X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Térképek? Mármint az XTM .7-hez?
Ott 249-et számoltam össze. VAn a régrõl ismert 5 Khaak szektor, meg van egy új, ami viszont normál útvonalon keresztül is elérhetõ.

Térképet meg egy egész jópofa segédprogival csináltam, amit az egosoft fórumainak egyikében találtam. Gyakorlatilag az X2 és az X3 minden módosulatával mûködik. Feltelepíti az ember, betesz neki a játékba egy gyorsbillentyû parancsot. Játék közben mikor kinn kóricál egy visszatöltött állás után az ember, csak megnyomja a gombot. Az begyûjti az összes infót ami rendelkezésre áll a felderített szektorok mindegyikébõl (olyan infókat is, hogy az adott pillanatban éppen melyik állomsáon milyen termékbõl mennyi van). AZtán az ember kilép Alt+Tab segedelmével, elindítja a térkép progit és betölti az infókat. Ekkor kap egy szép új térképet, amit kinyomtathat de úgy önmagában is nézegethet, lekérdezheti az egyes szektorok belsõ elrendezését, a benne lévõ állomásokat meg mindent.

X3_map

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

ez a kapu telepitö hajó ez hogy müködhet? 😄 meg melyik sectorban lehet szerezni?

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Akkor nekem valami gáz térképek vannak meg mert ott csak 5 Khaak szektor meg 163 sima. Érdekes, de én is 15xre emlékszem a Khaak szektorok nélkül.

249 + 6 Khaak szektor.

Az alapjátékban (beleértve a 2.0-ás szériában bejött 2 új szektort is) a 163 szektor a Khaak szektorokka legyütt volt meg. Azok nélkül 158 szektor volt ami kapcsolódott egymáshoz.

Valaki meg tudja mondani hogy összesen az XTM-el együtt hány szektor van, én erre jutottam de ez csak elméleti:

Alapjáték 163(ezek kapcsolódnak) + 5 Kha'ak + 90 új Xtended = 258 szektor.

Sõt lesz bogárka is. Ez utóbbi nem agresszív. Csak akkor támad ha te lövöd õt elsõként. :-)

Az ûrsüsü állítólag megszerezhetõ ha valaki végigcsinálja a Treasure Hunt beépített sztorit. Ezt persze elõbb aktiválni kell az Artificial Life Settings részlegben. Aktiválás után azonnal érkezik egy üzenet, hogy miként kezdhetõ el a feladat.

De aki valami igazi különlegességre kíváncsi, az olvasgassa a BBS híreket. Olykor vannak tömegmészárlásról hírek, hogy valamelyik szektorban egy ismeretlen hajó vérengzik és tucatszám írtja a katonai hajókat meg a kereskedõket. Állítólag az adott faj kormányzata mindig M0-t akar bevetni ellene.
Nos megnézve távolról mit tud az a gép nem csodálom. Az egyik Paranid rendszerben volt egy ilyen (direkt miatta jöttem a kérdéses területre, ha már állítólag olyan angyon nagy a gyilkolászás). Önmagában kivégzett 2 M2-es és 2 MM6-os hajót a kísérõ vadászokkal egyetemben és a pajzsa sem ment le ettõl teljesen. A térképen lévõ adatok szerint viszont nem nagy a védelme. Talán 3 vagy 6 Gj-nyi pajzs meg 100K hull. De a fegyvere mindent visz.

Egy kis spoilerkedést is idebiggyesztek azért.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Vannak új begyûjthetõ hajók is a játékban. Párat már megtaláltam. Ezek fellelési helye és koordinátái a következõk:

Falcon Hauler (M3): Xenon Sector 256, x:25, y:0, z:8.750
P Raider (Xenon M6): Xenon Grid 2, x:40.306, y:16.946, z:-50.509
Centaur Mk I.: Xenon Sector 258, x:-24.662, y:12.187, z:-43.125
Pericles (M4): Velvet Tears, x:-44.437, y:0, z:-46.125

Állítólag található még az új ismeretlen szektorok közül kettõben is hajó, de én még nem találtam rájuk.

