Dániai munkahelyek megszüntetésével fenyegetőzött Bill Gates
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Épp ezért kéne az EUnak egy szabványt kidolgozni amit minden oprendszerbe integrálni kellene.
Így teljesen mindegy mit tanitanának mert lene valami ami az egér kurzoron kivül ugyanojan lene minden oprendszeren.
Mert az én érdekem ez lenne.
Az EUnak nem azzal kéne foglalkozni, hogy mit szegyenek ki az op rendszerbõl hanem ép ellenkezöleg, egységessen mitt kell kötelezöen bele tenni.
Csak az a baj, hogy az EUt az én érdekem csepet sem érdekli. Peddig állitólag az én érdekemet védi!!!! Röhely.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
csak ott a gond, hogy sokan NEM TANULNAK MÁST MINT A WINDOWST!
és ha hazamegy és gépet vesz (és ha vesz hozzá oprencert) és hozzá Windowst. Mert azt tanulta. Holott netezni, szövegszerkeszteni és sok minden mást csinálni jó a Linux, csak szegénykém nem tudja. Mint anyukám, aki 52 évesen munkanélküli tanfolyamra járva követeli tõlem az Excell és Winwordot, Acces-t (DOS-T!!!) mert nem is hallott Linuxról.
Pedig neki egy OpenOffice qvára elég lenne....
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
<#mf2>#mf2>
..azért ez nem ilyen egyszerû..
BOTH = Szenátor (állam), és M. Corleone (maffia)
FAMILY = Azok akiket senki sem kérdez...
és van ebben valami igazság az állam sokszor a maffiához illõ módszereket alkalmaza, és torkaszakadtából ordibál, hogy igen is demokratikus és igen is az abszolút igazság az õ tulajdonában van.
Miért igazságos valami? ... "because the Judge say so..." és miért nem? ... "because the Judge say so as well..."
mégegyszer mondom, az állam a hibás, hogy anomáliák jöttek létre, és nem az anomália... ha nem kapálsz akkor gaz nõ... és ezért nem a gaz a hibás, hanem te... az állam (EU) marhaságokat szabályoz, kb. mint azt, hogy mekkora szabad legyen a költségvetési hiány, meg stb. ahelyet, hogy olyan környezetet teremtene, hogy a gazdaság jobban mûködjön és ezáltal a költségvetés nagyobb összegekre tehetne szert... hülyék világa mit mondjak... (ja persze, WHAT és nem pedig HOW).
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A linuxal viszont igen. és mielöt kritizál valaki, mert itt mindenkinek linuxa van. Nekem is van linuxom de már a TÖ.. is tele van vele, igy mivel nem volt hivatalos az az xpm tegnep megvettem 35800ft ért.
Ja és egyébként
J.Eving nek hivnak, van egy olajtársaságom, meg 70%ban egyetértek az msel.
De B.papának már van elég oénze és elöb utob ugyis meghel, azt a sok lovét meg nem tudja elkölteni. Szerintem holnap álitsa le az egész ms fejlesztést és támogatást. Na jó a támogatást még ne de max 10fös kis csapatal végeze és félévente tegyék közzé az új szoftvereket.
Szerintem akkor meg ez nem tetszene az EUnak.
Szerintem az EUnak nem a szabadalmakal kéne foglalkozni hanem létre keéne hoznie egy ojan szabványt amit minde forgalomba hozot op rendszerbe bele kell épiteni azaz kötelezö és innen kezdve a dolog egyszerü mert ez évente megvizsgálva egy újonan kitalált tulajdonság is belekerülhetne minden op rendszerbe és mindegy hogy ki találta ki.
Gondoljátok, hogy az EU a hasára ütöt és azt mondta piszkáljuk meg az MSt?
