Eszmecsere a LEHETSÉGES harmadik világháborúról, mely lehet egyben atomháború is.
  • BLACK METAL
    #785
    " A mostani világválság Bush elnök személyes kreációja, utolsó mandátumában legalább négy hasonló krízist hozott létre megfelelő politikai szándékkal, most azonban a tészta kidagadt az amerikai fazékból, és szétfolyt a világban. Hála istennek elnököt cseréltek, majd kiderül, hogy Bush követői mennyire látják azt, hogy mit ábrázol a nagy világkép. Tőlük függ majd, hogy lesz-e ismét hidegháború, vagy esetleg harmadik világháború. Nézetem szerint pillanatnyilag minden alapfeltétel adott egy világháború kitöréséhez!

    Ez nagyon ijesztően hangzik.

    -- A világháborúk a természeti erőforrások újrafelosztása miatt törnek ki, a gyarmatosító Angliától a gyarmatokban nem részesülők próbálták ezeket visszavonni A tudomány fejlődése oda vezetett, hogy a nyersanyag-felhasználást abszolút racionalizálták: ma a szabványosított iparban mindössze 20-30 százalékát használják fel annak a nyersanyagnak, amelyre a múlt század elején szükség volt ugyanannak a terméknek a legyártásához, legyen az öntöttvas vagy textiláru. Megnövekedett viszont az energiafogyasztás, amelyhez nagyban hozzájárult a lakosság jóléte. Aki csak tehette, autóba ült, a forgalom megtöbbszöröződött, az emberiség felélte mindenét, mára már nem sok maradt. Gandhi még annak idején megjósolta az angol királynőnek, hogy mindennek nem jó vége lesz: amikor Anglia vezető hatalom lett, szüksége volt a fél világból eredő természeti javakra, csak így tarthatta fenn birodalmát. Amikor az amerikaiak színre léptek, nekik a természeti erőforrások kiszipolyozásához már az egész földgolyóra szükségük volt. Akkoriban 3,5 – 4 milliárd ember jelentette a fogyasztói közönséget, ma 7 milliárdnyira szaporodtunk, minden emberre szüksége volt Amerikának, hogy fenntarthassa világbirodalmát. Időközben talpra állt Kína és India, többé nem halnak éhen, azonban ha azt akarnánk, hogy a másfél milliárd kínai, az 1,2 milliárd indiai, és a fél milliárd közép-ázsiai nomád és törzsekben élő ember életszínvonalát olyan szintre emeljük, mint az európai (az amerikaitól jóval alacsonyabb) átlagos embereké, akkor 2,5 földgolyónyi fogyasztóközönségre és természeti javakra lenne szükségünk.

    Van erre megoldás?

    -- Mivel csak egy Földünk van, a meglévő erőforrásainkat kell igazságosabban felosztanunk, e felosztásnak az éllovasai az energia és az ivóvíz, ezek biztosítják majd a 7 milliárd földönfutó túlélését, de ehhez előbb át kell rendezni a világot. Az átlagos energiafogyasztás Amerikában kétszer akkora, mint Európában, az egy főre eső amerikai energiafogyasztás viszont már hússzorosa a kelet-ázsiai fogyasztásnak. Az energiaforrások adottak, ezek nem tágíthatók, belőlük a fejlődésben lévő világrészek nem hozhatók fel európai szintre, amerikaira pedig végképp nem. A fejlődők csak akkor vergődhetnek fel valamennyire, ha az amerikaiak nagyon sokat hanyatlanak. Az egyensúly csak így állhat be. Politikai szemmel nézve lehetetlen az amerikai energiafogyasztást a mostani egytizedére, vagy akár felére csökkenteni, az előállt helyzetképből egy új háború szaga érződik messzire..."