Valaki az elmúlt napokban mintha kérdezte volna, hogy miként lehet eljutni a Terran rendszerekbe ha nem sztorit játszik az ember. Ehhez csak annyi kell, hogy engedélyezze a Terran területeket a játékos az Artificial Life Settings menüpontban.

most szedtem le egy ûrsüsüt Ore Belt-ben.
frankón.
valami ûrsárkány volt.
Én meg sétálgattam Argon Primeban és bejött egy Unknown M6os hajó, neki is ment a két új M1 meg egy pár vadász. Elég lassan bírtak vele, gondoltam oda megyek erre egy CIG lövés eltalált azt meghaltam. Ahogy nézem az XTM-ben nagyobb hangsúlyt kaptak a harcok.

Van egy hajó, a Griffon, ami droidokat gyárt és ezeket küldi harcba. Ha ilyen is volt a csatázók között, akkor megvan a droidokat eregetõ tettes. :-)

Tegnap az argon-boron déli határon összefutottam egy xenon flottával, meg meglepõ módon egy halom argon batledroiddal. Úgy tûnik, az XTM-ben nagyobb szerepet kaptak, mert eddig hadihajók összecsapásánál még nem láttam droidokat harcolni...

na mit láttam az imént?
asszem a teladi ûrben 1 Terran M1 v. M0 éppen írtott kifelé mindenkit, aki az ugrókapu felé közelített.
volt ott néhány szánalmas vadász akik megpróbálták megállítani, de sajnos igen hamar mentek az enyészetbe.
Halihó!

A "hivatalos" modokkal megy a 0.7? Gondolok itt a station managerre meg azokra, amiket egy pakkban nyomat az Egosoft. Mosquito missile def, commodoty maneger meg mi az ördög van még benne. Ezeket is ki kell venni, vagy ezzekkel kompatibilis a 0.7?
köszi a válaszokat, aszem akkor nem lesz xtm 0.7 a gépemen.

Cowek
A hajó javítására milyen lehetõségek vannak a MOD-ban?

http://www.f1-info.hu/

Az egyik készítõ szerint nem mûködnek a régi mentések, mert a mod teljesen átvariálja a játék univerzumát. Újat vezet be és ez nem mûködik a régi mentésekkel együtt.
válasz a korábbi mentésekkel kapcsoaltos kérdésre

Francba, nem jók a linkek. Na akkro egy másik ahol megtekintehtõek:
XTM .7
Itt az elsõ hozzászólás aljára kell lemenni és ott lesznek a shipyardok képei.

Mindegyik fajnál másként néz ki a shipyard.
Az Argonoké hasonlít a HQ-ra. Argon Shipyard

A Splitek hajógyára egy nagyon elnyújtott, sok dokkolóállású kereskedelmi központra hajaz. Split Shipyard

A Boronoké egyszerûen gyönyörû, nehéz megfogalmazni hogy is néz ki. Ezt egyszerûen látni kell. Boron Shipyard

A Paranidoké egy nagyon magas felépítményekkel, lefelé görbülõ csúcsokkal ellátott csillagra hasonlít elsõre. Paranid Shipyard

A Teladik hajógyára hengerszerû. Teladi Shipyard

De van még másmilyen is, mint például az Otas Corp fõhadiszállása vagy a Dyson Sphere.

Elvileg megy újrakezdés nélkül is, de ezt nem ajánlják mert így az új szektorok lehet hogy hibásan vagy sehogy sem kerülnek be.

Most akkó mi van? <#zavart2>
Akkor mégse kell újrakezdeni a játékot? Rá lehet telepíteni mégis?

Bocs, de bazi pihent vagyok.

én nem akarok hajókat szétszedni meg ilyenek.
nekem fenn volt pár darab custom hajó (Battlestar Galactica, Colonial Viper, stb).
ezeket most nem tudom elõvarázsolni a játékban.
megtaláltam az elsõ (szerintem) értelmetlen dolgot a mod-ban.
Argon Prime Shipyard ugyanolyan mint az HQ amit adni fognak.
a többi shipyard viszont nem változott (legalábbis ahányat eddig láttam).
vajon az Argonok kinek fizették ki a licence-t?
Meg ha valaki azt gondolja, hogy az FPS rész csökkentené a játék élvezetét, az szerintem olyan, mintha valkai azt mindaná, hogy a kereskedelmi, stratégiai részt károsan befolyásolná az ûrharc megléte...
Holott ha jól megcsinálnák, akkor az egész sokkal, de sokkal több lenne, nemhogy kevesebb!!!

