breckinridge#78528
Nahát pont ez az. Hosszabbított. Nincsen olyan szerződés, amelyben még az is ki van kötve, hogy nem tárgyalhatnak harmadik féllel a kérdésről. Legalábbis normális üzletfél ilyet nem köt saját érdekénél fogva. (Mégmielőtt: a játékosok szerződése más tészta, ott általános átigazolási szabályok az érvényesek.) Ráafásul ez szerintem a FIFA névre és az általa rendezett versenyekre vonatkozik, az egyes nemzeti bajnokságokra nem.
Persze, hogy a EA a jog tulaja, mert a Konami nem volt hajlandó pénzt tenni az asztalra. Hol van az megírva, hogy a FIFA exkluzívan adja el a jogot? Azért tett így, mert ez volt számára üzletileg a legjobb. A Konaminak nem is a FIFA név kell, hanem a bajnokságok, kupák liszenszei. Feltehetően a Konami le sem ült komolyan tárgyalni velük. A PL viszont nem a FIFA, az is külön ügy. A lényeg, hogy a Konami nem hajlandó áldozni erre.
"De mindegy hidd azt hogy a Konami direkt nem csinálja meg."
Nem, én nem ezt mondom, ne magyarázd bele. Én azt mondom, hogy a Konami nem áldoz erre, inkább a userekre dobja át a dolgot. Persze az sem kizárt, hogy a moddereket valamilyen formában támogatja.