2 dolog lehetséges szerintem
1. Valaki fizetet pár millert valakinek hogy piszkálják már meg.
2. Az EU pénzt kért mert kevés volt a zsebükben és az MS nem volt hajlandó fizetni, igy most issza a levét.
ja meg miért kell nekem dizel, benzinnel üzemelö autokat venni? nekem elektromos autó kell.
van tehát vehetnék. csak épp a kormánynak nem érdeke. De a köolaj iparnak meg pláne nem.
majd ha ti lesztek egy nagy cég feje, megnézem hogy ti hányszo fenyegetek, vesztek, sárbatiportok, stb, embereket cégeket kormányokat.
Addig is tudok ajánlani egy nagyon jó elme orvost, mert ez az ms fikázás már beteges.
Mert ugye ha valami jó / szerintetek a linux /
akkor miért az a szar drága windows terjedt el enyire?
nekem volt anak idelyén C64 esem. bekelet volna nekik perelni a PC gyártokat és ki tiltatni az EU bol.
<#falbav>#falbav>
szoval egyszerüsitve a döntés az enyém és az EU elöb utobb megfoszt a lehetöségtöl hogy válaszak.
az viszont már kényszer / ha csak linoxot használhatok /.
fél évente felrakom a Linux valamilyen verzióját, legutóbb az UHU-t.
hamar felmegy, gyors, stabil.
Nálam ilyen az XP is. Jó gépem van, tudom karbantartani is, ennyi. Viszont belémrögzültek dolgok, és hajlok új dolgokat megtanulni, de nem azon az áron, hogy NAPOKIG üljek azon, hogy mit is hova?
És bizony a LINUX ITT lemaradt. És lemaradt a játékok követésénél is, mert onnan onnan indul el sok-sok ember a szám-tech felé....
Blackrose: A migrációval kapcsolatban amit lemondtál egyetértek. Szerintem is hosszabb távon igen, de rövid távon enm annyira látványosan el***ott ötlet, mint a wine a linxura. Ugyanúgy akadályozza az együttmûködést, az új fejlesztésekre sarkalló kényszert.
Jó példa a linuxos wine/wineX.
Szinte mindneki ül a babérjain, és nem fejelszt natív dolgokat, mert minek ölne bele pénzt, ha egy elmebeteg crossover office alatt be lehet üzemelni? Sajnos a legjobb szándékkal jött létre a wine projeckt, és a maga idejében biztosította a Linux fennmaradását. De mára már súly lett rajta. Ez éppen olyan, mintha egy 8 éves gyereken még ott a cuclisüveg. Semmi nem sarkallja, hogy megtanuljon rendesen enni, önnállóan, aját korrekt, határozott döntéseket hozzon. Csak vegetálni fog.
Meg is lehet nézni a linux játékpiacon elfoglalt helyét. Nem túl rózsás.
A halflife2 nem rendelkezik linuxos portal. Ez bosszant engem. De még jobban, hogy 3 nappal a ,megjelenése után a wineX csapata bígérte a hl2 támogatást is. kérdem én. Ezek után miért potolnának? Én biztosan nem költeénk rá, mert semmi sem kényszerít erre.
Hülyén fogalmaztam meg, de értitek mire gondolok.
példaként legyen annyi elég, hogy amerikában az MS szabadalmaztatta a duplaklikket 😊 innentõl vagy fizetsz (ami kis fejlesztöként kizárt, h fussa) vagy nem használod, de akkor a programod nem lesz szokványos, kutyának sem kell - buktad. Nagy cég kifizeti a jogdijat, s elterjed az egyébként kevésbé jó szoftja ...
A nagyok megerõsödnek még jobban, a kicsik ellehetetlenülnek.
Ez a törvény nem arrol szol, hogy "nem lehet ellponi az ablakos logót" ... sajnos. Azt nem értik meg a kedves törvényalkotók, ennyi erõvel a GM szabadalmaztathatná a kereket, s minden autógyár fizetne nekik, aki ilyen tárgyon gurulóvá épitené a kocsiját ... normális dolog lenne ? Namost amerikában ELMÉLETBEN erre már van lehetõsége az MS-nek...
Forza.
