetettsége a probléma, hanem inkább az olyan modderek hiánya, akik bevállalják ezt a munkát lelkesedésbõl. Ez már nem az a kategória, mint anno, amikor pár munkanap alatt el lehetett készíteni egy 3D lowpoly modellt, textúrázva, animálva.

Azért készülget BFG MOD pl. a Sin of a Solar Empire-höz. De tény, hogy egy X3-as MOD-nak jobban örülnék. :S

izé. Mondjuk elég sok helyet foglalnak. Úgyértem, nem tudom hova lehetne rakni egy ilyet argon primeban.
Ám akkor most én mondok valamit: annak idején amikor próbálgattam a script editort, sikerült spawnolnom ilyen táblákat a map editorban. Legalább 8 féle alakú van. Ez, ami a goner rendszerbe van Heretics End mellet (elfelejtettem a nevét >.< ) ez csak az egyik a 8 közül. Van olyan éldául, ami 8 táblából áll és úgy szép nagyképernyõsen vetít. 😄

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Vitez77
Az X3-ban csak a Bala Gi "kiegészítõvel" jöttek be. Tervezték, hogy az alap, Bala Gi-s X3-ban is lesznek, bent is vannak a fájlok a játék könyvtárában, de idõhiány miatt nem tudták megcsinálni.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Robez84
Nagyon Köszönöm<#worship><#hawaii>

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

érdekes játékok. o_O

Kétlem, hogy ilyen hajókat viszontlátnék egy akármilyen pc-s játékban, X3 környezetben biztosan nem. A 40K ereje az utolsó részletekig kidolgozott ikonikus képi világában rejlik, ezt csak nagyon lebutítva lehetne visszaadni, kb így.

Bttlefleet Gothic Rulez

Hogy hogy "alapból megint"? Mi történt velük? o_O

Nem figyeltem. Remélem már több értelmük lesz.

Vitez77
Észrevette vki a háttérben úszó hirdetõtáblát (jobbra, lent)? Ezek szerint mostmár alapból lesznek megint 😄

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

[NST]Cifu
Ki tudja, talán a Warhammer 40k MMORPG-nek lesz Battlefleet Ghotic kiegészítõje. ^^

<#vigyor3><#nyes><#vigyor3>

Ne izgulj, mindenki bal..sz az elején. Kell hozzá angoltudás, egy jó térkép, és sok-sok Credit.
A KÉZIKÖNYV
A TÉRKÉP
A PÉNZAUTOMATA
EGYÉB NYALÁNKSÁGOK

PS: Ne Csítelj. Az Nem Jó.

Vitez77
Kitalálom: Nonplusszultra? XD

Na neee... mik ezek? Ûrkastélyok??? Reméltem, megtartják az oldschool sci-fi feelinget, eddig azért tetszik a játék mert realisztikusnak tûnik. Eddig nem voltak ûrmumusok mint a legtöbb olcsó TV-sorozaban, és az ûrállomások nem úgy néztek ki, mint egy ûroperett díszletei. Remélem, nem fognak meseszálakat beleszõni, kifejezetten megijedtem, amikor megláttam az új képeket.

Megjegyzem, van egy Sci-fi világ, a WARHAMMER 40000, amelynek önjelölt szakértõje vagyok, és fanatikus gyûjtõje. No abban vannak ûrkastélyok, a nagyobb hajók úgy néznek ki, mint valami gótikus katedrálisok de azt azért szeretem. Az X-ben nem akarok ilyeneket látni.

Robez84
Hali mindenkinek!
Én még elég bal..sz vagyok ehez a játékhoz, bár már sokat próbálkoztam vele de valahogy nem igazán értem és nem tudok vele mit kezdeni.
Amúgy baromira bejönne ha érteném... Szóval nem tudna nekem valaki végigjátszás vagy magyar leírást mellékelni???( (Gondolom magyarítás nincs) Nagyon megköszönném.
üdv:
Robez<#wow3>

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Én a mai játékfejlesztésnél már nem hiszek az ígéreteknek. Mert mindig csalódnom kell. Egyedül a Blizzard játékok azok amiktõl nem félek hogy jók lesznek. Ezért nem várok sokat egy játéktol és nem ér meglepetés. Nah jó ha a DNF valamikor kijön akkor minimum az évtized játéka címet várom, de ez megint más. 😄

Soká van még szep. vége. :S

nana, ne fesd az ördögöt a falra!

Ez a bajom ez nem trailer, hanem ez egy teaser. Egy 2 perces valaminek örülnék. Mert ez így kevés. Egyre jobban arra gondolok hogy nincs semmi új a játékban és ezért nincs semmi.

Vitez77
iigaz, ez "csak" a debut trailer de most ennél több nincs

Hát azért többet vártam 3 képnél, egy trailer igazán befigyelhetne már.

Vitez77
Inkább mondják 2X, mint 1Xse 😄

Már írták. 😄

Vitez77
Khmmm<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

Én spec. szeretem a boron hajók java részét.
A képernyõhátterem is egy boron orca a bolygó fölött.
gondoltam, hogy valakinek ki fogja szúrni a szemét, hogy "földit" írtam az argonra. xD Hát nézd, ha úgy nézzük, az Argonok is a földrõl származnak, és nagyjából megtartották a földi design-t, szal alaptalan nem földieknek nevezni az argonokat. =)))))

[NST]Cifu
Pardon, a Földi technolóia nem a Terran lenne? 😊

Wow! Cép lesz!<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

!

Amaro
Szeptember végén érkezik a Terran Conflict. Néhány új kép az EGO oldalán.

