X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem hiszel nekem.. HAHAAAA..

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

Ne érts félre, én abszolút nem értek a programozáshoz!!!!De pl: attól hogy a plazmavetõd fényeffektje faszább, érted???

szerintem nem 1 játékról beszélünk.
ha annyi rombolót berak valaki a játékba még a legnagyobb térképen is: 1,:szaggatni fog (közepes gépen)
2,:megmozdulni nem lehet.
de legyen igazad.és mondj nekem légyszi olyan ûrhajó szimulátoros kereskedõs játékot amiben van Fps rész.
nekem 1 se az eszembe így hirtelen.
Sokkal-sokkal többet is be lehetett rakni 2 cirkálónál... Hehe Min. 140-et... Valaki monta, hogy kóddal még többet is... De veled ez ügyben inkább nem vitatkozom... Hehe Szerintem az már kinézett valami HÁBORÚNAK... Hehe

vissza a scriptekhez.
a player owned shipyard
a community extended pack (evidens)
a sector takeover
és a pathfinder script ek közül valamelyik biztosan nem kompatibilis.
ugyanis amikor ezek be vannak kapcsolva akkor bizony kifagy a game.
Mert reménykedem benne, hogy elõbb-utóbb eljön az a nap, amikor az X magába fogja olvasztani a HW2-t gyakorlatilag!!! És ha majd egyszer elszánják magukat az Fps-részekre (holott ez már régen adná magát pl: a yaki bázisban való ûrhajóval való rohangálásnak aztán sok reailtása volt...), na akkor még majd sok minden mást is magába fog olvasztani ez a nagyon-nagyon faja X!!!... Még esetleg ha csak sok év múlva, de akkor is, a remény hal meg utoljára!!!HAHAHAA!

annyira nem nevezném rengetegnek azt a max 21 fregattot, 5 rombolót 2 battlecruisert, meg azt a 12 századnyi (századonként 5 vadász)+ 6 naszád osztagot(osztagonként 3 naszád).
ja meg azt a 10 darab robot irányítású hajót.
a carrier-eket és a shipyard(oka)-t szándékosan nem írtam ide mert azok önmagukban könnyû célpontok voltak (mivel szinte védtelenek voltak a nyenge fegyverzetükkel.)
na igen az alrendszerek támadása.
csak a rombolók és a battlecruiserek alrendszereit volt érdemes támadni azok meg túl gyorsan 'visszanõttek'.
nálad mi számít közepes gépnek?
én 1 1,3-as tualatinnal játszottam 768 mega ram és 1 geforce 3-as.
namost ezen a konfigon eléggé beszaggatott 1 idõ után.
arról nem is beszélve, hogy a gépnek mindíg kétszerannyi hajója lehett mint nekem és kétszer gyorsabban pótolta a veszteséget mint én.
a játékkal a történeten kívül semmi bajom nem volt azzal a játékkal.
csak egyszerüen nem értem, hogy, hogyan lehet lemodellezni a fizikai sérüléseket úgy , hogy a ne kelljen hozzá izmos grafika.
erdos
na mûxik, csak a dat 10-et kellett átnevezni.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Igaz, hogy az X3 és a HW nem egy kategória, mert az X az jóval összettebb, de azért van átfedés bõven!!! Nem véletlenül beszélek itt én errõl, hidd el! És sok tekintetben a Hw2 fényévekkel az X elõtt jár, volna mit kopírozniuk onnan az Egosoftos arcoknak!!! Szerintem...

A történet az meg egy másik szempont a Hw2-nél. Nem azt emeltem ki ott.

bigapó
úgy látom az én tippem jön be, azaz a scriptek mennek.

arra tudsz valami megoldást, hogy amikor frissíteném az egyik scriptet, ott kiírja, hogy megtalálta az új verziót, download, install, de mikor újrafuttatom az update-et, akkor megint megtalálja és megint a régi verziót írja.

The Matrix has you...

