Ebben is, mint sok egyébben tökéletesen kezdő vagyok, ezért ide másolom a szöveget, ami nem olyan régen ötlött szemembe. Azóta megtudtam, hogy ezt nálam műveltebb egyének régen tudták. Én a kommunista "valástörténeti kislexikon"-ban a "kozmológiai istenérvek" címszó alatt találtam a következő szöveget:
: A vöröseltolódás (a csillagködök spektrumában a látható részeknek a színkép vörös vége felé való eltolódása) jelenségét Hubble, amerikai csillagász fedezte fel 1929-ben. A jelenség valószínű magyarázata az, hogy a metagalaktikák tágulnak, távolodnak egymástól (Doppler-effektus). E jelenséget és hipotetikus interpretációját Lamaitre belga kanonok az egész világegyetemre kiterjesztette, és azt állította, hogy az egész világegyetem tágulóban van ("táguló világegyetem"). Mindebből arra következtetett, hogy a világmindenség valamikor egy ősatomban sűrűsödött össze. A "táguló világegyetem" elmélete olyan hipotézis, amely ellen számtalan tény szól.
A fenti, hosszadalmas idézet ezért mulatságos, mert ez egy hót materialista, sőt! világnézet szerinti kínos kérdést akart elkenni, alig harminc évvel ezelőtt. Nem állítom, hogy a marxisták okosak voltak, de hogyan egyeztethető össze az ő ateista véleményük a mai ateisták véleményével?
Egyébként igazán nem akarom folytatni ezt a vitát. Bár kissé csalódást okozott, hogy a torinói lepedő hamisításának hipotézise mellett érvelők a tisztességes vita szabályait mellőzik (téves adatközlés, rágalmazás, lejáratás) nem hagyhatom szó nélkül, hogy úgy tűnik, kedveseim, még mindig nem tanultatok meg gondolkodni. Csak egy kérdés: ha minden kétséget kizáróan be lehetne bizonyítani, hogy a Torinói Lepel Jézus Krisztus (sic!) temetési (!!) kendője, akkor már azt is bebizonyítottuk, hogy van Isten?