Eszmecsere a LEHETSÉGES harmadik világháborúról, mely lehet egyben atomháború is.
  • Tiberius B
    Én is eléggé nagynak tartom az USA-t, jelenleg egyedüli szuperhatalom, már egyszr írtam máshol: USA gazdasági fejlődése értékben sokszorosa a kínainak, bár erre mondtak már előttem egy jó szemléltetést. Volt egy film, amit itthon a Katrina csapása után mutattak be a tévék, érdekes volt, olajválság az USA-ban, szinte napokra lebontva, az USA elkezdi a pénzét beleölni az olaj visszaszerzésébe vagy mi, mezőgazdasági támogatások csökkentése, tüntetések, miegymás, két év múlva jobban állt, mint a hurrikán előtt, pedig abban a filmben nem is szerepelt háború, de elég érdekes volt, ahogy az a szakértőgárda kielemezte.
    Terrorizmus és USA: Fahrenheit 9/11- ben volt sszm, hog a bin Laden család meg az amcsik így meg úgy voltak puszipajtások, ebből egyből mindenki Oszamára gondol, egy pár hónapja volt egy érdekes dolog: a bin Laden család utálja Oszamát. Kitagadnák, ha lehetne, van vmi akadálya (asszem, hogy ezt ő tehetné meg, vagy vmi ilyesmi, mert most ő örökölt), nem emlékszem pontosan.
    Zöldek: hülye ötlet fél évvel ezelőttről, pár hónapja a kormányunk el is gondolkozott rajta , Energiafű! termesszünk füvet, majd égessük el. Kicsit sem környezetszennyező, ááááá.
    USA-ban vmit tudnak, (brain drain az egyik ok, azaz az immigráció) vagy tudtak, ami bejött. Most meg egyszer egy hétvégén volt az, hogy szombat: az USA nem is írta alá a Kiotói jegyzőkönyvet, EU meg a többiek meg nem tudják teljesíteni. Vasárnap, v. hétfőn meg olvasom, hogy amerikában a hibrid kocsikon támogatás, meg az üzemanyagcellásokon, éppen amit hoztak pl.-nek ott a hibrid így olcsóbb volt. Meg odakinn sokminden van, amiről itt mi átlagmagyarok nem is álmodunk, pedig néhány magyar is lökte ugye az USA-t a szuperhatalomság felé.
    bla....bla....bla
    Én meg olvastam egy könyvet: A birodalom után, egy francia elemző írja (az elején), hogy az USA olyan, mint Róma, és már nincs benne igazi ipari termelés, és csak a pénzből csinálja a pénzt, ergo el fog bukni, ha nem tesz vmit. A könyv végére meg már olyn, mintha az USA nemis lenne birodalom, hanem csak afelé tart, és már tér is le az útról.
    Terrorizmust nem szeretem, hülyeség, szegényeket etetik az ál-koránnal, mert l. benne van: ne ölj stb...stb...
    Tudtátok, hogy a zsidó és a palesztin nép egy testvérpártól származtatja magát, ennek a testvérpárnak a nagybácsijától meg az arabok? Érdekes nem?
    Atomháború nem lesz csak úgy! Szerintem. Én alapvetően vmi Star Trek-félét tartottam egy ideig valószínűnek, de azt az elméletet vagy húsz éve alkották meg, és már nem aktuális, jelenleg afelé tartunk, hogy világbéke vagy 3.vh, nem mindegy. Kína nem kezdene ki senkivel a Nyugati világból, miért? Mert tőlük függ, a Birodalom után-ban egyébként az is érdekes volt, hogy a végéra már ott tartott a hapi, hogy az USA gazdasága éppen helyreáll, látszik, hogy sokat dolgozott a könyvvel, tudjátok, mi volt ledöbbentő nekem a közelmúltban hasonló USA-s + olajos témában, mikor náálunk 300 Ft volt a benzin literje!, ott 1,60 $ volt gallonja! (5-ször olcsóbb volt a benzin), mért? Mert 1. vannak ott eléggé nagy tartalékok 2. mert nagyrész a lakossági fogyasztást belülről fedezik, különben nem lett volna nagy csapás egy nagyobb hurrikán délen. Szerintem.
    3.vh terroristák miatt lesz az fix. (Vagy É-Korea miatt) Szerintem, tudtommal.