• NEXUS6
    #34
    Miért is kell fikázni?

    1. A FF nem azért jó, és elterjedt, mert olyan sokkal tutibb, mint az IE, hanem mert az alapbeállításikkal 1000000X-szer biztonságosabb.
    Az Ie-t is kb ua biztonságossá lehet tenni, csak egy két dolgot külön be kell állítani. Ez sajna az emberek 85%-ának meghaladja a képességeit. A FF készítői ezt tudják billgéc meg nem veszi tudomásul.

    2. Az IE6 W98se alatt történő telepítése során egy csomó dolgot be lehet állítani, a szükségtelelneket ki lehet kapcsolni. W2000-től kezdődően a település autómatikus és minden szutykot felrak (outlook) kiirtani meg nem lehet őket.
    A w2000-től kezdődően a OS olyan mint az ementálisajt, tele van lyukakkal. A barátnőm gépén w98se van, minden tűzfal, és antispy antiad nélkül, de megfelelően beállítva. Egy éve egyetlen kanyi virnyákot nem tudott bekapni!!!!
    Én a legutóbbi w2000 telepítésem után, amikor viszonylag biztonságos helyekről tűzfalat, meg más biztonsági progikat szedtem le, 20-30 virnyákot, férget írtottam 15-20 percnyi böngészés után. A spybot meg nem győzte kiirtani a szemetet. Nem beszélve az olyan kedvességekről, amik olyan ügyesen tudnak települni, hogy csak az után hajlandó eltakarodni, ha újra meglátogatom a weblapjukat, és indiszkrét kérdésekre válaszolok!

    Az hogy a poáppokat valami kírtja ugyan, de pl a tűzfal félpercenként üzenget nekem ugyan annyira lassitja a munkát.

    Szal a böngészés valóban veszélyes, de tegyük hozzá: most már!!!