De ez persze szubjektív, és nem akartam senkit megbántani, ne szívjátok mellre!

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

Bocs hogy, egy "kicsit szélesítettem a rovat alaptémáját"<#smile>, Megpróbálom visszafogni ezt. De csak azért beszéltem itt annyit ezekrõl, mert nekem nyilván az X a legjobb játék mégis, és ezek a dolgok számomra pedig azért nyilván nagyon-nagyon fontosak lennének!!!...

Mert valahol ettõl a játéktól várnám a fejlõdést, mert ebben látok fantáziát, innovációt!!!...

"Még egy megjegyzés: ez nem egy FPS, hanem egy gazdasági szimuláció, harccal fûszerezve.

- Most még az, de szerintem pár év múlva már nem lesz más választása, mert elõbb utóbb valaki úgyis meg fogja normálisan csinálni, remélem... Akkor pedig az fog vinni mindent...Az Eve-ben is terjengtek pletykák az emberes részrõl... Ha hiszed, ha nem.-

"Az összes agyalás, ami FPS-sé tenné (sniper ûrhajó...), marhaság."

-Nézõpont kérdése... Mondtam, hogy csak KORLÁTOZOTTT SZÁMBAN kéne mesterlövész... Nem akarok senkit megsérteni, ne szívd mellre!Van aki megelégszik mindenben a jelenlegi szinttel, és nem akar fejlõdést látni a világban. Én pedig örök elégedetlen vagyok, mindig mindenbõl a maximumot kell kihozni (FPS rész, bolygókra leszállás stb), fõleg ha pénzt kérnek érte!!!!... Szubjektív.Kinek mi tetszik.-

"Ez az Elite világa, nem a Counter Strike-é..."

-Persze. És ez a jó.Annál nyilván mindig is több lesz.Múltkor is vádoltak már enegem CSÉzéssel.... Arra akkor mondtam valamit. Azután ezzel fura módon homlokegyenset ellentétesen <#smile> mások meg szimplán gyávasággal vádolnak: -"Félsz, nem mersz harcolni??!!"- Stb... Most akkor döntsétek már el.De mindegy.-

Az a lényeg, hogy abban az jó volt, és kész!!! Az alap X-ben ez pedig nem volt szempont, pedig a harcot a lövegtornyok, alrendszerek (pajzs, hajtómû) kilövésének lehetõsége az asszem' egy pöttyet mintha már befolyásolná...

Lockheed
Én is próbáltam én NYugati irányba indultam és kicsit berágtam mikor az egyik szektorban 160km -re volt a kapu! Ez azért 150 -el SETA nélkül elég zord! 😊 Viszont a következõ szektorban 2db Yaki M1, és 5db M6 ledarált! 😊 Nemkönnyû. Egyébként ha az összes scriptet leszeded, majd visszarakod amit az XTM -hez kaptál, csinálsz egy tetszõleges kezdést ésvisszarakod a scripteket menni fog tovább a játék.

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

bigapó
akkor kezd el így az újat. olvasd el a XTM fórumán, hogy milyen indításnál mit ad és válaszd ki a legnehezebbet. Saga is mondta már, hogy melyik az. Szerintem vért fogsz izzadni😊)

The Matrix has you...

Nekem hiányzik a játék eleje, sokkal jobban élveztem, amíg keményen kellett küzdeni. Igaz még nem vittem végig a sztorit, illetve HQ-m sincs, de kezd kissé ellaposodni, vagy csak túl sokat játszottam vele.
Az M7-es hajóval megyek mindenhova, szinte bármit leszedek az igazán nagy hajók kivételével. Kereskedni már nem kereskedem, a 7db UT sokkal jobban hozza a pénzt. Mindenhva mûholdat telepítek, és ha van éppen kedvem, akkor szétlövök mindent, ami pirossal jelenik meg a radaron. Mivel mindenkivel jóban vagyok, így a többi faj sem esik nekem sose.
Szóval jó az amikor kínlódni kell...
bigapó
elkezdtem egy sima X-universe-t. ez sem semmi. M4-es Buster és 1000 (!) Kredit kezdõpénz...
szinte semmi felszerelés nincs, szerintem még duplex scanner-se, alig van radartáv. éppen most kerestem a keleti kaput a The Hole-ban, de egyenlõre nincs meg. ott ráadásul köd is van (vagy mi😊 )
nem lesz egyszerû innen feltornázni magam. most megnézek egy xtm-es kezdést.

