F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • bentorrents
    szia Antigua,

kösz a priv választ, sajnos station manager ügyben még nem vagyok otthon, mivel még sem a bala-gi küldit nem csináltam meg, sem a equipment dockot (vagy trading stationt) nem vettem. most éppen a csatahajókat tesztelgetem és gyűjtögetek.

A trade mk3-ról röviden:
    ha jól emlékszem a Teladi equipment dokkokban lehet csak kapni. megveszed egy jól felszerelt nagy rakterü...stb kereskedő hajóra (ha már több milliót költesz rá nem érdemes sajnálni a pénzt a max pajzsokra és fegyverzetre sem + egy pár fighter drone-ra.
    A hajón a command console parancsnál elsőnek be kell álltani a "home base"-t: azt az állomásodat ahova a hajó tartozik. Ez azért fontos, mert a hajó abból a pénzből fog gazdálkodni később ami az állomáson van (Vagyis oda kell transzferálni némi casht). A trade mk3 szoftver lényegében egy pilóta akinek a szintje/tudása folyamtosan nő. Elsőnek a trade parancsal között beküldöd 1 biztonságos szektroba és kiadod neki a "start sector trader" parancsot (pl. home of light, empire's edge, queen's space). Ekkor a hajó elkezd a kiválasztott szektoron belül kereskedni és fejlődni. (Ha rákattintasz a hajóra felül a név mellett egy szám jelenik meg amely a szintjét mutatja a pilótának. A különböző szintek különböző tudást és kereskedelmi szintet takarnak. A 10. szint elérése után lehetséges a trade parancson aktiválni a "start universe trader"-t. Ehhez a hajónak rendelkeznie kell jumpdrive-al, némi energia cellával és az alapvető szoftverekkel (ezzel kapcsolatban több verzió is van, hogy mire van szükség, de ez a kettő tuti kell). Ekkor a hajó elkezd az általad ismert univerzumban kereskedni. Ekkora már egész okos a pilótád: ha megtámadják automatikusan menedéket keres egy államáson ,illetve kiereszti a dronokat és vészugrást is végre tud hajtani. Ha valami gebasz van és elakad akkor értesít és persze egyre jobb üzleteket köt. Több helyen is olvastam, hogy javasolnak fighter kíséretet is a kereskedő hajókhoz, erről nincsen tapasztalatom. A hajó ekkor már milliós nagyságrendben keres neked...

egyébként a kereskedelem 1-ik legjövedelmezőbb formája, a komplexumok éptése. ha sikerül egy minden alapanyagot előállító gyárkomplexumot összeállítanod, akkor onnantól kezdve, csak a végtermék árát kell kedvezően beálltanod (a piaci ár alatt valamivel) és az árudat megveszik a keresekdők maguktól. ha ezt nem akarod megvárni, akkor a komplexumhoz kereskedőhajókat rendelsz és beálltod, hogy a végterméket adja el a legjobb áron és innentől automatikusan eladja a készterméket...

és akkor még ott van a kalózkodás (hajófoglalás és eladás), illegális kereskedelem, küldetések végrehajtása amelyek mind mind jövedelmezőek...

hu asszem ennyi mára,
    hali
    Ben