Azt az undorító trendet utálom, ha azt látom, hogy egy adott játékot csak azzal akarnak eladni, hogy "hûdejólnézkimilyenszuperagrafja" azt annyi ötlet nincs benne, mint mackósajtban a brummogás...

Holott máshogy is meg lehetne közelíteni a dolgokat (fõleg a kiadóknak), csak így egyszerûbb sok pénzt keresni...(Tisztelet a kivételnek.)

Én nem értem, hogy mi lenne ebben ellentmondásos? Azok sokkal-sokkal fontosabbak számomra, mint a grafika!!!

A HW2 pedig igenis elég jó volt ilyen értelemben (persze mindig, minden lehetne szebb-jobb és tökéletesebb)de azért a sérülések elég szépen meglátszottak!!! A felrobbant hajók után újrahsznosítható törmelék maradt, be lehetett célozni és ki is lehetett lõni az alrendszereket, amiknek szemmel is látható volt az eredménye!!!...

Meg ami a lényeg, hogy rengeteg egység volt egyszerre, közepes gépen, szaggatás nélkül!!!!!!(Igaz, hogy az RTS és nem ûrszimulátor! De akkor is, az nagyon jól meg lett csinálva ilyen szempontból!!!! Szerintem.)

Ha valakinek ez nem tetszik... Te tudod.Szubjektív.

empire status report
a pilóta képzõs cucc meg a task force-os kieg.-je
freight transzport upgrade
forbidden sector man.
remote transzporter device by Xai
fleet support by Xai
jump to me by cycrow
advenced jump drive by cycrow
station manager 1.11
advenced tractor beam
advenced mineral scanner

ezekkel is müxik a mod, bár elég sokáig tölt.
természetesen mindegyikbõl a legújabb (amelyiknél nincs verziószám)

a custom hajókat még nem teszteltem, de szerintem azok is menni fognak.
droidka:
elõször is a Homeworld 2-ben a sérülések fizikai modellezése dolog (ha jól emléxem) nincs megcsinálva. a történetéhez no comment (az elsõ rész nekem jobban bejött, másodszor is ez a menekülõsdi már nem annyira.)
másodszor saját magadnak mondassz ellent amikor azt mondod, hogy téged nem igazán érdekel a grafika, azután két sorral lejebb meg arról beszélsz, hogy sérülések fizika modellezése.
ez elég nagy ellentmondás.
nekem úgy sikerült mûködésre bírni, hogy uninstall, majd mindent töröltem a EGOSOFT könyvtárból manuálisan.
aztán install majd javítás, mod-olás, script installer install, a mod .spk fájljának installja.
és néhány elvesztett csata után én nyertem meg a háborút.
"egyébként mondták már neked, hogy ilyen játék nem létezik?
ha azt mind beleraknánk 1 játékba amit mondtál és ilyen grafikája lenne mint az X-nek"

Hát igen, ha létezne ilyen, vagy ehhez valami hasonló, akkor minek is írnám le az álmaimat??? Hehe.

A grafika és az egyéb innovációk kapcsán már kifejtettem, hogy az, hogy egy játéknak milyen a kinézete, az csak az elsõ három napig fontos!... A grafika az nálam huszadrangú -egy bizonyos ponton túl-!!! Felõlem nézhetne ki akár két évvel ezelõtti szinten is egy játék, ha azon múlna, hogy egyszerre sok egység harcoljon hatalmas flottákban, hogy le lehessen szállni a bolygókra!!! Meg fõleg hogy király, realisztikus legyen a sérülések fizikai modellezése!!!!...(Részben) ezektõl lesz igazán jó egy játék!!! Nem attól, hogy milyen hiper-szuper csilivili állat leejtõ a kinézete!!!!!!

Meg kinek van pénze félévente új mega atomkirály 100 millió forintos menõ videókártyára? Csak azért, hogy valami jól nézzen ki, meg hogy fel lehessen vele vágni...