Nagyon remélem, hogy jó fog kisülni a dologból és nem fizet le minden fejest minden országban mindenhol a MS <#levele>#levele>
TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu
Zedas irja: "Gyakorlatilag most az Eu/M$ párharc pont azoknak a legrosszabb, akiknek kedveznie kellene: a felhasználóknak és a programozóknak"
és ezzel egyet kell értenem, és mivel a Microsoft a felhasználókból él, tehát neki is rossz, és mivel az EU-nak a felhasználók és a foglalkoztatottak (programozók) kellene legyenek a legfontosabbak, akkor ebbõl következik, hogy az EU-nak is rosz, és ez arra terel bennünket, hogy feltegyük a kérdést vajon miért is tûrjük a hülyék világát, mindenkire nézve rossz bolondságok meghozására és végrehajtására költjük a pénzünket, mialatt torkaszakadtából ordítunk, hogy naná de még mennyire is igazunk van... vagy talán így néz ki a civilizáció hanyatlásának kezdete?
caddie
stogg: A Windows vs Linux háborút nem a Linux kezdte EZ IGAZ, de nem is a Microsoft, ezt a háborút az IBM, Sun, Oracle stb. és a Microsoft egymás kölcsönös kizárásának törekvése kezdte, vagyis mindenki osztozik a felelõségen. A Linux és a Windows csak egy OS amelyen dolgozni lehet, van amit jobban az egyiken van amit jobban a másikon, de ez semmiképpen sem indíthat ki háborút, a háború akkor tör ki amikor a két fél egymás területére tör... röviden NEM MIGRÁLNI KELL LINUX-RA, HANEM ÚJ ALKALMAZÁSOKAT KELL LINUX-ON IS TELEPÍTENI. A migráció elvesztett pénz, most amikor olyan sok helyen lehetne alkalmazni az informatikát, mi nem azon dolgozunk, hogy alkalmazzuk, hanem azon, hogy a másik felet kiszorítsuk. Van ezen a földön elég hely és piac mindenkinek, miért kell egymás torkának ugrani?
Ja és ez alapjából flame topic, ezért nem sok értelme van a további "kéztõrésre".
Más: Nem csak az EU hanem úgy általában az ázsiai országok is óckodnak az MS-tõl. Szerintem nem nagy csoda, hogy mindenki utálja ezt a jelenlegi kvázi monopól helyzetet, ahol az erõfölénybõl adódóan mostanra oda jutottunk, hogy országokat zsarolgatnak. Kiki ahol tud próbál változtatni, így az EU is.
Az Sw szabadlamakat épeszü ember nem támogatja. Ez egyedül az m$-t betonozná be. Nem véletlen,hogy ami van töke, befolyás, stb... azt latba is veti emiatt.Többet nem tudnál semmilyen módon versenyt elérni, hanem "örökre" maradna egy immár kényszerû monopólium.
Ez világos.
Az MP-s ügy is azért volt, hogy ezt elösegítség, és alaposan befenyítsék az m$-t, hogy egyenlöre nem ök az európa tanács.
Gondolom ez világos mire ment ki😊
Ez kb. olyan, mintha Linus Torvalds azt mondaná, hogy ha nem támogatod a SW szabadalmak betiltását, akkor nem használhatsz Linuxot. Mennyien sértõdnének meg? Sokan.
Meg a másik: senki nem titkolja, hogy az EU minden ezközzel korlátozni akarja az MS-t. Õk is csak a saját érdekük szerint tesznek.
"Gyakorlatilag most az Eu/M$ párharc pont azoknak a legrosszabb, akiknek kedveznie kellene: a felhasználóknak és a programozóknak."
És amúgy meg miért is gáz ez az új felhasználóknak? Ha jól tudom, az EU összes tagországában szabad Windows-t használni... Nem is az EU miatt drága a Win...
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
A másik meg az hogy Dániának a kis cégek szempontjából ugyan igaza van (én is egyetértek a szoftverszabadalmak tiltásával), de az Eu globálisan szégyen hogy mit csinál. Hülyeségekre kötelezi az M$-t, és utánna meg mindenki fogja a fejét hogy hülye megoldásokat kap.