The Matrix has you...

bigapó
de csak HQ-ban nem? van egy olyan parancs, hogy scrap ship, de szürke, nem használható. mindegy, kiszedtem közben.

The Matrix has you...

A ship creator nem az a mod, ami lehetõvé teszi a hajók szétszedését és újra építését?

Igen. Wgyébként ha argon a akarsz kenni és nehéz kezdést akarsz, ott van a már említett Bankrupt Assassin az alap kezdések közül. Argon csaj, pénze nincs, van egy M4(?)-ese, két nyivászta ágyúval, sehol egy raketta, a boron szektorokban azonnal (Qeens Nemezis 99%), a paranidoknál csak némi hezitálás után lövik szarrá, ha betéved. A Spliteknél nem tud leszállni. A starthelye egy olyan Argon szektor (Aladna Hill), ahonnan csak Boron vagy Split irányba van kijárat. Illetve az XTM-ben nem tudom, hogy arra a környékre tettek e újabb szektorokat.

Akkor lehet, hogy ez a gond...
Na majd futok vele még egy kört...

bigapó
ha custom game-et kezdek és azon belül X Universe-t, akkor is Extended mod-ban játszok ugye?
Nekem elsõre nem szimpik a sok pénzes könnyített xtm verziók. tudom van ott más is, de Én Argon szeretnék lenni😊

The Matrix has you...

A beállítási lehetõséget megtaláltam a kontrollernél, csak addigra eltünt ez a kezdésmód...
Lehet, hogy délután megint nekifutok...

Yaki hajókon általában van egy speciális gyorsító hajtómû. Ehhez külön billentyû rendelhetõ hogy bekapcsoljon.
Ez a yaki hajók egyik elõnye. Eszméletlen nagy sebességet tudnak elérni a többi azonos kategóriájú hajóval szemben. Persze ehhez aktiválni kell a hajtómûvet.

Community extended pack = ezt elvileg nem kell felrakni mert az XTM tartalmazza, legalábbis ilyesmit írtak a forumon.

bigapó
hali!

Nekem van egy olyan mod felrakva, hogy ship creator. Ez nem tudom mi lenne, de azt írják ugye az XTM telepítésében, hogy ne legyen felrakva semmilyen mod. ez csak a korábbi XTM-ekre vonatkozik vagy erre is?
nem tudom mi ez, mire kell?

The Matrix has you...

Apró válasz: lehet. Kicsit olvass vissza (80-100 beírás) és találsz listácskákat arról, mely scriptekkel próbáltuk és milyen eredménnyel...

Én is felraktam, de valamiért nem akar. Mindegy jó nekem az alapjáték "bankrupt assasin" kezdése, at xtm világában. Gyenge hajó, pénz egy fillér se, az univerzum egyik fele ki akar lõni mindenáron, a másik fele épp csak hagy leszállni...

Bucser
Apró kérdés: Az XTM moddal lehet együtt használni más scripteket vagy bezavarnak a mûködésébe?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
droidka. ÉS a flying fortress kettõben hány darab géppel repülhettél és azokból mennyit teremeltél meg te magad és különben is hány szektor volt bejárható térkapukkal?

Egyébként a Flying fortress 2 jó kis játék, de ha szimezni akarsz akkor inkább Il-2 sturmovik vagy Flight simulator.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

erdos
Én felraktam a scripteket (amit a 0.7-hez felajánlottak az XTM oldalon) és szépen elindulnak a custom kezdések is.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

egész jó ez a mod.
bár más custom hajókat (ahogy észre vettem) nem lehet belerakni a game-be.
A kabint hogyan csalod elõ? Én csak a hajó orrát látom...

bigapó
63 új üzenet tegnap este óta, de fele az flém!

kicsit álljatok már le a mellédumával légyszi, erre vagy keressetek másik topikot vagy csináljatok hozzá! akinek nem inge nem veszi magára...