És ha igazán az értelmes részekre hegyezik ki a dolgokat, akkor azt többé-kevésbe jól meg is lehet ám csinálni!!! (Lásd: Hömewörld2, Independence War2 stb...)

fighter base commander
jump to target by Xai
refuel for jump by Xai
BBS extras 1.61 by cycrow

ezek is kompatibilisek.
erdos
nekem elszáll indításkor a vistán, már kétszer installáltam, mindhiába :-(

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Megvan az elsõ "új" szektorom!
Ez konkrétan Teladi.
Bár lehet, hogy a busteremet lecserélem már valami M5ös szörnyetegre, mert ez a 175ös tempó egy picit lassú.
De végül is elviselhetõ.
bocs az elírásokért.
cyrow=cycrow
elkezdtem tesztelni a kompatibilis scripteket.
eddig:
station trader
self repair hull tech by LV
nanobot shield bat
LV's cheat
Xai explorer software
Cryow salvage claim szoftware
mass drive ammo gen. by cryow

eddig ezek.
ez mind kompatibilis a mod-al.
Hmm-hmmm, 87 új üzenet, mióta itt voltam?
Mi történt itten?
Csak nem megjelent a többletmunkám, avagy az XTM 0.7-es ? <#vigyor>

Huhh, ideje újra felraknom a gamét...De a CNC3 még mindig erõsen szorongat...

Te meg ne vegyél már engem teljesen komolyan!!!<#smile> Szerintem mindig egy kicsit mellre szívod azt, amiket itt okoskodom.

A vallásháborúknak meg nyilvánvalóan csak a brutalitására gondoltam... HEHE.

Hát a 0.7-es verzió letöltésénél egyenlõre kivárom a reakcióitokat. Meg gondolom azt most úgyis annyian töltik le egyszerre, hogy inkább talán pár nap múlva több értelme lesz azzal vacakolni...

Az 1.4.02-ben pedig ez van, sajna... Ha az M.I. itt már komolyabb, az eléggé bíztatóan hangzik!!!...

Az EVE onlineról meg már elmondtam, hogy miért nem komázom...

az eve ben tényleg megvan sokminden és végre nem statikus ellenfelek 😄
és abban végre van is kihivás mert nem tudok belepiszkálni

baromi jó melot végeztek ezzel a moddal most mondjuk ekkora méretbe bele is férföleg hogy alapbol enged dokkolni a anyahajokra m6 sal

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

eddig 1:0 a proginak.
nem sikerült elindítani.
jön a következõ próba.
M6-t lehet fogni, én asszem 2 kentaúrt, meg egy nemezist fogtam egyszer régen, nagyon régen...
M1 és M2 kivételével most is el tudsz fogni hajókat. M6-ban és TL hajókban nem vagyok biztos, de a vadászok és szállítóhajók midegyike megszerezhetõ az alapjátékban is.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

droidka:

Tedd csak fel szépen az XTM-et. Akkor majd lesz okod flottát gyártani és folyton egy raklap pénzt költeni rájuk. Ott nem olyan kis szarok a kalózok mint az alap játékban. Vannak itt kemény M2, M1, többféle M6-os hajó. Sõt az új M3-as gépeiktõl a hideg kiráz.

Emellett alapból van egy lehetõség az XTM mostani változatában, hogy legyenek idegen cégek. Ha akartál konkurenciát aktiváld õket. AKkor lesz konkurenciád nevesítve.

Vallásháború Nincs. Az egyetlen vallás amivel találkozol a Goner banda hite, de az idegeneknél nem igazán van ilyesmi. Ahol meg jelen van a hit ott amúgy is az egész társasdalom erre épül (Paranidok például).

A nagy területharcoknak meg akkor lenne csak értelme, ha nagyon kevés szektor lenne csupán és ezekben lennének szétszórtan nagyobb aszteroida mezõk. Ezekért mehetne a harc. De mikor van egy rakásra való szektor és az ûr végtelenje, meg egy csomó üres és felderítetlen terület, akkor mire fel háborúzzanak ilyesmiért?

