• mrzed001

Szerinted tehát úgy, ahogy az alap-BSG-ben láthattuk normális? Mert az IFV-ben látható megoldás tökéletes e téren, de ami a BSG-féle ábrázolást illeti, az egy teljesen más tészta...
    Igen, sztem az alap BSG szerinti vadász hajtómű is reális volt. Amiről egyszer elmélkedtünk, B5 StarFury kb űrhelikopter (kicsit kisebb sebesség és gyorsulás, jelentősen jobb mőverező képesség -gyors haladási irányra merőleges elmozdulási képesség-), Star Wars/BSG vadászok kb űrrepcsi (jobb sebesség és gyorsulás, de sokkal rosszabb manőverező képesség)
    Itt az újban pont ezeket a technikai finomságokat hiányolom :)

A lézer nem egyértelműen jobb a kinetikai fegyvereknél, korábban már utaltam a fókusz problémájára. De most a találat problémájánál tartotunk, nem a lőszer / energia problémájánál. :)
    Igaz, de ha belegondolsz, hogy egy gatlinggel jelentősen megnehezíted a pilóta feladatát (erő-ellenerő, 0 grav és légkörmentesség problematikája miatt az űrben sokkal nehezebb egy gatling üzemeltetése), ha nem fixen a gép orrában van rögzítve, akkor összevissza dobálni fogja a gépet miközben tüzel (ha comp. vezérelt, akkor ráadásul foggalma sem lesz szerencsétlen pilótának, hogy éppen mikor és merre fogja dobálni a gépét)
    A gatlingnek megvan továbbá az a hátránya is, hogy teleszemeteli az űrt, így könnyűszerrel megeshet, hogy ártatlanok lesznek a lövések áldozatai (akár többezer év múlva is!)

Kb. 3k-ról a vadászok lövedékei eltünnek, nem kell eltaláljon, csak azt kell nézni, hogy látod-e a nagy távolságból rád kilőtt lövedékeket elsuhanni melletted...
    Aha, akkor a programozó a könnyebb utat választotta. De végülis így is jó :))

A fene, én meg azt hittem, hogy csak én néztem felületesen, és nem tünt fel, mikor erről volt szó. :\
    a Pegasus-sal kapcsolatban sok még a sötét folt :)

Másik: figyeltétek a Pegasus XO-jának szövegét, mikor bemegy Chief-éket "kimenteni". Amikor a két ütlegelelőt lehordja, az még csak élvezetes (szvsz nagyon eltalálták a forgatókönyvírók a szövegét), de utána van egy érdekes mondata: "You can't rape a machine, liutenant."
    Igencsak többértelmű kijelentés...

Az öreg Fisk egy kicsit kétszínűnek tűnik nekem. Annyira nem egyenes és bátor, hogy személyesen főbelőjje Cain-t, viszont egy kis alkohol (állítólagos) hatása alatt rögtön elpanaszolja kollégájának Cain rémtetteit (persze tudja, hogy az rögtön rohan az infóval Adama-hoz)
    Gondolkodásra annyira nem morális, mint Tigh vagy Adama-nak, viszont okos, szóval sztem a csata közben Adama-n kívül csak ő volt tisztában azzal, hogy most éppen mindkét Battlestar parancsnoka ki akarja nyíratni a másikat.
    Szóval nem tom mit fognak kihozni a karakteréből, de tuti tartogat még meglepetéseket :))