7rsdjd5n.jpg

Free counters!

• Breki33
    A vuvuzela is hibás a szerb zakó miatt, a bűnbak összetört

Több mindent is említettek a szerb játékosok a Ghána ellen elszenvedett 1-0-s vereség okai között. Marko Pantelic szerint a vuvuzelák elnyomták az őket buzdító drukkerek hangját, Nemanja Vidic pedig amondó, a levegőben nagyon nehéz kiszámítani az új labdát, ez is közrejátszott a büntetőnél. A 11-est okozó Zdravko Kuzmanovic valósággal összetört.

A meccset egy hajrában megítélt 11-es döntötte el Ghána javára. Egy beadás után Zdravko Kuzmanovic kezére pattant a labda. A vétkes futballistát valósággal összetörték a történtek:

– Nagyon remélem, hogy a csapattársaim meg tudnak bocsátani. Nem beszéltem még senkivel, átgondolom a történteket. Súlyos hibát követtem el, de nem az volt szándékom, hogy kezezzek. El akartam fejelni a labdát, de sajnos nem sikerült elérnem, és a kezemre pattant. Egyértelműen az én hibám, elnézést is kérek a csapattól. Legalább egy pontot megérdemeltünk volna, de sajnos emiatt egyet sem szereztünk – nyilatkozta a középpályás a lefújás után.

Nemanja Vidicet, a Manchester United védőjét is megkérdezték az esetről. A bekk így foglalta össze véleményét:

– Nem egyszerű ezt a labdát kiszámítani, ha száll a levegőben. Nagyon gyors, leginkább a levegőben, nem is annyira a földön. Ha már a földön van, nincs gond, ráadásul minden csapat ezzel játszik, szóval ez elvileg azért nem lehet kifogás – mondta.

Marko Pantelic egy másik külső körülményt is megemlített, egyben megveregette szóban a drukkerek vállát:

– A vuvuzelák miatt nem hallottuk a szerb szurkolók buzdítását. Ők mindent megtettek, kiabáltak, drukkoltak nekünk, de csak a zümmögést hallottuk.

A csapatkapitány, Dejan Stankovic azt ecsetelte, saját maga miért tűnt haloványabbnak a vártnál:

– Természetesen ez egy nagyon negatív nyitány számunkra. Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtuk őket kihasználni. Most meg kell mutatnunk, hogy úrrá tudunk lenni a nehézségeken. Abban a rendszerben, amit játszunk, több védekező feladat jut rám az optimálisnál, de ez kényszer, hiszen nagyon sok a remek támadónk.