Ha megtámadsz egy fajt akkor romlik a reputációd. Ha eléggé leromlik, akkor bárhol is találkozol egy hajójukkal, az meg fog támadni téged és az állomásaidat is folyamatosan támadni fogják. Ez tehát most is megvan.

Emellett ha ennyire ilyen összetett játékra vágysz mehet játszani EVE online-t. Ott megkapod az okos ellenfeleket más játékosok személyében. Mehet a harc a túlélésért, a jobb területekért, keríthetsz magadnak kisebb-nagyobb flottákat is idõvel. Kémkedhetsz napestig szóval ha ilyesmire vágysz van rá program.

Lockheed
Én végigpróbáltam az összes új Custom Game lehetõséget! 😊 Vannak köztük azért elég kemények! 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

ha jól olvastam a mod leírását itt lesz lehetõséged hajót elfoglalni.
egyébként mondták már neked, hogy ilyen játék nem létezik?
ha azt mind beleraknánk 1 játékba amit mondtál és ilyen grafikája lenne mint az X-nek akkor talán a NASA gépein elfutna min. beállításokkal.
Meg valahogy nekem még a speciális elit egységek is nagyon, de nagyon hiányoznak!!! Pl: mesterlövész!!! A kisebb vadászgépeket korlátozottt számban fel lehetne fejleszteni valami nagy hatótávú, nem túl nagyot sebzõ fegyverrel...

Vagy valami kommandósokat szállító, álcázóval felszerelt fregatt is kéne de nagyon, amik elfoglalnák az ellenség állomásait, csatahajóit!!! Idõzített bombákat pakolnának az állomásokra, titkos küldetéseken!!... HAHAHAAAA!!!!

Hmm.. Meg persze vannak még ötleteim a jó fokozására!!!<#smile>

Pl: ha szövetséget kötünk valakivel, a pénz függvényében adna ellenszolgátatásokat pl: ha sok gyárunkat leirották akkor adna segélyként kölcsön párat... Magasabb szövetségi szinten ha megtámadnák a gyárainkat, akkor a messzebbi szektorokból is segítséget küldene... Vagy még több pénzért, ha mi akarunánk támadni akkor õk is beszállnának a buliba... Hátba támadná az ellent a birodalma másik végén...<#smile>

Meg ilyenkor már az ellen már a szövetségest is támadná, fõleg az EC és a hajó gyárakat... Stb.

Meg eddig csak az volt a történetben, hogy egy FLOTTAépítõs játékban csak harmatgyenge KALÓZOK ellen!!!!?????

Valahogy így nagyon nincs kihasználva eddig az a lehetõség, hogy építhetsz flottát!!!... Végülis minek, ha nincs igazi ellenfél!!!??? De ha valami ilyesmik is lennének benne, akkor talán már hosszabb távon is lenne értelme a gyártásnak, a csatahajók meglétének (a veszteségek pótlása miatt)...

Hmmm... A történet küldetéseitõl eddig valahogy én sem voltam elájulva!...

Bár nekem igazság szerint valami olyasmi tetszene, ha sokkal militaristább vonalon menne az egész... Pl: ilyenek, hogy foglald el az ellen spéci csatahajóját, vagy rombold szét a kommunikációs mûholdjait,
aknázd alá a bázisait, pakolj a hiperûrkapuihoz ágyútornyokat, rombold le a bányáit, kulcsfontosságú szektorait! Öld meg a fontosabb vezéreit stb.

Meg úgy lényegében az ilyen nagyobb hadjáratszerûségek, a jó öreg TOTÁLIS vallás-nyersanyagháborúk hiányoznak nekem, némi történettel meghintve!!!...

