-
Persze, hogy senki nem veszi magára, mindenkinek nem jöhet be a játék...
Egy picit javítanék, pont a gyártó miatt kell a F.E.A.R.-t és a Condemned-et összehasonlítani, ugyanis mindkettőt a Monolith fejlesztőcsapata készítette.Ezért is a F.E.A.R. - XP topikban ezzel a játékkal hasonlítottam és nem a Doom 3-al mondjuk.De az engine az hál'istennek különbözött a F.E.A.R.-étől, mert hanem nálam majdnem élvezhetetlen lett volna a játék, így simán ment.Örülök, hogy így 2006-ban gondoltak olyan emberekre is akiknek nincs szupergépük.Nem tartom a grafikát rossznak, sőt szépnek láttam még mediumon és 1024-es felbontásban is.A F.E.A.R.-éhez képest viszont biztos egy kicsit mű szaga van.Nekem a hangal sem volt problémám, semmi rosszat nem tudnék mondani róla, sőt tetszett.
Sztem a sprintel sincs baj, más játékokban is kb. eddig bírta az emberkénk, ezért meg sem lepődtem rajta és nem is zavart, a guggolás és az ugrás az nekem is hiányzott, sokszor igen zavaró volt ha nem lehetett és szerettem volna használni, de mivel nem egy fegyveres játék kevésbé volt szükség rá, inkább a folytonos éberség a túlélési recept.
Én a fegyvereket szinte nem is használtam, inkább zavart mint segítette az előrehaladást, a csövekkel jobban tudtam kaszabolni az utcaemberét.Nekem nagyon bejött, hogy nem egy újabb lövöldözős FPS-el van dolgom, már néha kezd monoton lenni, ez viszont egy jó kis vérfrissítés volt játékosi pályafutásomban.Élveztem azt is, hogy nem vagyunk tele fegyverrel, a játékok kb. 90%-ban túlzásba viszik, ember nem bírná el azt a fegyverarzenált.
A storyval sem volt bajom, kivéve a végével, az egy kicsit fura volt és befejezetlennek tűnt.Az, hogy pályánként megölök vagy 30 hajléktalant azzal semmi baj sztem, egy eléggé eldeformálódott világ a játék helyszíne + mindenféle vírusok támadtak, stb, sztem apokaliptikus hangulat uralkodik elejétől a végéig.
A hangulata nálam a nyerő igazából, asszem egyetlen játékba sem éltem bele magam ennyire, szinte benne éltem.