F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • tomonor
    öööö... Amikor kiszálunk a hajóbol azt ugy érteettem hogy mongyuk megnyomjuk a space gombot(ugrás), ugy sincs a játékban(X3) semmi haszna, és a játék átáll FPS módba... Így lehetne bebarangolni a hajókat... A dockolásért csak akkor kéne vámot fizetni és csak akkor is a trading stationokba, ha az elismertséged ellenséges. +++HAJÓEDITOR(akinek kevés a galaxyeditor)... Nos ez pont úgy van ahogy hangzik: lennének bolygókon ilyen scrapyardok, vagy egyszerű shipyardok(mer hogyha belegondoltak, az sokkal értelemszerübb, ha a hajókat a bolygókon csinálják, és az űr shipyardokba eladják) ahol össze lehetne barkácsolni pár egyszerü lépésbe egy komplett hajót...Nos, ez igy nézne ki:
    1.először is kiválasztjuk a csinálandó hajónk típusát
    2.blueprint-szerűen megtervezzük(ezt belerakhatnák a gyárépítésbe is), nos hogy milyen alkatrészek elérhetőek, az csak a fajtól, illetve a bolygótól, rendszertől függ. Tehát ha egy paranid-burkolatu hajót akarunk összerakni, akkor azt ne Argon Prime-ba keressük. Ezzel ellentétbe lehetne hibrid hajókat csinálni, csak akkor egyik helyről a másikra kéne vinni a hajó alkotóelemeit illetve a terveket...
    3.hajó finomhangolása: kész a hajótest, cockpit, motortárhely, egyéb; de még nincsenek benne alkatrészek. Nos ezt itt ugy lehetne megoldani, hogy a piacon lehetne venni különb. típusu hajtóművet, generátort stb.(nos itt nemegészen lenne kiszabás, tehát ha egy M3 hajót tervezel, akkor bele lehet rakni egy M5-ös hajtóművét, csak ahoz olyan generátor is kell, ami kompatibilis; vagy tervezel egy M3-ast egy M6-os nagy lóerős motorral...hát, el lehet képzelni) Továbbá ha megvannak az alkotóelemek, a hajó alakját Autosculpt szerüen lehetne megformázni a jobb teljesítmény(értsd: légellenállás) érdekében. IGAZ, űrben nemnagyon van légellenállás, de ép ezér kell tervezni a bolygókat:D.
    4.hajóballansz: nos, itt egy teljes eredményt kapnánk hajónkról, hol hogy teljesít, mi van benne, vagy mi nincs + mennyit érne a piacon.
    5. értékesítés: kész a hajónk repülünk vele, elneveztük a típustát, és lehetne ebből hasznot is húzni!!! Kell egy szponzorcéget keresnünk, pl TERRACORP, és eladni a hajó terveit. Ha minden jól megy pár nap mulva már látjuk a hajónk klónját:D
    És lenne itt még néhány hajótípus ötletem:
    TC-a ts és tp után itt a Transport Craft(s), aminek belső karjai vannak, hogy rádockolhassanak a hajók(max M3). Ennek gyakorlati haszna az lenne, hogy rengeteg hajót biztonságban(vagy nem) el lehetne szállítani erről arra. Persze ez a hajó nem lenne nagyobb egy TSnél.
    WS:Worker Ship: speciális karjai lehetővi teszik, hogy mozgasson, építsen dolgokat, bányásszon, vagy leszedjen vmit.
    HS:Hospital Ship:Csak gyógyításra tervezett TL méretü hajók. Persze itt a hajónkat is meg tudnák javítani:D
    +++T1,T2,TSP,TB,TT-ezekről majd később, egyelőre csak annyit hogy kizárólag légtérbe tervezett repülők, amelyek ki tudnak szállni az űrbe, de egy kapuugrást nem bírnak ki...
    CA:CarryAll: földi egységek(pl járművek) szállítására alkalmas Nehéz transporterek(aki ismeri a battlezone-t, az tudja milyenek azok)...
    +Még egy jó kis drone: spaceflyhunter drone:elfog egy egész csoport drone-t hogy mi majd begyüjthessük.
    Egyébként az a aszteroida szállító hajó, amit láttál, az egy (nemtudom a nevét), de már mivel az XTM-be az összes hajót kipróbáltam, ültem már benne. A lényege az, hogy ércet vagy silicont állít elő néhány nyersanyag felhasználásával.
    Vannak az XTMbe ilyen típusu hajók, amik kaját, energiát, cristályt, meg ilyen cuccokat állítanak elő(ha jól tudom 5 v 6 ilyen hajó van)...