breckinridge#78525
EA=FIFA
Ez nem igaz. Az EA liszenszeli a FIFA jogokat jó pénzért. Nem ingyen. Fizet érte. Tehát az EA kötött egy szerződést a FIFÁval (mint a nemzetközi fociszövetséggel), hogy használja a nevet. Ugyanígy a ligákkal, csapatokkal. Ezek pontos határidőket és feltételeket tartalmazó szerződések. Ha ezek lejárnak, bármelyik fél köthet új szerződést. El nem hiszem, hogy a FIFA, a ligák, csapatok ne lennének hajlandóak tárgyalni a Konamival a liszenszelésről. Egyébként tárgyalnak is, mert a Konami szerzett már meg így jogot. Továbbra is tartom, hogy a Konami nem hajlandó megfizetni a komolyabb liszenszek megszerzéséért. Az exkluzív liszensz egyébként is drágább. A FIFÁnak pl. érdeke lenne mindkettőnek eladni, mert úgy több pénz jönne be. A Konami szerik bele, mert a hülye userek úgyis megcsinálják. Aztán meg belerakják a kurvára érdekes chilei bajnokságot. Paffff...
(Megjegyzem az EB UEFA rendezvény, ahhoz a FIFÁnak nincs sok köze.)
A gameplayt videók alapján nem tudom megítélni, nem vagyok akkora zseni. Amit látok, kicsit körülményes a labdakezelés. A labda és a játékosok fizikája talán javult egy kicsit, nem láttam benne a tipikus korábbi gameplay bugokat, a szabadrúgásnál sokkal élethűbben helyezkednek el a játékosok. De videók alapján elájulni az új gameplaytől nekem azért kicsit erős.