• Macccy
    SILENT HILL (játékmenet) + HETEDIK (hangulat) + X-FILES = CONDEMNED

Én maximálisan ezt vártam ettől. Történetorientált túlélő horror-thriller first person shooter. Interaktív szélesvásznú film. Ugyan azt kicsit nehezményezem, hogy elment a szolid élőholt téma felé megint - legalábbis úgynézki elfog - és nekem egy horror-thriller világi perverz gyilkosokkal és csavart sztorival jobban bejönne, de legkevésbé sem nevezném unalmasnak. Most nem a legjobb hasonlat az eltérő nézőpont miatt, de ha játszottatok a SILENT HILL -el (elsősorban azok akiknek ez lapos) és az tetszett akkor tudjátok, hogy ott sem pörög a játék. Valóban nem egy FEAR, de személy szerint jobban kedvelem ha mellőzve vannak a lőfegyverek. Ha az kell akkor megnézek egy Chuck Norris filmet vagy egy CS partit (én nem nyomom, nemám). Az SH-ban is pont az volt jó, hogy az ember araszolgat előre izzadt tenyérrel, figyel minden neszre és sodródik a lassan kibontakozó történettel. Ha pörgős kell akkor az SH műfajában ott a kevésbé sztorihoz szorított RESIDENT EVIL és fps-ben pedig mondjuk a FEAR. Ritkán van olyan film vagy játék amin megugrok vagy igazán jól szorongok, de a SILENT HILL 2-3-4 és a CONDEMNED ezt eltudta érni. (a metró mikor elhúzott a kis híd alatt a második fejezet elején, hangrendszer meg feltekerve ... na ott ellöktem az egeret) A FEAR is para sokszor, nemmondom, hogy nem, de én azt éreztem erőltetettnek, mert nekem netegyenek bele egy formás horror történetbe (a kislányt most hagyom mer az még elmegy) mátrix golyóváltásokat és szteroid kickbox meccseket. Nekem emiatt volt kizökkentő. Én úgy éreztem mintha az inkább lenne egy techdemo egy valamilyen sztoriba csavarva, megszórva izzó szikra reszelékkel.

Ez az én véleményem. És a sötétségre énis azt tudom mondani, hogy ezen műfajhoz kell a sötét, ha mégsem tetszik akkor vagy brightness 150%, vagy uninstall. Van akinek nem jön be, de ez ettől olyan kb. mintha egy horror filmről menne ki az ember a moziból mert az sötét helyszíneken lett forgatva.