62
Biztonságosan az Interneten
-
Aspyrin #22 Néha vannak kivételek azért, én nod32 alatt szedtem be két mutáns trójait, azóta kasperskyt használok. -
#21 Ha gondolod, tedd fel a Zonealarmot, használd 1-2 hétig, kutasd át a rendszered. Utánna tedd fel az outpostot és szintén egy idő után csekkold a rendszert ;) -
#20 A nod32 az jó választás. De, nem árt feltenni egy adware és spyware kersőt sem mellé, a tűzfal nem mindig oldja meg ezt a problémát.
A Zonealarm sokaknak nem jött be, sokaknak viszont igen. Én az elsőbe tartozom :) -
#19 -
#18 Én próbáltam már az Avast antivirust és nekem nem jött be olyan szinten, hogy hosszútávon is azt használjam.
A Firefox úgy gondolom, alap dolog :). Mióta ugye megjelent a "piacon" és használom sok kellemetlenségtől kímélt és kímél meg. Minde biztonságban, mind szolgáltatásban is minőségben a legjobb!
Az ad-ware programmal sajnos rossz tapasztalataim vannak, hiszen rengeteg kellemetlen adware-t nem képes detektálni vagy rendesen kiszedni a rendszerből.
Hát, igen. Pl a linux hazsnálat sok kérdésben segít, de sajnos rá vagyunk utalva a Windows-ra, ami olyan lyukas, mint a szivacs. -
#17 Nod32 + Zone Alarm
Ezzel a kettőssel nem lesz senkinek semmi vírusa. -
#16 szerintem se kéne
...
netezned
-
#15 NEm az unixot vagy a linuxot népszerűsítettem, nem mondtam, hogy mindenki csak ezt használja!
Egyébként én is XP alól netezek! Bár lehet, hogy nem kéne! -
#14 Nem! Te is tudod, hogy miről beszéltem! -
#13 kemény gyerek, akkor te unix alól nyomulsz? -
#12 ja és Spamihilator -
#11 JA, cat-nak igaza van az első képen! #4 -
#10 nekem:
ZoneAlarm tfal
eTrust virtó
AdAware + SpyBot kémek ellen
MaxThon böngésző -
#9 A zone alarmot nehogy megpróbáld! Az egy nagyon khmm..
Válasz az #1-re:
Én ajánlanék egy rendszert, ami ötvöz egy csomó jó dolgot!
Avast antivirus:
Ez a progi elég sok részből/modulból áll! szám szerint 7-ből! -->
1. Azonnali üzenetküldés
2. Hálózatvédelem
3. Internet levél
4. Outlook/Exchange
5. P2P védelem
6. Standard védelem
7. Web védelem
Tehát elég átfogó! Gyors, napi frisítés, okos, szeretem...
Tűzfalnak: Keiro Personal Firewall
+Ad Aware
+Egy jó, biztonságos böngésző! Magyarul vágdd ki az IE-t az ablakon!
Használj Mozilla Firefoxot! Érezni fogod a különbséget!
JA, a védelmi rendszert igencsak meghatározza az oprendszer! Winfos SUX!
Még egy tanács! Ha ismered a támadási módokat, tudsz ellenük védekezni! Alapvető hacker ismeretek! Pl.:Az nem veszélytelen, hogy mi most ide leírjuk a védelmi rendszerünket!!! -
#8 ja és csak is: FIREFOX böngészésre -
#7 a 2ő más más kategóra
nekem:
Avast Antivir
Kerio Personal FireWall
MS AntiSpyware
SPAMfigther -
nenad #6 4 honapig operat hasznaltam es a sygate tuzfalat.
tennap feltettem 2 spyware keresot es ket viruscsekkert (egymas utan)
a spywares talalt egy alexat (egyszer-ketszer bekapcsolam az IEt is)
a viruskereso nem talalt semmit sem.
szal szuksegtelen az esz nelkul telepitgetni minden szoftvert, arrol nem is beszelve hogy azzal ami neked van jo ha a geped 50% teljesitmenye megmarad ha tobb dolog mozog a gepeden. Ez sem utolso szempont.
emailre egyebket ajanlom a nagyobb publikus mint pl yahoo hasznalatat. Majdnem mindent kiszurnek, egyebkent meg az esetek 99.9 szazalekaban azonnal lehet tudni virusrol van szo vagy spamrol. -
És ha már minden kötél szakad...:) -
Cat #4
[nagy]www.baratsagosinternet.hu -
#3 Nod32 vagy zonealarm? nálam most ez a témába vágó aktuális kérdés..mit ajánlotok, mit tegyek fel? -
#2 Egy a lényeg:
No internet = 99% biztonság (mindig vannak kiskapuk - ezek közül a legnagyobb, maga a felhasználó által elkövetett hibák) -
#1 Üdv!
Azért hoztam létre ezt a Fórum-témát, hogy legyen egy olyan hely, ahol az emberek megoszthatják tapasztalatukat, véleményüket másokkal és ha esetleg felmerül valami probléma a géped biztonságát illetően, legyen hol megkérdezned.
Elég sokan nem tudják, hogyan és mivel védekezzenek vagy egyáltalán védekezni kell-e.
Szeretném, ha ez a téma, ócsárolástól és „öregem, te mekkora hülye vagy” beszólásoktól mentes lenne, helyezzük a hangsúlyt inkább arra, hogy segítsünk egymásnak és megosszuk a tapasztalatokat, felvilágosítsuk azokat az embereket, akik azt vallják „minek védelem, úgy se netezek annyit” stb. Ha mindenki megfelelően védekezne az internetezők közül, jelentősen vissza lehetne szorítani a vírusok terjedését is.
Legyen ez a fórum egy olyan hely, ahol akárki kérhet segítséget vagy tanácsot ez ügyben, hiszen remélem azt, hogy sok segítőkész ember lapul itt meg és még a téma is érdekli.
Az Internet sok előnye mellett bizony veszélyes is tud lenni. Mi esetünkben, erre gondolok:
-Vírusok
-Spyware-ek
-Adware-ek
-Malware-ek
- Trojanok
- Különféle támadások
Csak, hogy a főbb veszélyforrásokat kiemeljem.
Én –így az első kommentben- felvázolnám, hogy mi védi a gépemet:
NOD32 Antivirus System a vírusok ellen
Outpost Personal Firewall Pro a támadások, információ-vdelem és egyéb veszélyforrás ellen.
Webroot SpySweeper a spyware-ek, adware-ek és malware-ek ellen.
Spamhilator SpamFilter a kéretlen és veszélyes levelek ellen.