Ne feledd, hogy az XTM az egy mod, ami csak kiegészíti a játékot. Az egosok eredetileg 1 hajót terveztek a gonernak, ám 3 lett belõle. o_O vagyis 4 ha beleszámoljuk hogy a Truelight Seeker kicsit másabb fegyverzetileg, mint eredeti társa.

A Chidon egy különösen vicces hajó. Nem azért, mert tervezõje nyilvánvalóan Spaceweed függõ, hanem mert M3-mas létére fel lehet szerelni rá AFAA-kat.
Hamar lemerülnek, de vicceseket pukkantanak, kész élvezet egy ilyen hayjóval kalózokat piszkálni.

Ha kihívást keresek, a Pirate Alley-n megyek át. Ez a köv. szektorokat jelenti:
LooManckStrat's Legacy
MiTon's Refuge
Moo-Kye's Revenge
Kevés hajóval jutottam át, csak a legnagyobbakkal és a legkisebbekkel sikerült (mármint egymagukban). Ez egy kõkemény tesztpálya, mindég mentek elõtte.

dimre
A papok hajói sem piskóták, egy Aran jóformán mindent tud a harcon kivûl. Hajókat gyárt, EC-t termel, ugró mezõt vagy teret létesít(ezt még nem teljesen értem). A Chidon egy gyönyörû hajó nagy pajzs és rektér, tenkintélyes fegyverekkel.
képek
Amióta becsíteltem az XTM shipyardot, tudok venni kissebb Sohnen hajókat lebutitva, sohnen fegyverek és pajzsok nélkül, de igy is megállják a helyüket. A Zeparnak nagyon gyors a pajzsgenerátora, és a tûzgyorsasága, emelett 1600 cargoja van. A kalózok nem szeretik, általában nekem ajándékozzák a hajójukat.

X universe Home, sweet home

Vitez77
Valóigaz, az Argon hajók a legkiegyensúlyozottabbak, és (szerintem) a legszebbek. Csak olyan kicsik!!!

Én maradok a jó öreg Földi technológiánál. Argon FTW.

[NST]Cifu
Az szerintem sem baj, hogy mindegyik fajnak saját "speciális" hajótípusa van, jó látni, hogy eltérnek egymástól. A halálom az, amikor annyi eltérés van két faj fegyverei/ûrhajói/akármii között, hogy az egyik piros, a másik kék színû... :S

Így van egyénisége az adott fajnak legalább e téren. Pl. bármennyire is tetszene egy Ion Frigate, a Boronokat annyira nem csípem az ûrhajóik kinézete miatt, hogy alapból hanyagolom is. Inkább ráhajtok a Splitekre (nagyon jól néznek ki, plusz erõs fegyverzet és nagy sebesség) és a Teladikra (szintén jól néznek ki, plusz nagy rakterük van ami sok Energy Cell-t jelent, vagyis hosszú jumpolási lehetõséget "kikötés" nélkül).

RJoco
Szerintem nem baj, hogy mindegyiknek külön van. Mindenki mást fejleszt. Ez így a jó.
Nem lehet mindent egyszerre fejleszteni.

Én amit elvárnék, az a csaták kevésbé gépigényes kidolgozása lenne. Így minden csatát csak nézni tudok diavetítést közben. A másik pedig valami olyasmi kidolgozás a hajótípusok között, mint ami a homeworld 2-ben van. Tehát frigatte: van torpedó, shield, roham, csapatszállító, stb fregatt. Az XTM-be ezt próbálták megcsinálni, ám elég vegyes lett M8-asként: Teladiknak aknafregatt, spliteknek hajógyártási fregatt, argonoknak drone fregatt, otasnak pajzsfregatt, stb. Ez úgy lenne a jó, ha minden fajnak mindegyik féle fregatt meglenne.

RJoco
Egyetértek

[NST]Cifu
Ha lehetne választani, mely irányba menjen el a játék fejlesztése, az én egyik biztos tippem egy dinamikus háború lenne az alap fajok / kalózok / xenon / khaak között. Így kicsit tényleg kiábrándító, hogy bármi történjék, egy szektor akkor is az adott frakció / faj birtokolja, ha már írmagjuk sem maradt ott... :S

RJoco
Jah, hát egy költõi kérdés volt 😄

Egyik se, egyszerûen oda spawn-olja a gép. =D

RJoco
Szeretem ezt a rendszert. Ha nagyon akarok lövöldözni, akkor ide ugrom a Galactica-val aztán csak összeszedem az elhagyott cumót. Nameg kilövöm az Anarchy Portot. Mert idõnként újra ott van.
Mint a Xenon Grid 2-ben az állomások. Azok is ismétlõdõen újrateremnek. De vajon melyik hajójuk viszi?

Ja, vanillában is elég gyilkos egy rendszer. Állítólag ott alakította meg a yakit Moo Kye. (argon kalóznõ)

[NST]Cifu
Szerintem el van szúrva "picit" a vadászok / capital shipek tûzereje és túlélõképessége. Nevetséges, hogy egy M7-est egy maroknyi L / LX / N / M szétszed. Az még idegesítõbb, hogy most jöttem rá, mennyire tápos a Pirate Reaver. Gyors, brutális pajzsa és fegyverzete van, vihet ráadásul egy M6-ost és egy TS-t. Mindezt pedig minden reputáció nélkül. Mi a f@szért küzdök én akkor ennyire a Split és Teladi reputációért?

Ha kihívást keresel, menj el a Lomanckstrat's Legacy-ba. Mikor odakeveredtem a szektor felderítõ utamon, komolyan kivert a víz, elõször csak pár kalóz M3, M4, M5... majd egy perc múlva már kb. 10, és további 50 jött felém... és egy Carrack, és egy Reaver... Jump... <#idiota>
Mint egy komolyabb Xenon szektor. ^^