Ha a Mediaplayer kivétele helyett az lett volna a kötelezettség hogy a Messenger, player, stb. installáláskor opcionálisan kiválasztható lenne, akkor most mindenki boldog(abb)an élne.
Gyakorlatilag most az Eu/M$ párharc pont azoknak a legrosszabb, akiknek kedveznie kellene: a felhasználóknak és a programozóknak.
Ezt elfelejtetted.
A windows vs Linux vallásháborút nem a linux kezdte.
Vegyétek már észre hogy az EU mit csinál a Microsoftal! Most mindenkinek nagy a szája, de ha az õ vállalatát akarná az EU így szivatni pontosan ugyan ilyen eszközökhöz nyúlnátok...
Az szerintetek etikás hogy beleköt a Windows Media Playerbe? Aztán utána meg nem tetszik a WMP nélküli kiadás neve? A következõ mi lesz?
pl. gcc, cvs, make, stb.
És mivel a fork(2) parancs kötelezõ szerver programozásnál (ami itt megy), ezért mindenkinek meg kell valamennyire ismernie a Linuxot. Ez van, és örülök is a fejemnek :-DD
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Redmond eléggé ideges az elmúlt 2 év folyamatos Linux elõretörõstõl. Ne feledjük ázsiában kezd "kritikusra" fordulni az m$ helyzete, és ezt tovább súlyosbítják a RedFlag disztrob, a francia koreai-japán közös linux fejlesztési megállapodás. tajvanon a WonXP+office összesen 36 dollárért megkapható a boltban legálisan, de ennek ellenére romalan az ázsiai eladások. Azt hiszem az m$ amolyan "aranytojás tojó tyúkknét" kezeli ezt az Sw szabadalmi kérdést. Nem kell zseninek lenni, hogy rájöjjünk azonnal szabadalmaztat, és elzár ha tud.
A meglátásom, hogy tényleg sokat képel magáról az m$, és egyre többet. Ezzel arányosan kezd elege lenni európának belölük. Meglátjuk mi sül ki belöle. De gyanítom (figyelve a tendenciát) szépen lassan kiszorul mindenhonnan, és a Desktop piac marad csak meg neki. A jelenlegi bevételeiket. és a cég méreteit tekintve ez nekik elég sovány piac lesz.
A számtektanárunk meg tudomást sem akkar venni a Linux létezéséröl (mikor említettük neki, hogy jólenne ha tanítaná), mondván, hogy nem tartozik a kerettantervbe <#wilting>#wilting>.
Remélem lesz valami fellépés a nyílt forráskód mellé kis hazánkol is (de erre nem sok esélyt látok).
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Nehogy má' egy multi megzsaroljon egy kormányt...
Milliárdokat fizetünk MINDANNYIAN a Microfosnak, hogy a diákok és pedagógusok INGYEN kapjanak Campus- Microfos terméket...
A többieket mag BSA alapító tagként piszkálja, gondoljunk a bilincses BSA plakátra pl. stb.
undorító....
és ülnek érte a sitten... nagy büdös kancigányokkal tömlöctársként...
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!
Minden kormányzatba linux, diákoknak linux, iskoláknak linux, mindenhova linux.
Nevetséges, hogy cégek manapság kormányokat fenyegethetnek. OTP és társai ... mondjuk, ott azért van elternativa, a sok hülye OTP-s birka tehet rola, hogy ennyire szalad az OTP szekere 😊
Forza.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Úgy beszélnek a párszáz munkahely megszûnésérõl, mintha valami tragédia lenne, bár a képzett dolgozók akár egy-két hét alatt is találhatnak új munkát, közben a világ többi részén millók halnak éhen évente...
Szóval ez itthon ugyanigy megvan. (de most eszembejutott németország is, ahol siemens szintén outsourcinggal zsarolta meg a szakszervezeteket - azok magasabb bért akartak, erre õk meg mondták hogy oké, akkor bezárjuk a gyárat, és megyünk ukrajnába)