Biztonságosan az Interneten
-
Üdv!
Azért hoztam létre ezt a Fórum-témát, hogy legyen egy olyan hely, ahol az emberek megoszthatják tapasztalatukat, véleményüket másokkal és ha esetleg felmerül valami probléma a géped biztonságát illetően, legyen hol megkérdezned.
Elég sokan nem tudják, hogyan és mivel védekezzenek vagy egyáltalán védekezni kell-e.
Szeretném, ha ez a téma, ócsárolástól és „öregem, te mekkora hülye vagy” beszólásoktól mentes lenne, helyezzük a hangsúlyt inkább arra, hogy segítsünk egymásnak és megosszuk a tapasztalatokat, felvilágosítsuk azokat az embereket, akik azt vallják „minek védelem, úgy se netezek annyit” stb. Ha mindenki megfelelően védekezne az internetezők közül, jelentősen vissza lehetne szorítani a vírusok terjedését is.
Legyen ez a fórum egy olyan hely, ahol akárki kérhet segítséget vagy tanácsot ez ügyben, hiszen remélem azt, hogy sok segítőkész ember lapul itt meg és még a téma is érdekli.
Az Internet sok előnye mellett bizony veszélyes is tud lenni. Mi esetünkben, erre gondolok:
-Vírusok
-Spyware-ek
-Adware-ek
-Malware-ek
- Trojanok
- Különféle támadások
Csak, hogy a főbb veszélyforrásokat kiemeljem.
Én –így az első kommentben- felvázolnám, hogy mi védi a gépemet:
NOD32 Antivirus System a vírusok ellen
Outpost Personal Firewall Pro a támadások, információ-vdelem és egyéb veszélyforrás ellen.
Webroot SpySweeper a spyware-ek, adware-ek és malware-ek ellen.
Spamhilator SpamFilter a kéretlen és veszélyes levelek ellen.