• Hoz_Hun
    Kb. az ötödik chapterben tartok. Sajnos a véleményem nem túl jó, nekem csalódás volt a program. Senki ne vegye magára, én megértem, ha valakinek ez szíve csücske játéka, de egyszerűen bődületesen zavaró dolgokkal van tele.
    Ugyan még nem vittem végig, de amiket írok az általánosságban igaz.
    Grafika/hang. Grafika rendben van, engem nem vágott a földhöz. A sokat emlegettet F.E.A.R. után játszok a játékkal és bár igazándiból nem lehet összehasonlítani őket a gyártók miatt, meg az engine miatt említem meg, hogy a F.E.A.R. egyszerűen meseszép. Ez a program meg nem egy rossz grafikájú játék. A hangok rendben vannak, de ezen a téren is messze elmarad a F.E.A.R.-tól. Mivel a F.E.A.R.-nek az egyik legszebb a hang készlete, beleértve a robbanások mélységét, a fegyverek hangját. A Condemnednél ez maximum a helyén vannak. Tehát ezeken a területeken, bár nem vagyok lenyűgözve, rendben van a program.
    Ami zavar, hogy oké, hogy sétálgatunk a programban, de ha már betesznek egy "sprintet" akkor már legyen annyi a szereplőben, hogy legalább egy átlagos ember szintjéig bírja. Mert kb 20 másodpercet bír futni, ami kis jóindulattal nevezhető inkább kocogásnak. Ráadásul a lépcsőn ezt nem hajlandó megtenni, még akkor sem ha egy vascsöves állat üldözi. Azt meg sem említem, hogy sem ugrani, sem guggolni nem lehet, bár ezen felül tudtam emelkedni.
    A fegyverek kevés lőszerrel jó gondolat. Az azonban végtelenül dühít, hogy egy kézi fegyvert nem bír az övébe dugni, azaz muszáj csak egy azaz egy db fegyvert cipelni. Oké, hogy ne legyen nála arzenál, de a logika határain belül maradjunk. Én tuti nem dobok el egy 5 lőszerrel ellátott revolvert csak azért, hogy nálam legyen egy 3 lőszerrel ellátott shotgun. Inkább az övembe dugom a revolvert és megyek a shotival, amíg tart. De nem a "hős" eldobja. Arról már nem is beszélek, hogy akkora úr a főhős, hogy nem képes kivenni a tök ugyanolyan fegyverből a lőszert és pótolni a kezében lévő hiányosabb készletét. Ergo, ha találok egy tök ugyanolyan fegyvert el kell dobnom (lőszerestül!!) a kezemben lévőt.
    A legnagyobb bajom maga a történet. Tök jó, hogy sorozat gyilkost üldözünk meg minden, de kicsit nevetséges, hogy azért hogy egy hullát megtaláljak és helyszíneljek, megölök vagy harminc embert. Vicces jelent mikor a bábus áruház szerűségben megtalálom a hullát, elemezgetek, helyszínelek, aztán mikor kilépek az ajtón épp keresztül döfnek egy rendőrt, mire én szétverem az illető fejét puskatussal, majd hátba lövök egy visítva elrohanó lányt (mert hát biztos később hátba támadott volna). Szóval miközben egy gyilkos után nyomozok fejezetenként húsz harminc embert gyilkolok le.
    Pozitívum, hogy a harc nagyon jól van megcsinálva. Tényleg élvezetes. Van egy hangulata is a játéknak, bár mostanra kissé unalmas lett, remélem lesz ezen a téren némi változás a hátra lévő chapterekben. Na meg a félelem; hát nem tudtam félni. Nem mondom, hogy a F.E.A.R. alatt szét halatm magam ilyedtemmben, de ez még annyira sem ijesztett meg (eddig). Ebben a műfajban magasan veri a Still Life. Na az nyomozás volt (igen tudom az nem fps).