Nem akartam írni, mert Katona László levele tökéletes lezárása lett volna ennek a vitának. Azért is, mert nállam sokkal többet tud a témáról, mind a vallási, mind a tudományos részéről (és kényelmes is, mert így nem kell keresnem egy régészt ill. történészt :)
HUmanEmber41st: Te ugye csak a kötekedés miatt írsz? Ez még csak egy érzés a részemről, de lehet, hogy csak a hangulatom miatt érzem.
"Ha létezne még egy igazinak kikiáltott lepel, akkor már rég nem képezné vita tárgyát ez az 1 lepel.." - és a tudósok és a hívők is elismernék, de így, hogy nincs....
Már bocs, de elég gyenge érv az, hogy nem vagyok keresztény, és te?
(Tényleg nem, de 20 évig 1 templom mellett éltem, ha gyengén is de látni láttam és hallottam eleget.)
De ha az vagy, akkor remélem ortodox, azok talán nem harcoltak, ja nem, hiszen azoknak tiltott dolog a modern technika . De mint tudjuk az összes ilyen dolog úgy kezdődött, hogy visszaütöttek. Bocsi, ez már csak kötözködés. De az alábbiak tények:
Szociológusok (Mo.-n) felmérték a hit kérdést, és az eredmény azt mutatja, hogy egyre több a vallásos ember. A legmeglepőbb az főiskolát/egyetemet végzetebbek körében az arány (sok). A szomorú az (már akinek :D), hogy nem a világvallásokhoz fordulnak evvel (mindenki vállalja a tetteiért a következményeket), hanem nagyrészük magában istenben hisz, abban hogy léteznie kell. Az indoklás olyasmi, hogy a világ túl bonyolult... (? -ettől a meghatározástól már akkor is a falra másztam amikor először hallottam)
1,- Katasztrófális lehet akkor a mostani oktatás ill. a megértése.
2,- Tényleg az, és tényleg vannak nehezen vagy jelenleg sehogy nem magyarázható dolgok.
3,- Nem tudom eldönteni magamról, hogy hiszek-e valakiben, viszont cserében elég jól ismerem a korlátaimat: A saját univerzumomban az Isten én vagyok! (azantigrav. lapon folytatom)
DEZ köszönöm, hogy felnyitottad a szemem, és rámutattál a történelemkönyvek (vagy inkább a töri tudásom) azon tévedésére, hogy a hatalomért, a területekért (na jó az élettérért), és a nemzeti büszkeség helyreállítása miatt kezdték el. Mostmár tudom, hogy a Lengyeleket azért rohanták le, mert nem akartak hinni az eugenetikában és Darwin elméleteiben. Bár II. János Pál elismerte pár éve nem?