Elemezzük az okokat ki miért várja már, hogy felálljon a gép mellől.
  • St
    #1
    Sokan szenvedünk attól, hogy a sok számítógépezés után különböző testi tünetek jelentkeznek ami miatt a gép környékére se kívánkozunk órákig (napokig).

    Néhány éve, amikor sokat számítógépeztem állandó szemgyulladással, fejfájással, "fejzúgással" küzdöttem és amikor befejeztem a munkát alig vártam, hogy felálljak a gép elől. Ez mára megváltozott. Sokkal többet ülök a gép előtt, és mégsincs soha se fejfájásom, se szemgyulladásom.

    Rájöttem, hogy ergonómiai problémák voltak:

    1./ lecseréltem az íróasztalomat egy jóval nagyobb, kényelmesebb asztalra, hozzá bőrfotel, amelyben sokkal kényelmesebben stabilabban lehet ülni (megszűnt a hátfájás, stb)
    2./ lecseréltem az akkori 17"-es LG Flatronomat egy ACER 17"-es LCD-re (megszűnt a szemgyulladás, fejfájás)
    3./ számítógépben mindent megbuheráltam, hogy halk legyen, szuper ventik félfordulaton, halk táp, halk vinyó (megszűnt a fejzúgás)

    Szerintem a legtöbb esetben ezeket a kellemetlen fizikai tüneteket ergonómiai átalakítások, zajártalom csökkentéssel, régi sugárágyú monitor kidobásával mérsékelni lehet.

    Várom ide mások ezzel kapcsolatos tapasztalatát, véleményét. Te miért utálsz néha a gép előtt ülni? Mennyi a max. óraszám amit el tudsz tölteni számgépezéssel anélkül, hogy megfájduljon a szemed/fejed/stb, és milyen környezetben (monitor, zajártalom, bútor)?