Legend#12549
Hali. Én túlzásba estem, egészen pontosan emiatt a játék miatt. Az X3 egy remek benchmark, ezért decemberben , mikor új gépet vettem, bebiztosítottam magam. Nem a trendeket akartam követni, egy-két-három évig nem akarok (szeretnék) gépet, perifériát, és beviteli eszközöket cserélni. Mivel egyszeri beruházásnak indult, inkább a jobb összetevők mellett döntöttem.
Alaplap: Asus P5K (eléggé alap)
Proci: Intel Core 2 Duo 3.00 GHz (vigyázat, bivaly videókártyát ki kell pörgetnie)
GPU: Asus EN8800GTS 640MB (csak, hogy tutira fusson az X3)
Memória: 4 GB, ebből a 32bites XP 3-at lát, a negyedik csak van (ruszki mentalitás)
Monitor 19"-os Lcd, (1280x1024 felbontás játék alatt)
Logitech G15 Gaming Keyboard (sötétben szeretek játszani)
Logitech Extreme 3D Pro Joystick (a kedvenc beviteli eszközöm)
Logitech MX Revolution egér (pénzkidobás volt)
Összegzés : a játékot tekintve bejöttek a számításaim, hétköznapi PChasználat tekintetében nem sokkal jobb, mint a régi szerényebb AMD Athlon 3000+ -os. 140MB 6600-as, 1 GB memóriás gépemnél....
Az X3-ban MINDEN grafikai beállítást maxra nyomatok, mert engem a látvány fogott meg, nem annyira a kereskedés, ezért népesebb helyeken belassul, néhol elég kellemetlenül. Ez azt jelenti, hogy kár erőltetni a gépfejlesztést, a régi gépemen nem ment annyira szarabbul a játék, amennyivel többe került az új gépem.
FPS-t tudok mérni, de sosem foglalkoztam vele, nem tudom, mi számít jónak.