-
kisviku #10173 Jó reggelt!
Haladok szépen az M7-es osztály tesztelésével, de tegnap két hajóval megszívtam,így pár perc nézegetés után vissza is adtam a hajógyárnak.
Az egyik a Pirate Reaver, a másik a Paranid Agamemnon.Előbbi hajóval a gondom, hogy a Jumpdrive nem működik rajta.Be lehet rakni a raktérbe, de ugrási parancsot sem a hajóból,sem a hajón kívül nem fogad el.
Maga a kalózok Heavy Frigate-je nem csúnya,sok fegyvert elfogad, többek között Kyon Emitter-t is.Csak éppen ugrani nem tud és ebbe sem tud beállni M3-as hajó.
A Paranid M7-es,ami Missile Frigate-nek van feltüntetve, csak a leglényegesebb részén nem működik.Úgy hirdetik "erőteljes elülső rakétakilövővel ellátva"...
Namost ez így rendben is lenne.Megvettem, felszereltem,de a gondok csak ezután jöttek.A Paranid hajógyárakban lehet kapni olyat, hogy "Heavy Missile Gun" és "Missile Manufacturing Bay".Ez utóbbit nem engedi a hajóra felszerelni és nem az alacsony rang vagy kicsi raktér vagy kevés pénz miatt.
A másikat lehet rátenni (persze ha lehetne kapni),de az meg nem működik.
A hajó felszerelése meglehetősen körülményes,mivel nem tud dokkolni normál állomásra,az 1 darab hajóra elegendő hangárja meg nem tud fogadni M3-as hajót.1 db Heavy Missile Gun 450-et foglal a raktérből és L-es.Tudomásom szerint nincs olyan M3-nál kisebb hajó, ami ennyi terhet elbírna.Így marad a dokkolás az EQ-ba és - szerencsés esetben - van is raktáron.Ha nincs, marad a régi megoldás:TS hajó a fegyvergyárba,megveszi,visszadokkol az EQ-ba és Freight Exchange.
Node,mindezután be is rakta szépen a fegyvert a helyébe,de semmit nem csinál.Nincs külön parancs a hajó normál menüiben (Navigation,Combat,Special,stb) és a bővitett (Additional Ship Commands) menüben sem,ami erre a fegyverre utalna.
A leírás szerint ez egy automatikusan rakétákat előállító fegyver lenne,csak nem működik.Továbbmegyek,miután installáltam a fegyvert, gondoltam benézek a Freight Bay-be,hátha ott van az okosság.Uninstalltam (szép kifejezés) a fegyvert,de ezek után már nem tudtam újra visszarakni.
Mellesleg kisérleti hajóként említik a Shipyardon,hát tessék tovább kisérletezgetni,mert nem működik azért a 30 milliós áráért sem.