Igen, bizony, focis társaim, a Plusz szolgáltatásnak hála kipróbálhattam a PES 2011 demo verzióját.
Mielőtt letöltöttem az 1460 valahány megát, kimentem a konyhába, és elkezdtem gondolkodni, mit is várok a játéktól:
* Legyen olyan, mint a PES 3?! Igen, briliáns passzok, szép támadások, valósághű foci szimulátor
* Legyen szebb grafika?! Igen, Mert a fifa bizony alaposan feltuningolta a grafikai motorját
- Legyenek cselek, látványos megoldások?! Lopni nem szégyen, ahogy a FIFA lopkodott évek óta, úgy a Konaminak le legyen pofája lenyúlni a jó dolgokat...
De nem volt időm tovább gondolkozni, lejött a demo, irány a JÁTÉK...
Barca, Bayern meccs. Szokásos bevonulás, igazából sose érdekelt, így gyors elnyomom.
Első meglepetés: SZÉP a játék, nem tökéletes, de SZÉP.
Második meglepetés: Kamera nézet. Mintha az igazi meccset néznéd. rendkívül jól eltalált újítás.
Nah de írány a meccs. Passz rendszer teljesen más. Igazából még most se értem, néha oda passzol ahová szeretném, néha pedig nem. Egy biztos, most már hatalmas, gyönyörű kiugratásokat lehet passzolni, látványos keresztlabdák, és területekbe való bepasszolásokat lehet végre hajtani.
Amit észre vettem, hogy a mélységből jövő embereknek VÉGRE értelme van, és aki lendületből jön, az el tudja simán tolni, mint a való életbe.
Rengeteg cselt vettek át a konkurenciától, de ez egyáltalán nem baj. A mozgások a régiek, ugyanolyan tökéletesek, mint anno. Ezek mellé még rengeteg új animáció került fel a játékra. (elvileg 1000.)
Amúgy a demonak voltak hibái, de mint minden PES demonál, a véglegesbe szerintem ki fogják javítani.
Kaptunk egy régire hajazó, de teljesen ÚJ köntösbe öltöztetett focis játékot. Hogy ez mire lesz elég? Nem tudom, a FIFA 2011-et nem próbáltam, de ahogy elnézem, nem is fogom.
PES forever ;)
UI: FIFA fanok kíméljenek. Még mindig a PES a szimulátor, a FIFA pedig árkádosabb ...