Társas játékok és egyebek
  • Lateralus
    #275
    Tedd fel ugyanezt a kérdést egy hardcore társasjátékos fórumon, és tuti sok rosszat is hallasz róla :P
    Komolyabb bórdgémerek jó részét a nevével ki lehet kergetni a világból.

    Nem játszottam minddel, mert ez lehetetlen, tippem szerint legalább 100 féle variáció van, mert ez a világ (egyik) legismertebb tjátéka, így addig húzzák róla a rókabőrt, amíg veszik.

    Nagydobozosból leginkább az eredeti ajánlható, mert ugyebár semmi cicoma. Ez az autentikus. Monopoly, vagy Monopoly Classic néven keresd. Hátránya, hogy nem olyan színes-szagos, mint a drágábbak. Nincs benne Star Wars, SpongyaBob, bankkártyás fizetés, meg ilyesmi.

    Ez is magyar, de van egy kimondottan magyar változat (Monopoly Magyarország), ami egy kicsit színesebb és híres magyar helyszínek szerepelnek a táblán.

    Nem játszottam még vele, de érdekesnek tűnik a Monopoly U-build (vagy Monopoly Mozaik), ahol neked kell összeállítanod a pályát, tetszés szerint. Vannak benne extra épületek is. Építhetsz stadiont, vagy felhőkarcolót is és ehhez műanyag épületeket is adnak. Feldobják kicsit az unalmas külsőt.

    A drágábbak közül hasonló elgondolású a Monopoly City. Ehhez rengeteg műanyag épületmakett jár. Kicsit összetettebb mint az eredeti.

    Amivel biztos nem jársz rosszul az az utazó változat. Monopoly útijáték néven fut, és lényegében minden benne van, ami a Classic verzióban, csak sokkal kisebb. Annyi a baj vele, hogy nagyon pici és így kényelmetlen játszani. Hordozni viszont kényelmes, bárhová elviheted, és csak 1500-2000 forintba kerül. Ha nem tetszik nem buksz rajta sokat. Nagyjából ugyanezt nyújtja a nagydobozos is, szóval kipróbáláshoz jó.

    Szerintem a táblás verziónál jobb a kártyajáték változat (Monopoly Deal). Játékmenetük csak nyomokban hasonlít, viszont egy sokkal gyorsabb, interaktívabb, egymást szívató kártyajáték. Ez is 1500 körül beszerezhető, szóval kevesebb a rizikó vele mintha megveszed a 12 ezres City-t aztán egy parti után csak porosodik a polcon.

    Jó szívvel csak az utóbbi kettőt ajánlom. A kicsit azért, mert sokkal olcsóbban kipróbálhatod mit tud a nagy, a kártyát meg azért mert fun.