• BiroAndras
    ""A tudósok abban biztosak, hogy a jövőben sikerül bebizonyítani a materialista világnézet igazát.Szerintem ha ez logikailag -matematikailag levezethető lenne, a bizonyítás már rég megtörtént volna"

Egyre több problemába ütközik a bizonyítás."

Ezt a múltkort kihagytam. Természetesen itt kizárólag dez beszél materializmusról, neki valamiért ez a rögeszméje. Vagy én tudom rosszul a szó jelentését.

"Biológiai megfigyelések, történelmi leletek, és az hogy kvantum-szinten nem úgy mennek a dolgok, mint ahogy azt Newton gondolta...Minél jobban próbálnak egyszerűsíteni, annál több akadályba ütköznek."

Newton azért már eléggé rég élt. Ehhoz képest meglepően stabilnak bizonyult a fizikája. Az hogy kvantumszinten másképp mennek a dolgok csak annyit jelent, hogy nem vett számításba minden esetet (kísérleti adatok nélkül nem is tehette). Ma már van kvantumfizika, ami szintén meglepően jól működik. A "biológiai megfigyelések, történelmi leletek" hogy jönnek ide? Azokkal mi a baj?

"Vannak jó elméletek a gravitáció és a m.g. tér egyesített elméletére.
    A bizonyítás a kísérletek...mindig itt bukott meg a dolog..."

Hát, amennyire én tudom, eddig semmilyen kísérlettel nem volt gond. A ma elfogadott fizikai elméletek mindegyike minden kétséget kizáróan igazolva van (persze a saját érvényességi körén belül). Az új elméleteknél is csak az a probléma, hogy nem sikerült még döntő kísérletet tervezni hozzájuk.

"a végén majd valami erősen valószínű dolog lesz belőle (jósolom én az én filozófiám szerint) ami hasonlítani fog az evolúció elméletéhez. (sok dolog szól mellette meg mégtöbb ellene, de mégis azt mondják, hogy igaz. Pedig nem)"

Az evolúció mellett rengeteg igen erős bizonyíték szól, ellene viszont lényegében semmi. A maximum, amit mondani lehet, hogy csak rengeteg sok adatot gyűjtötték és vizsgáltak meg az elképzelhetetlenül sok helyett, ami egyesek szerint szükséges lenne. (Az evolúciót inkább itt kéne megbeszélni, ha már elkezdtük)
    Emellett egy fizikai elmélet egészen más, mivel összehasonlíthatatlanul egyszerűbb dolgokról szól. Míg az élőlények esetén lehet mondani, hogy mindegyik egyedi, és így viselkedhet különbözően, addíg az elemi részecskéknél ilyen nincs, és egyébként is sokkal egyszerűbben működnek. Emiatt egy fizikai elmélet igazolására elegendő néhány kísérlet is. Pl. a speciális relativitás elmélet egyetlen kísérleten alapult, és egyetlen (utólag megkérdőjelezett pontosságú) kísérlet alapján fogadták el. Az általános relativitás elméletet szintén egyetlen kísérlet ihlette (Eötvös inga), és ugyanzon kísérlet alapján fogadták el, mint a speciálisat. Ehhez képest mindkét elméletet tökéletesen igazolták az összes azóta elvégzett kísérletek. Persze más tudományterületek sokkal több kísérletet és megfigyelést igényelnek, mivel magasabb szinteken sokkal bonyolultabbak a dolgok.