Társas játékok és egyebek
  • lammaer
    #280
    Őszintén szólva engem is meglepett, hogy az amit mi átlagemberek társasjátéknak hívunk az tényleg max ilyen szerencsejáték, a "dobj és lépj" kategória. Ahogy azt Later irta is lejjebb, ilyenkor nem mi játszunk, hanem a kocka :)

    Aztán kipróbálva más játékokat (Carcassonne, Tikal, tudom ezek se top játékok) kiderül, hogy mennyire más stílus is létezik, és hogy milyen elmaradottak és valóban uncsik ezek a gazdálkodj okosan / monopoly típusú játékok.

    Csomó társasban már kocka se nagyon van, megoldanak anélkül mindent, szerencsejáték nélkül.

    ---

    Az egyetlen nehéz dolog, hogy amikor az ember bemegy a boltba társast venni, ugye eléggé nem látszik a dobozról hogy milyen lesz a játék, vajon milyen a mechanizmus meg a szabályok. Erre két dolgot lehet tenni:

    1.
    Társas kölcsönzés a szellemlovasban Régóta szemezek velük, próbálni nem próbáltam de ha a fiam kicsit nagyobb lesz tuti így fogok társast keresni, próbálgatni.

    2.
    Boltba nézd ki mik vannak, és a gyártó honlapján (pl mattel) általában fenn van a teljes szabálykönyv. Így meg tudod nézni milyen magaa játék.

    Ha meg az angol, ezen a honlapon körbe tudsz nézni boardgamegeek hogy a kinézett játékról milyen vélemények, infók vannak.



    Végül: ha van kedved egy kis ragaszgatáshoz, magad is összerakhatsz jó társast. Én ezt csináltam meg, és a családban nagyon szeretjük: Smash Monster Rampage
    Ebben van kocka, de tök más stílus mint a dobj és lépj, plusz még jól is néz ki, barátok is meglepődtek rajta. És nekem az összerakás is élmény volt :)