7rsdjd5n.jpg

Free counters!

• The Hedgehog
    Most játszottam két meccset és a következő dolgok idegesítenek:

- Még mindig nagyon steril a stadion, több interaktivitást akarok. Jó, hogy a közönség már 3D-s, de például lehetne több transzparens, amit ők lengetnek, dobálhatnának szalagokat, elkülönülhetnének szektorokra. A pálya széli dolgok is nagyon állnak. Nincs kispad, és nincs élet a pálya szélén. Nincsenek görögtüzek stb. Ez mind-mind olyan dolog ami régen megvolt a játékokban, de valamiért kihagyják belőlük, pedig egyik sem túl erőforrás igényes.

- Játékmenet szempontjából semmi bajom a PES-el. Még mindig a legtöbb animációt és meglepetést okozó játék nekem. Egy dolog ami évek óta döcög, az pedig az animációk folyamatossága. A motion-capture-ben a FIFA (nextgen) sokkal jobb, mint a PES és sokkal élethűbbé is teszi magát a mozgását a játéknak.

- Kicsit zavaró volt az is, hogy a 11-eseket, amiket játék közben kapok, oldalról mutatja a játék. Mi a fenéért?

- A sárga/piros és egyéb meccs közbeni szituációk sem változnak évről-évre. Vagy csak minimálisat. Az ilyen szituációkban használt kamerakezelés elég silány, egy pici "filmességet" belevinnék az egészbe. Tény, hogy ez nem valósághűvé tennék a játékot, de picit talán élvezetesebbé. Itt is érezhető a motcap profi hiánya, mert néha nem túl emberi a játékosok mozgása és reakciója. Picit több és kidolgozottabb gólörömök és offline animációk nagyon megdobnák a hangulatot, főleg ha azok köré a már említett mozgalmasabb stadion interaktivitás is társulna.

Jelenleg ezek nem tetszenek. De én már a tökéletesre hajtok :)