X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Merre található?
Játszanak mást is?
Kívánságmûsor is van?
<#vigyor4>#vigyor4>
Warning! Cargo bay open, shields are down!
http://www.infinity.cwi.hu/
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"Azért készülget BFG MOD pl. a Sin of a Solar Empire-höz" Igeeen??
Nem vagyok nagy PC gamer, csak X3-mal és 40K-val foglalkozom, de ráhajtok erre is.
Váltottam néhány levelet Mechmasterrel:
"I'm glad you like my models. Non of my models have ever appeared in any game or mod, someone did try to use some of my tanks in a Battlefield 1942 mod a couple of years ago but the level of detail was simply too high and my BFG models are even more so.
Game models (often termed 'realtime') tend to be low polygon and use clever texturing tricks like bumpmaps and normal maps to add minor surface detail but on my models almost everything is modeled. I guess this is what stands them apart, detail wise, from many of the other BFG models that have appeared on the net, the downside is that the models run to over one and a half million polygons each. Even the best game engine, running on the fastest computer would struggle to handle that much data efficiently in real time.
I would love to see my work appear in a game like X3 but unless some keen game modeler wants to convert the ships it isn't likely to happen. I believe the usual procedure is to render normal maps using the high detail model and then fit them to a low polygon model that the game can handle, but its not something I have any experience of myself."
Volt egy gyenge próbálkozása is egy animációra is, de nem túl jó.
/ON
Kids, don\'t try this at home!
Itt egy kissé összetettebb a probléma szvsz. Ahogy fejlõdik a játékok grafikája, a MOD-okkal szembeni elvárás is egyre magasabb. Viszont nagyon nehéz egy MOD fejlesztése akkor, ha egy-egy 3D modell megalkotása textúrázva már akár több száz munkaórát is felemészthet.
Mintapélda: hajdan a Quake-hez, majd Quake 2-hõz, és a végül a Half-Life-hoz embertelen mennyiségû MOD készült. Nem tudom ki mennyire foglalkozott vele anno, de én emlékszem arra, hogy a HL MOD-oknál csak a released MOD-ok felsorolása 100 felett járt 2000 környékén, mindben custom modellek, fegyverek, stb. Csakhogy az akkori modellek poligonszáma mai szemmel már megmosolyogtató, és a textúrák mérete, kidolgozottsága is szerény.
Ahogy a grafika egyre összetettebb lett az egyre újabb játékokban, a MOD-ok száma drasztikusan elkezdett zsugorodni. Ma ott tartunk, hogy egy Crysis-hez vagy UT3-hoz lassan egy év után sem jött még ki említésre méltó szintû MOD. Márpedig nem az idõ a probléma, hiszen akkor meg lehet nézni hogy mennyi MOD jött ki a Half-Life 2-höz, ami lassan 4 éves játék. Ha jól számoltam a múltkor, kb. tucatnyi Full Conversion (teljes pálya, karakter és fegyvermodell csere) jött ki HL2-höz.
A BFG esetén sem a hajómodellek összetettsége a probléma, hanem inkább az olyan modderek hiánya, akik bevállalják ezt a munkát lelkesedésbõl. Ez már nem az a kategória, mint anno, amikor pár munkanap alatt el lehetett készíteni egy 3D lowpoly modellt, textúrázva, animálva.
Azért készülget BFG MOD pl. a Sin of a Solar Empire-höz. De tény, hogy egy X3-as MOD-nak jobban örülnék. :S
Ám akkor most én mondok valamit: annak idején amikor próbálgattam a script editort, sikerült spawnolnom ilyen táblákat a map editorban. Legalább 8 féle alakú van. Ez, ami a goner rendszerbe van Heretics End mellet (elfelejtettem a nevét >.< ) ez csak az egyik a 8 közül. Van olyan éldául, ami 8 táblából áll és úgy szép nagyképernyõsen vetít. 😄
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
天使たちは私を見守る
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
Bttlefleet Gothic Rulez
天使たちは私を見守る
A KÉZIKÖNYV
A TÉRKÉP
A PÉNZAUTOMATA
EGYÉB NYALÁNKSÁGOK
PS: Ne Csítelj. Az Nem Jó.
天使たちは私を見守る
Megjegyzem, van egy Sci-fi világ, a WARHAMMER 40000, amelynek önjelölt szakértõje vagyok, és fanatikus gyûjtõje. No abban vannak ûrkastélyok, a nagyobb hajók úgy néznek ki, mint valami gótikus katedrálisok de azt azért szeretem. Az X-ben nem akarok ilyeneket látni.
Én még elég bal..sz vagyok ehez a játékhoz, bár már sokat próbálkoztam vele de valahogy nem igazán értem és nem tudok vele mit kezdeni.
Amúgy baromira bejönne ha érteném... Szóval nem tudna nekem valaki végigjátszás vagy magyar leírást mellékelni???( (Gondolom magyarítás nincs) Nagyon megköszönném.
üdv:
Robez<#wow3>#wow3>
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
Soká van még szep. vége. :S
天使たちは私を見守る
天使たちは私を見守る
天使たちは私を見守る
A képernyõhátterem is egy boron orca a bolygó fölött.
Hamar lemerülnek, de vicceseket pukkantanak, kész élvezet egy ilyen hayjóval kalózokat piszkálni.
LooManckStrat's Legacy
MiTon's Refuge
Moo-Kye's Revenge
Kevés hajóval jutottam át, csak a legnagyobbakkal és a legkisebbekkel sikerült (mármint egymagukban). Ez egy kõkemény tesztpálya, mindég mentek elõtte.
képek
Amióta becsíteltem az XTM shipyardot, tudok venni kissebb Sohnen hajókat lebutitva, sohnen fegyverek és pajzsok nélkül, de igy is megállják a helyüket. A Zeparnak nagyon gyors a pajzsgenerátora, és a tûzgyorsasága, emelett 1600 cargoja van. A kalózok nem szeretik, általában nekem ajándékozzák a hajójukat.
X universe Home, sweet home
天使たちは私を見守る
Így van egyénisége az adott fajnak legalább e téren. Pl. bármennyire is tetszene egy Ion Frigate, a Boronokat annyira nem csípem az ûrhajóik kinézete miatt, hogy alapból hanyagolom is. Inkább ráhajtok a Splitekre (nagyon jól néznek ki, plusz erõs fegyverzet és nagy sebesség) és a Teladikra (szintén jól néznek ki, plusz nagy rakterük van ami sok Energy Cell-t jelent, vagyis hosszú jumpolási lehetõséget "kikötés" nélkül).
Nem lehet mindent egyszerre fejleszteni.
Mint a Xenon Grid 2-ben az állomások. Azok is ismétlõdõen újrateremnek. De vajon melyik hajójuk viszi?
Ha kihívást keresel, menj el a Lomanckstrat's Legacy-ba. Mikor odakeveredtem a szektor felderítõ utamon, komolyan kivert a víz, elõször csak pár kalóz M3, M4, M5... majd egy perc múlva már kb. 10, és további 50 jött felém... és egy Carrack, és egy Reaver... Jump... <#idiota>#idiota>
Mint egy komolyabb Xenon szektor. ^^