-
Ace McCloud #10706 Hi !
Ez a következőképp működik legalábbis nálam, és bocs ha most kicsit terjedelmes leszek, de az xtm mod felrakását is leírom, hátha valakinek abból adódik eltérés.
Szóval : mielőtt letörölnéd az x3at érdemes olyan mentést készíteni amiben nincs a tulajdonodban beinportált hajó és pár script, mint a hull repair, cargo beamer, az advanced jumpdrive, és a nagyhajó foglaló script(asszem Advanced assault ship script). Ezt úgy érheted el hogy veszel 1 hajót ami elbírja ezeket a cuccokat, átpakolod bele, és eladod, vagy a beimportált hajódba berakod, és eladod, persze veszel eredeti x3, vagy xtm hajót és abba csücsülsz bele. Nálam a beimportált hajós mentés már akkoris elcseszi a programot, ha csak egy mentést törlök a Dokumentumok/név/Egosoft/(és ezen könyvtáron bellül vannak valahol a mentések ha jól emléxem) - ból, ami úgy jelenik meg hogy az aktuális hajó amiben ülök elveszíti a teljes hullját (pajzs marad) és ugyanígy tesz az összes hajóm, majd úgy fél perc múlva kifagy a progi, bármitis csinálok. Szal miután ügyessen odafigyeltem a mentésre, és kimentettem őket más helyre is, uninstall x3, újraindítás, install x3, 300 MB os xtm tömörített filet kitömörítem az x3 könyvtárába, vagy más könyvtárba, és innen másolok az x3 könyvtárba, majd plugin manager, scriptinstall, xtm.7.03 modfilet felinstallálom, majd a scripteket, majd a hajókat, majd ismét az xtm.7.03 modfilet, és megy. Beállok BÁRMILYEN hajóval amin van "Cargo Lifesupport system" (ezt pirate station, vagy Boron researc Stationon (remélem jól írtam) veheted meg) az otas equipment docba, és a Landed ship/kiszemelt hajó/trade, majd le a marineshoz, és megvásárlom őket. Mindezekután ha esc - t nyomsz újra a hajód főmenüjébe jutsz, és ha entert akor feltűnik a vásárlási lista ismét de kb 2 másodpercen bellül megjelenik egy mariner. megint esc, majd enter, és kisvártatva 2 db lesz. Amikor nem vársz, úgy nagyjából 4-5 másodperc alatt 12x megismételhető ez a pár mozdulatsor, és mire leérsz 3 db le gomb megnyomásával, már megjelenik a 12. Azthiszem az end megnyomásával az egészet a raktérbe rakja, és enterrel meg is veszed. Ennek köszönhetően, amíg utazol piszoksok mariner megvásárolható távolról nagyon rövid idő alatt.