Eszmecsere a LEHETSÉGES harmadik világháborúról, mely lehet egyben atomháború is.
-
Tiberius B #332 Egyelőre, aztán jönnek az antianyag-bombák:)
Egyébként érdekes, hogy Kína potenciális hiper-szuperhatalom, csak épp egyelőre szolga, éppen a "szimbionta-szakaszban" van, aztán majd függetlenedik a gazdasága, és a Nyugatnak felkopik az álla, jaj nekünk, de ha szerencsénk van, akkor erre nem lesz majd esélye.
Egyébként szerintem érdekes, hogy az országok területi sorrendje így néz ki:
1. Oroszország
2. Kanada
3. USA
4. Kína
5. Vhol erre lenne: EU
Ebből gazdaságilag már más a helyzet, ugyanis Kanada és az USA egyre jobban egyesül ezen a téren (összterületük>mint Oroszországé), Oroszország, ha helyreáll akkor viszont megint szuperhatalom lehet, tehát lényegében lesz előbb, vagy inkább utóbb a triádot felváltja egy négyes, ponosabban Oroszországgal bővül, bár ezek közül egyelőre csak az USA szuperhatalom, de szerintem érdekes lesz akkoriban az élet, aztán ott lesz még Kína, függő gazdaság, éppen másképp, mint az USA mostanában, USA ipari termékeket importál, Kína pénzt. Ott van még India is, bár ő még Kína alatt van.
A lentebbi katonai/társadalmi fejtegetések alapján szerintem elég érdekes lenne, ha Kína megpróbálná lerohanni Taiwant.
Szerintem, a tudásom alapján, két lehetséges kiváltója lehet annak a bizonyos 3.vh-nak: arabok+olaj vs Izrael+Nyugat ill. É-Korea+esetleg Kína (presztízsből) vs D-Korea+Nyugat+ha Kína, akkor Japán. Ha ezek közül bármelyik is teljesül, és eddig bővülnek, akkor esetleg a másik kihasználhatja, ergo ha Távol Kelet, arabok lecsapnak, ha arabok terrorizálnak, Korea használhatja ki. Szerintem ez a két lehetséges. Na persze, most még nem járunk itt, a Nyugatnak meg se kottyant Irak, csak most, de ez nem foglalná le egy esetleges koreai-kérdésben.
Szerintem. Várom a kritikát.