Ahol a nagy cégek/fajok között ezerrel menne a brutális nagy flottákkal megspékelt harc a zsíros aszteroidamezõkért!!!... Meg az sem jó, hogy a kibányászható cuccokkból csak kétféle van!!! Miért nincs pl: külön az ûrhajók páncálzatához valami extrább, vagy pl: urán a fegyverekhez!!!???... Vagy simán csak gyémánt / aranybánya stb?????????

Meg ha megtámadnám az egyik faj szektorát, akkor válaszul megpróbálná felderíteni az én gyáraimat, és azokat támadná direkt!!!... Van ilyen kiegégszítés??? Vagy annyi ész egyjátékos programokban még nincs???

Én normálon kezdtem egy újat.

Elsõ teendõm, hogy elkezdem összeszedegetni az elhagyott hajókat, ami nem kell azt eladogatom, és átugrom a remélhetõleg hamar megszerzett Mamba Riderbe, és azzal kezdek írtóhadjáratba. A fõküldetést meg megcsinálom a versenyig, tovább nem mert akkor a perenidek berágnak, azt meg egyelõre nem akarom.

Meg felkeresem az összes ûj szektort... Gondolom a földiek még nem lesznek közöttük, hiszen õk csak a fõ szál végén jönnek.
Lockheed
Próbálok egy olyan játékot kezdeni, ahol nemvagyok még tele mindenféle jóval... Sztem az Economyc Enthusiast és az Xtreme Tycoon felejtõs! Csak hajóból annyit ad, hogy nem fér ki 2 oldalra a sector mapon! 😊

Igen, arra gondoltam...
Lockheed
Fúúú basszus! 😊 Kezdtem egy gamet asszem a Yaki Turncoat -al és atyavilág! 😊 Az az M6 amivel alapból kezdesz az igen kemény! A Pirate WarLord meg asszem 2db elég jól megpakolt M1 -el kezd, amiben iged durva M3 -ak vannak, és 3db M6 -ot is kap! 😊

XTM esetén semmi nem lesz ugyanolyan. Szóval csak hajrá. Rengeteg új szektor van és a lehetõ legfurább helyeken lelhetõek fel.

Scriptek közül meg tényleg nem mûködik mindegyikkel együtt. Például Xenon Migration ha aktív, rendre kifagy a program nálam. De ugyanez igaznak bizonyult az egyéb invasion scriptekre is.
Mondjuk ami nekem fontos (Assassin guild, BBS extrák, Local Trader) az mind megy. :-)

a 0.71b-re gondolsz?
vagy mire?
Azt ugye mindenki tudja, hogy ezt az új "ScriptPatchot" is fel kell tolni!
nekem nem akar jönni.
No, nekem legyütt, megpróbálom beizzítani...
Bigapó-->nem tudom te hogy vagy vele, de ugyanazt többször felfedezni nem valami örömteli.<#idiota><#idiota><#idiota>
de azért ez 1 kicsit durva.
1.00-tól 1.4-ig (ahogy olvasgattam itt a fórumon) nem volt gond a savegame-ekkel.
én 2.0-ról 2.0.02-re javítok és máris összeomlik az egész.
majd pár óra múlva meglátjuk.
de azt hiszem a storyt ezútal nem kezdem el.
túl fárasztó.
bigapó
párhuzamosan kellene futnia mindegyiknek, hiszen ezek nem változtatnak a játékon, hanem kiegészítik azt. most a scriptekrõl beszéltem. a mod szintén bõvítés, egy jó nagy adaggal😊
szóval itt a hangsúly inkább a patch-eken van, mint azt chassius már észrevette. neki elromlott a mentése patch után. ezért szokták azt mondani, hogy kezdjünk újat, mert akkor "alapról" indul. persze ehhez is megvan az orvosság, de egy új játék új felfedezéseket is takar😊
szerintem így mûködik ez a script, mod dolog. javítsatok ha tévedek.

The Matrix has you...

Elileg igen de lehet 1-2 scriptet nem "kedvel". 😄