• strogg
    Csak, hogy tisztán lássunk. Ausztrláiában egy élelmes autószerelő már szabadalmaztatta a kereket, ha hiszitek ha nem. Az ügy a legfelső bíróságig jutott, és csak ott tudták tőle elvenni. ddig viszont a többitől jogosan csikart ki licensz díjat. Ez megtörtént 3 éve. (3 v. 4 ha jól emlékszem) Magyarán "szabad a pálya" ha elfogadják az SW szabadalmakat.

Blackrose: A migrációval kapcsolatban amit lemondtál egyetértek. Szerintem is hosszabb távon igen, de rövid távon enm annyira látványosan el***ott ötlet, mint a wine a linxura. Ugyanúgy akadályozza az együttműködést, az új fejlesztésekre sarkalló kényszert.
    Jó példa a linuxos wine/wineX.
    Szinte mindneki ül a babérjain, és nem fejelszt natív dolgokat, mert minek ölne bele pénzt, ha egy elmebeteg crossover office alatt be lehet üzemelni? Sajnos a legjobb szándékkal jött létre a wine projeckt, és a maga idejében biztosította a Linux fennmaradását. De mára már súly lett rajta. Ez éppen olyan, mintha egy 8 éves gyereken még ott a cuclisüveg. Semmi nem sarkallja, hogy megtanuljon rendesen enni, önnállóan, aját korrekt, határozott döntéseket hozzon. Csak vegetálni fog.
    Meg is lehet nézni a linux játékpiacon elfoglalt helyét. Nem túl rózsás.
    A halflife2 nem rendelkezik linuxos portal. Ez bosszant engem. De még jobban, hogy 3 nappal a ,megjelenése után a wineX csapata bígérte a hl2 támogatást is. kérdem én. Ezek után miért potolnának? Én biztosan nem költeénk rá, mert semmi sem kényszerít erre.
    Hülyén fogalmaztam meg, de értitek mire gondolok.