F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • tomonor
    Majd én írok. Különbségek X btf és X3 között:
    -egy hajóban ülhetsz csak: az Xperimental shuttle-ban
    -itt még Julian apját játszod, Kyle Brennant, amikor elvesztette a kapcsolatot a Földel egy kísérlet során
    -az X univerzum totál idegen neked, és alapba csak 1MW pajzs van a hajódban (thx to Teladi), semmi egyéb :D
    -a játék elején csak kereskedni tudsz, mivel nincs fegyvered
    -a gyorsítás y-x helyett a-y (illetve Z akar lenni, ám magyar bill-en Y)
    -tabulátor turbóként is szolgál
    -nincs galaxis térkép, a szektor térkép az N betü megnyomásával varázsolható elő (ha már megvetted a Tactical Navigation system-et)
    -F8 -as billentyű tulajdonképpen esc-ként szolgál
    -a külső kamera nézet nem szokványos: kis kamera-drónt irányítunk ilyenkor, ami kicsit idegesítő tud lenni
    -robot pilótát külön kell megvennünk
    -a SETA nincs alapból a hajódba
    -ugyancsak, a strafe drive sincs (W-A-S-D az X3-banm az volt az első játék amikor már a strafe drive alapba jár a hajókhoz)
    -a játék alapba bugos: a hajó néha megbolondul, össze-vissza ugrál, vagy ép elkezd tolatni nagy sebességgel
    -az X-BtF-be nincs meghatározható sebesség. Vagyis a sebességet csak egy csuszka mutatja, de azt nem jelzi ki, hogy hány m/s-al haladsz. Érdekes módon egy cél és a közted közötti távolságot mutatja km-ben. :/
    -A kapuk itt máshogy működnek: amikor megközelíted őket, akkor kapcsolódnak be (elvileg, ám mivel bugos a játék így nem látszik hogy bekapcsolódnának, csak egy nagy villanás van-szerintem)
    -a Xenonokat itt még nem ismeri fel a computer (vagyis úgy mondja őket be hogy Unknown Xenon ship-nehéz megkülönböztetni a fajtájukat)
    -a grafika már elavult, ám még mindig precíz
    -ezúttal kiderült hogy az egosoftosok zenék terén lusták: az X3-ben található zenék fele az X-BtF-ből van átdolgozatlanul
    -a hajódból nem tudsz kiszálni-ne is álmodj hajó cseréről
    -TL-eket természetesen tudsz rendelni, ami azt jelenti hogy a shipyardokba tudsz gyárakat venni
    -egyelőre ennyi, majd később folytatom
    +itt egy kép, amit én készítettem egy teladi rendszerbe, amikor megközelítek egy kaput