The Matrix has you...

Pár megjegyzés:

Ha fentvan a Community extended pack (amivel mennek Cycrow scriptjei), akkor nem tudom a Custom game-ben az XTM kezdéseit indítani. Nem látszanak. Az okát nem tudom, teljes újratelepítést is próbáltam, nem megy. Az indító panelben egyébként sem aktiválódott a "válassz mod-ot" gomb, de az XTM megy, a beállításokban ott vannak a beállítandók. Akinek a "fizikai hatások" hiányoznak, kapcsolja be azt a verziót, ahol a melletted robbanó hajó rongálja a tiedet is...

De tulajdonképpen mindegy is, hogy megvannak-e ezek, mert az XTM által berakott kezdési lehetõségek eléggé messze vannak tõlem.
Az egyik droidka kedvence lehet. Milliárdokkal rendelkezõ iparmágnás. A másik is: Split hadúr, 5 hajóval. Ez utóbbival azért nem olyen egyszerû kezdeni, mert egy Khaak szektor közepén indul<#beka2>. A kalóz geenerálist nem próbáltam...

Amivel én próbáltam kezdeni, az a Yaki "áruló" (szeretem a magányos harcosokat). Igen jó, bár marha lassú hajót kapott, de van egy kis bibéje a dolognak: a Yaki rendszerek belsejébõl kéne valahogy elpuconi, de sem seta, sem jumpdrive nincs, ellenben a legközelebbi nem Yaki szektor minimum 3 térváltásnyira van bármelyik irányban. Az összes Yaki rám vadászik. Egy alkalommal sikerült elérni egy külsõ szektort, de az ugrókapu belépõ pontján egy spéci állomásszerûség várt, ami azonnal rommálõtte a gépemet, így igazából fel sem ismertem, mi volt az. Mivel sehol sem tudok leszállni, mentés sincs, míg ki nem menekülök a barátságosabb szektorok valamelyikébe.

Lemondtam az XTM küldetésekrõl és visszaraktam pár scriptet.

Race Military
Race Invasions
Mercenaries Guild
Bounty Hunter Guild
Assasins Guild
BBS overtune
BBS missions
Advanced Asteroida scanner
Local(?) trader

Eddig nem vettem észre gondot

Még egy megjegyzés: ez nem egy FPS, hanem egy gazdasági szimuláció, harccal fûszerezve. Az összes agyalás, ami FPS-sé tenné (sniper ûrhajó...), marhaság. Ez az Elite világa, nem a Counter Strike-é...

Az XTM látványvilág szebb, mint az eddigiek, a robbanási effektek jópofák, a hajók ugyn húznak maguk után csíkot, de nem a fél szektoron át, ellenben a rakéták nyomvonala jól látszik, ami hasznos.
Ha 10-re teszem a SETA-t, akkor beszaggat, ha 6-on hagyom, nem. Nagy hirig közben még nem láttam szaggatni, igaz, még olyan nagy verekedésben, ahol több mkint 30 hajó veri egymást nem voltam. A korábbi változatban az ilyenek már rendesen akadoztak...

erdos
Elég izgalmas kezdések vannak a 0.7-ben, még azt se tudom melyikkel indítsak, annyira jó mind. A kalózos már kezdésnek igen necces, azt próbáltam :-)
A boron task force se lehet rossz, be az utolsó mikor újra kell húzni a birodalmad.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

te gyõztél droidka.
<#zavart2>
dimre
Mégsem jó, annyira bekattantam a látványtól, nem figyeltem eléggé.
Grafikailag látszanak az állomások az újjak, és találtam egy-két kalózhajót, melyek szokatlanok voltak a régiekhez képest, viszont nem találtam a shipyard kinálatában egyetlen új hajót sem, ezután kaptam egy messagét, miszerint nem megy az xtended, inditsam újra a játékot.
Szóval igazad volt.Originalban tökéletesen mükszik.

X universe Home, sweet home