• [NST]Cifu
    mrzed01:
    Igen, sztem az alap BSG szerinti vadász hajtómű is reális volt. Amiről egyszer elmélkedtünk, B5 StarFury kb űrhelikopter (kicsit kisebb sebesség és gyorsulás, jelentősen jobb mőverező képesség -gyors haladási irányra merőleges elmozdulási képesség-), Star Wars/BSG vadászok kb űrrepcsi (jobb sebesség és gyorsulás, de sokkal rosszabb manőverező képesség)
    Itt az újban pont ezeket a technikai finomságokat hiányolom :)

Azért a StarWars-t ne keverjük ide, annál fényévekkel jobban ki van dolgozna a BSG2k3, a kisebb hajók kormányfúvókákkal manővereznek (a pilot nyitójelenete szerintem zseniális volt), és a hajók mozgása is legalább valamennyire igyekszik "zéró-gé" szerűnek tünni. Az SW egy csont arcade megvalósítás. De az alap BSG szerintem e téren rosszabb, mint a BSG2k3.

Igaz, de ha belegondolsz, hogy egy gatlinggel jelentősen megnehezíted a pilóta feladatát (erő-ellenerő, 0 grav és légkörmentesség problematikája miatt az űrben sokkal nehezebb egy gatling üzemeltetése), ha nem fixen a gép orrában van rögzítve, akkor összevissza dobálni fogja a gépet miközben tüzel (ha comp. vezérelt, akkor ráadásul foggalma sem lesz szerencsétlen pilótának, hogy éppen mikor és merre fogja dobálni a gépét)

Ez megint technikai kérdés, a mai vadászgépeken is a hossztengelyre asszimetrikusan vannak a legtöbb esetben beépítve a tűzfegyverek, és a fedélzeti elektronika egész egyszerűen az oldalkormányal kiegyensúlyozza a keletkező reakcióerőt. Innen csak egy lépés az, hogy a torony ismert pozicionálása alapján a számítógép előre kiszámolja, hogy mely kormányhajtóműveket és milyen mértékben kell begyújtani, hogy a keletkező reakcióerők legalábbis nagy részét semlegesítse.

A gatlingnek megvan továbbá az a hátránya is, hogy teleszemeteli az űrt, így könnyűszerrel megeshet, hogy ártatlanok lesznek a lövések áldozatai (akár többezer év múlva is!)

Ez a veszély valóban fentáll, de ha már itt tartunk, az űrcsaták után ígyis-úgyis rengeteg űrszemét marad, tehát erős kétségeim vannak, hogy ilyen indokok komoly szerepet játszhatnak adott esetben. :)
    Egy eltévedt lézersugár mennyivel egészségesebb amúgy?
    Plusz hozzátenném, hogy a több ezer év nem túl valószinű, elöbb-utóbb valamelyik bolygó vagy hold vonzáskörzetébe kerülnek, ha van légköre, akkor abban elég, ha nincs, akkor beépül a hold/bolygó anyagába.

Az öreg Fisk egy kicsit kétszínűnek tűnik nekem. Annyira nem egyenes és bátor, hogy személyesen főbelőjje Cain-t, viszont egy kis alkohol (állítólagos) hatása alatt rögtön elpanaszolja kollégájának Cain rémtetteit (persze tudja, hogy az rögtön rohan az infóval Adama-hoz)
    Gondolkodásra annyira nem morális, mint Tigh vagy Adama-nak, viszont okos, szóval sztem a csata közben Adama-n kívül csak ő volt tisztában azzal, hogy most éppen mindkét Battlestar parancsnoka ki akarja nyíratni a másikat.
    Szóval nem tom mit fognak kihozni a karakteréből, de tuti tartogat még meglepetéseket :))

Engem nagyon is Tigh-ra emlékeztet, aféle tipikus másodhegedűs ember, akinek az a dolga, hogy fegyelmet és rendet tartson a hajón. De amúgy szerintem is fergeteges karakter.

Imyke2k:
    [szin=white]Mivel most ő lett a Pegasus kapitánya, bőven építenek majd rá fordulatokat - s tuti, hogy ő sem a kaotikus jó kategória...

Várjuk ki a végét, nem tenném rá a tízkopejkásom, hogy ő lesz a Pegasus kapitánya. Jelenleg Cain halála után Adama a rangidős tiszt, ő lett e kis flotta parancsnoka, az ő jogköre eldönteni, kit ültet a Pegasus kapitányi székébe. Én egy komoly fordulatra számítok e téren.

Amúgy kaotikus jó már csak azért sem lehetne, mert a katonaságnál szokásos fegyelem nem a kaotikusoknak álló dolog. :)